Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Babiččina drožďová pomazánka

Drožďová pomazánka - buď ji milujete, nebo jste jejím odpůrcem. Připomeňte si svá dětská léta, kdy vám ji babička mazala na krajíčky čerstvého chleba. Dochutit ji můžete například krájenou pažitkou nebo jarní cibulkou.

Hodnocení receptu je 5,0 (78×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 10 min

15 min (5 min příprava + 10 min tepelná úprava)

21. 11. 2010 17:36

Suroviny pro 2 porce

2 porce

Nutriční hodnoty

Energie1 768 kJ / 423 kcal
Bílkoviny15,53 g
Tuky36,62 g
Vláknina5,46 g
Cholesterol 279 mg
Sodík 111 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy5,59 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Celé odpoledne jsem měla na něco chuť, pak jsem si vzpomněla na tuto pomazánku, co mi dělala babička, když jsem byla malá. Je jednoduchá na přípravu i suroviny - tyto věci máme doma vždy. A chuť jsem fakt uspokojila.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Navir Navir

8. 2. 2015 20:35

určitě :-!;-) a nejen u nich :-8

jmhj

8. 2. 2015 20:22

Navir: to ale platí i u drožďových pomazánek, nebo ne?

Navir Navir

28. 1. 2015 15:36

jmhj: Kvasnicových či drožďových polévek je tady cca 20 a to jsem hledala jen zběžně :-)

jmhj

28. 1. 2015 15:27

A zkusil někdo drožďovou polévku?
10 dkg droždí
2 až 3 cibule
celer
mrkev
petržel
kadeřavou petrželku
hladkou mouku na jíšku
2 až 3 vajíčka
tuk (nejlépe máslo, lze i olej či sádlo, případně kombinace)
pepř a sůl
chleba nebo rohlík na osmažení
-----------------------
Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme přímo v hrnku (zesklovatíme, nebo až do růžova), přidáme rozdrobené droždí a mícháme do jeho rozpuštění - nesmažit, jen rozpustit!
Dolijeme asi 2 l vody (lépe část vařící a po rozmíchání dolít, ale není nutné), osolíme a opepříme.
Připravíme jíšku, vmícháme do polévky a povaříme.
Nadrobno nastrouhanou mrkev osmahneme a pak vložíme do polévky - dodá kromě chuti i barvu.
Vejce lehce rozmícháme a přes vidličku vmícháme do polévky, povaříme.
Další mrkev, celer a petržel nakrájíme na kostičky velikosti asi 5 mm a přidáme na posledních 5 minut varu.
Do hotové polévky přidáme kadeřavou petrželku a před podáváním přidáme do talíře kostičky osmaženého chleba či rohlíku.

Jarus87 Jarus87

27. 11. 2014 19:53

Dnes drožďová pomazánka dělaná na večeři a lufus!!:-p:yes:

konfetka konfetka

24. 9. 2014 14:47

luxusní:yes:

Markéta

28. 3. 2014 17:44

jsem těhotná, tuto pomazánku jsem jedla poprvé až na základě tohoto receptu a teď se stávám závislou, jedla bych ji denně. Je fakt skvělá.

bobzbrd

26. 3. 2014 19:03

Dalibor:
1kg droždí???To děláš pro celý pluk?:-!

casino

14. 11. 2013 12:49

Dalibor:
"Je třeba víc drožďí (0,5 - 1 kg). Na 1 večeři pro 4 lidi je to množství jen taktak.:-p"
Jj, určitě to bude jedlé..., ale stejně si myslím, že si děláte prču:-p
No, taky jste mohl napsat, že je to ideální jídlo před návštěvou kina, např. tohoto:
http://cs.wikipedia.org/wiki/Velk%C3%A1_%C5%BErani... :-))

Dalibor

14. 11. 2013 10:12

Dělám drožďovku trošinku jinak. Je třeba víc drožďí (0,5 - 1 kg). Na 1 kg droždí použiju 4 vejce natvrdo,1 cibuli (může být i naťová),40 dkg gothaje, 3-4 kyselé okurky, lžíci hořčice, mletý kmín, sůl. Kostka taveného sýru je taky dobrá. Jinak postup je podobný, jen do základu přidáme vejce natvrdo na kostičky, trochu hořčice, okurky a salám na kostičky. Budeme-li chtít pomazánku hustější, je dobré přisypat pár lžic strouhanky. Na 1 večeři pro 4 lidi je to množství jen taktak.:-p

Milca

5. 4. 2013 10:49

hrozně dobrá,asi ji sním sama :-*

pindruše

14. 2. 2013 22:22

já bych přispěla s mlinkou změnou.základ dělám stejný,cibulka,droždí a tavený sýr a nasypu na to rybičky v tomatu, rozmačkám vidličkou a nakonec přidám jedno vejce a důkladně zamíchám. Pomazánka je dobrá teplá i za studena..ochutnejte! děláme ji už skoro padesát let a stále nám chutná,hlavně s rohlíčkem

jan mlask

4. 2. 2013 19:34

výborný recept známkujeme za 1-:-*

Zdeňka

23. 1. 2013 21:46

Přemýšlela jsem co těm mým chlapům udělám na večeři a měla jsem tam kostku droždí,tak jsem si hnedka vzpoměla na léta na internátní škole a našla tenhle recptík:-)Děkuji,ještě teď se olizujem:yes::-p

BILKOVAI BILKOVAI

5. 1. 2013 20:44

Tu jsem tak strááášně dlouho nejedla. Dík za připomenutí:-K

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: drožďová pomazánka výborna drozdova pomazanka pomazánka z droždí droždová pomazanka recept drožďová pomazánka-recept nejlepsi drozdova pomazanka recept na drožďovou pomazánku pomazánka drožďová kvasnicová pomazánka recepty pomazanka z droždí nejlepší kvasnicová pomazánka recept pomazánka z droždí drožďová pomazánka recepty recept drozdova pomazanka držďová pomazánka jak se dělá drožďová pomazánka drožďová maska drozdova natierka recepty droždova pomazanka drožďová pomazánka bez vajicka

Suroviny: droždí čerstvé, olej, cibule, vejce, máslo, sůl, pepř mletý, kmín celý

TopRecepty.cz

Babiččina drožďová pomazánka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j87R