Pařížský dort Opavia

Ingrid.W Kuchařka: Ingrid.W

Dorty 11 názorů

Suroviny

1 balíček piškotů Opavia
1 balíček kakaa (125 g)
4 dcl vody
světlá želatina
1 máslo nebo rostlinný tuk
150 g cukru moučky
4 žloutky
šlehačka
hoblinky másla
oříšky
piškoty na ozdobení
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ve vodě rozmícháme kakao a uvaříme. Necháme vychladnout.

  2. Máslo utřeme s cukrem a žloutky.

  3. Jednu třetinu krému odložíme a zbylé dvě třetiny smícháme s kakaovou vodou. V případě, že je hmota řídká, zahustíme ji želatinou podle návodu na balíčku.

  4. Polovinu kakaové hmoty dáme do dortové formy a vmáčkneme do ní piškoty.

  5. Na to rozetřeme odložený světlý krém a opět vmáčkneme piškoty. Postup opakujeme se zbylým kakaovým krémem.

  6. Hotové necháme uležet do druhého dne.

  7. Před podáváním ozdobíme a nakrájíme na porce.

Poznámka

Tento recept je z piškotové Opavia kuchařky, foto taktéž.

Můj dortík vypadal trochu hůř, ale chutnal výborně :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 15 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pařížský dort Opavia

  • papagaja papagaja

    :-p:-p:-p:-p:-Oúžasné určitě vyzkouším :-O:yes::yes:

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    vypadá velmi chutně :yes:

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Dnes u mně byla návštěva a pro ni byla ta čokoládová hmota příliž hořká. Chutná jako čokoláda Lindt 80% - takže u mně 1***.;-)

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Dělala jsem tento moučník dnes. Odebrala jsem asi polovonu bílého krému, a když se do té druhé půlky dá svařené kakao, tak je toho mnohem víc než toho bílého krému. Pamatuji si tu původní fotku z Opavia kuchařky a tam byly vrstvy skoro stejně velké a to v tomto případě není možné. Chuťově bude asi dobrý - zatím tuhne, ale co jsem olízala ze stěrky, tak to je mňam mňam ...:-8:-8:yes::yes: +;-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Papričko :-), Ď.:-8
    Ačkoli jeho pubertální (nebo postpubertální) kritika padá velmi často na mou hlavu, fotky mi kupodivu pochválil...:-O;-)

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Elizo souhlasím a navíc konečně vím, proč máš tak krásné fotky. Syn má prostě jen geny po matce.:yes:;-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Ingrid, měla jsi vyfotit ten svůj :-p. Já osobně si myslím, že fotky z talíře nakonec vypadají líp a lákavěji, než ty "umělohmotné" a přearanžované. Syn studuje fotografii a tak vím, jak řada fotek "jídel" vzniká. Předlohy bývají často velmi nepoživatelné...;-) Lampy v ateliérech produkují vysoké teploty...

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Promiň, teď jsem dočetla i poznámku, kde to píšeš. No nevím. Myslím, že se sem vkládají jen vlastní fotky a ne okopírované. Raději vyfoť ten svůj méně povedený, ale tebou udělaný.;-)

    Odpovědět

  • Ingrid.W Ingrid.W(autorka receptu)

    Poznámky se asi moc nečtou, tak to foto raději smažu:-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Tak vidím, že nejsem sama...;-)Já bych byla raději pro žádné foto než toto:-8

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Ingrid promiň, ale tuhle fotku znám a ty její autorkou nejsi. :no:

    Odpovědět

Tématické fráze: originál recept na dort pohádka piškotová kuchařka opavia pařížský moučník pařížský dort foto piškoty opavia opavia.cz opavia piškoty recepty pařížský dort s piškoty piskoty opavia recepty opavia kuchařka parizskydort opavia piskoty opavia piškotová kuchařka parížský krém kuchařka opavia parizsky dort-recept pařížský dort z piškotů parizsky nepeceny dort recepty-parizsky dort pařížský dort recept a foto

Zapomněl/a jsem heslo