Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Perníčky naší Haničky

Vánoční perníčky můžete péct už s první adventní nedělí. Těsto má být plné medu a perníkového koření. Zpracovat jej můžete i den dopředu a nechat v chladu odležet. Upečené perníčky můžete zdobit dle své fantazie a zapojit i děti, které jistě ocení barevné polevy.

Hodnocení receptu je 4,9 (120×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby odležení těsta a zdobení perníčků

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby odležení těsta a zdobení perníčků)

10. 11. 2010 22:32

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie30 758 kJ / 7 351 kcal
Bílkoviny133,73 g
Tuky175,80 g
Vláknina35,60 g
Cholesterol 944 mg
Sodík 4,68 g
Sůl1,22 g
Sacharidy1 269,93 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pár dobrých rad:

- když těsto nenecháte odležet, nic se nestane, výsledek je stejný

- perníčky můžete ihned konzumovat, ale v chladnu vydrží přes měsíc

- můžete jen polít čokoládou a posypat cukrovou barevnou rýží

- kdo si chce hrát, může si udělat pomocí potravinářských barev různé bílkové polevy a barevně zdobit

- pokud chcete mít perníčky tmavé, přidejte 2 lžíce kakaa a 1 lžíci rumu

- pokud chcete mít po upečení perníčky barevné, dejte do rozšlehaného vejce např. červené potravinářské barvivo a tím horké perníčky potřete

- při potírání horkých perníčku nenanášejte velkou vrstvu vajíčka - udělají se vám tzv. kocouři

- perníčky také můžete ozdobit královskou glazurou - je to jednodušší, poleva je vždy hladká, dá se koupit na internetu

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

misa

14. 11. 2015 16:16

Ahoj, díky oběma, použila jsem peč. papír.
Poprvé v životě jsem pekla perníčky a jsou VÝBORNÉ a MĚKKÉ. Díky za recept.
Na manželovo rebelantské přání jsem použila máslo a v pohodě.
Válet a vykrajovat mi s nadšením pomáhala 3letá dcerka, takže se zabavila na 3 hodiny, protože neustále pečlivě zvažovala, které z 10 zvířátek si zaslouží být právě vykrojeno.
Jestli to do porodu stihnu, udělám druhou várku dle stejného receptu.

Další prostoduché dotazy:
1. Těsto jsem dala do lednice do hrnce s pokličkou. Dělá se to jinak?
2. Jak dlouho předem jsem si měla vyndat těsto z lednice? Mě to nenapadlo a pak jsem zápasila s nepoddajnou hroudou.
3. Ještě chci zdobit. Je možné na polevu použít mixér?
Díky.

hanahcotton hanahcotton

13. 11. 2015 15:49

misa:přesně jak píše Špagetka...stačí dát na plech pouze pečící papír...:yes:Ať se dílo podaří :-K

spagetka spagetka

11. 11. 2015 06:56

misa: Já už plechy nevymazávám, používám výhradně papír nebo ještě lépe pečicí folii, hlavně nemusím vymývat pekáče nebo plechy, je to daleko jednodušší a folie je ještě lepší, omyjete ji a použijete vícekrát.

misa

11. 11. 2015 04:16

Ahoj, mám naprosto začátečnický dotaz: mám dát na plech pečicí papír nebo ho nějak vymazat? Díky.

hanahcotton hanahcotton

11. 12. 2014 04:05

Hanka:To mě mrzí, že se perníčky nepovedly....asi bude chyba někde v postupu...nemohla jste zapomenout na některou surovinu???Někdy se stává, že kuchařky zapomenou dát ta vejce a dají jen žloutky.....;-)

Hanka

10. 12. 2014 17:18

Perníčky jsou tvrdé :((((

hanahcotton hanahcotton

7. 12. 2014 15:45

moncicik:děkuji za vyzkoušení:-K

moncicik

5. 1. 2014 15:41

Jsou opravdu výborné! Měkké, chutné, musela jsem udělat na Vánoce hned tři várky, hrozně rychle mizely. :-) Děkuji za výborný recept:yes:

hanahcotton hanahcotton

30. 12. 2013 22:13

Biton:Já také děkuji :-K za vyzkoušení a přeji vše nej...do nového roku.....:-K:-K

Biton

30. 12. 2013 20:36

Super recept....moc Vám děkuju! :-) Byla jsem z nich nadšená a na Vánoce byly krásně měkké...teď už mám jen posledních pár kousků, které se mi zdají být stále více a více měkké! Opravdu děkuju a přeju šťastný nový rok a v příštím roce další super recepty! :-):yes::-K;-)

hanahcotton hanahcotton

17. 12. 2013 21:03

aleenap:děkuji a přeji klidné a pohodové svátky :-K:-K

aleenap

17. 12. 2013 18:12

Děkuju za skvělý recept, perníčky jsou vážně super. Do polevy dávám ještě šťávu z půlky citronu a přidám cca 50 g cukru navíc. Poleva je kyselkavá a nám víc chutná. Nechám ji cca hodinu po vymíchání odpočinout pod mokrou utěrkou. Dá se zdobit hned, ale trochu se rozpíjí. Přidávám bodík :-)
:yes:

hanahcotton hanahcotton

13. 12. 2013 14:54

Iveta:ano chápete to správně - je to napsáno i v surovinách, kolik se má použít vajec do těsta, a pod tím je napsáno vejce na potení....:yes:Klidně můžete použít i máslo....sice nemám vyzkoušené, ale neměl by to být problém ;-):-K

Iveta

13. 12. 2013 11:40

Ahoj,
chápu dobře, že do těsta dám 2 celá vejce a 2 žloutky a na potření upečených perníčků pak použiji další 1 celé rozšlehané vejce...takže na recept tedy celkem 3 celá vejce a 2 žloutky? Co když bych místo Hery použila máslo? Děkuji

hanahcotton hanahcotton

8. 12. 2013 22:07

Biton:díky za vyzkoušení...nezapomeňte perníčky uložit v chladnu :-K

1 2 3 4 5 15

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vánoční perníčky pernicky jak dlouho péct perníčky jak zdobit perníčky potíraní perníčků jak péct perníčky bílková poleva na perníčky pečení perníčků pečení perníčků recept doba pečení perníčků perníčky recepty jak dlouho se pečou perníčky jak zdobit vánoční perníčky pernicky na vanoce recept vánoční cukroví perníčky teplota peceni pernicku perníčky recept kdy začít péct perníčky čím potřít perníčky po upečení potírání perníčků po upečení

Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, tuk hera, med, vejce, žloutek, soda jedlá, koření do perníku, rum, kakao, žloutek, bílek, cukr moučkový, solamyl

TopRecepty.cz

Perníčky naší Haničky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KQJM