jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Cheesecake - sýrový koláč

Cheesecake - sýrový koláč
nahoru
Cheesecake - sýrový koláč
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Moučníky - Krémy, polevy, náplně - Řezy
Doba přípravy Doba přípravy: 35 minut
Počet porcí Počet porcí: 12

Suroviny:

150 - 250 g sušeneky - Bebe,
60 - 100 g másla
Krém (pokojová teplota surovin) :
400 g lučiny nebo měkkého tučného tvarohu
60 g mletého cukru
2 vejce (L)
1 žloutek (nemusí být)

Postup přípravy receptu

Sušenky rozdrťte válečkem na nudle a smíchejte s rozpuštěným máslem. Na 30centimetrovou formu je třeba všeho přidat o dobrou polovinu víc. Nepoužívejte odtučněné mléčné výrobky. Nejprve třeme do hladka smetanový sýr či jeho alternativu, jakmile je sýr hladký, přidejte cukr a postup opakujte, nyní přijdou na řadu všechny ostatní ingredience s výjimkou vajíček, za pomoci minimálních otáček hladce ve šlehači zapracujte. Nakonec přidávejte vajíčka a žloutky postupně. Hmotu vlijte na sušenkový základ. Nožem do krému vepíšete od kraje ke kraji široké písmeno S. Jelikož trouba peče nerovnoměrně, dává se cheesecake péci do vodní lázně. Trouba by měla být vyhřátá na 160°C, na horkovzduch zapomeňte. Do poloviny trouby nebo i trochu níž umístěte pekáček, do kterého se dortová forma vejde. Přeneste do něj formu a pekáček zalijte zhruba do poloviny výšky formy vroucí vodou. Zavřete troubu a 30 minut vydržte, a vůbec neotvírejte. Po této době koláč zkontrolujte, zda již není hotový. Pečení se tedy končí ve chvíli, kdy poklepem lžící na bok formy, těsto se celé třese podobně jako želé. Prostředek však nesmí zůstat vyloženě tekutý.
Vyčkejte, až koláč vychladne na pokojovou teplotu, teprve poté jej můžete dát zchladit do lednice, nejméně 4 hod. Ještě lépe přes noc. Teprve druhý a třetí den je cheesecake nejlepší.
Koláč se nejlépe krájí nožem, ponořeným na chvíli do horké vody a otřeným dosucha. Já koláč peču v zapékací misce, nemá sice ideální tvar, ale přesně mně miska pasuje do vysokého plechu. Pečení v páře je nutné, jinak vám vznikne úplně jiný koláč. Formy musíme používat silikonové nebo zapékací misky (aby se voda nedostala do koláče).

Autor Autor:
Datum vložení Datum vložení:
5 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Cheesecake - sýrový koláč"

autor: katyvypl
vloženo: 02.07.2012 19:02:37   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Mně se na tom spíš nelíbí to, že je to celé opsáno a zkráceno z těchto stránek. smajlik http://www.labuznik.com/article.php?ID=187 To je aspoň četba! Ale odborná a hlavně autorská!!! Když už, tak bych byla ráda, kdyby se do poznámky tohoto receptu připsalo, že je to výtah z výše uvedených stránek... smajlik

autor: AdelaFor
vloženo: 20.02.2012 15:53:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

recept super, a dlouhý není, jde vidět, že lidé nejsou zvyklí číst smajlik

autor: Šárka (neregistrovaný/á)
vloženo: 15.12.2011 22:25:56   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Chtěla bych poděkovat za recept, našla jsem si jich několik, ale ankonec jsem se vrátila k vašemu. Cheescake je v troubě a už se těším na výsledek.
Jinak nechápu ty hlupáky, co píšou o délce receptu a že ho číst nebudou. Žasnu.smajlik A že nejsou líní psát tyhle hlouposti. Ještě jednou díky. :)

autor: Ivana41
vloženo: 25.02.2011 09:14:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Omlouvám se chybě v receptu, již opraveno, na upozornění "jahody", děkuji Ivanasmajlik

autor: jahoda
vloženo: 25.02.2011 07:27:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ivana41, asi máš pravdu, to je ten dnešní uspěchaný svět. Co nejrychleji a nejlevněji uvařitsmajlik, kolikrát na úkor kvality.
Můj případ to ale není, ráda si s vařením pohraji - vždyť mám na to o víkendu celé dopolednesmajlik.
Tvůj recept určitě brzy vyzkouším, jen prosím, co znamená:"60 - 100 g másla na krupice"
Moc se Ti povedl - viz fotosmajliksmajlik

autor: Ivana41
vloženo: 25.02.2011 00:11:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Teda, to jsem netušila, že jste všichni tak líní číst, jestli se vám nepovede, tak pak ať nemám zase 10x napsáno, že jsem to napsala špatně, mějte se a zkuste ho je fakt super, jak originálsmajliksmajliksmajlik

autor: jahoda
vloženo: 24.02.2011 19:47:16   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Původně byl recept přesně jak na labuznik.cz, ale teď už je upravený/zkrácený a myslím, že to takhle úplně stačí, je supersmajliksmajlik

autor: Zdenka1
vloženo: 24.02.2011 19:23:16   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Mě se takto popsaný postup líbí. Alespoň bude i začátečníkům vše jasnosmajlik. Děkuji, že jsi si s tím dala tolik práce.smajliksmajlik

autor: spagetka
vloženo: 24.02.2011 19:20:02   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Recept je výborný - Ivi - můžu doporučit jednu věc? Rozděl text do víc odstavců podle vývoije receptu - bude se to líp číst, fakt smajliksmajlik

autor: dáda (neregistrovaný/á)
vloženo: 24.02.2011 19:12:52   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Výborný recept a výborně popsaný!!! smajlik Jen koukám, že Vám se tady člověk nezavděčí a "měřit jedním metrem" Vám tu asi nic neříká. Na tyto stránky koukám už nějaký ten pátek - super inspirace, ale občas se nestačím divit, jak jednoho za něco vychvalujete do neskutečných výšin a druhého zkritizujete smajlik

autor: Bendik (neregistrovaný/á)
vloženo: 24.02.2011 18:29:43   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Hezky rozepsaný postup. Pro začátečníky výborné. Řekla bych, že na Labužníkovi je postup ještě delší.

autor: Ivana41
vloženo: 11.12.2010 23:13:05   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Já se snažila to rozepsat ještě to zkrátím jak to půjde smajlik

autor: Iljusa
vloženo: 11.12.2010 22:52:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak tento recept znám z Labužníka
http://www.labuznik.com/recept/syrovy-kolac-cheese..., což mi nevadí, jen se mi zdá zbytečně dlouhý, ale to je asi můj problém smajlik

vloženo: 11.12.2010 22:46:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jůůůj,suroviny dobrésmajlikale kdyby byla alespoň k tak dlouhému postupusmajlikkterý mě odradil od čtení fotkasmajlik

autor: rebeka
vloženo: 11.12.2010 22:40:00   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

tak to je asi nejdelší recept,co tu kdy byl..taky se mi to číst nechcesmajlik

autor: jahoda
vloženo: 11.12.2010 22:35:37   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Cheesecake mám ráda, ale toto číst nebudu. smajliksmajlik


Přidat komentář

Komentáře/příspěvky se na stránkách zobrazí až po jejich ověření. To probíhá tak, že Vám na vyplněnou e-mailovou adresu zašleme e-mail, ve kterém je třeba kliknout na odkaz. Poté se Váš komentář/příspěvek zobrazí na webových stránkách. Dokud nedojde ke změně IP adresy, tak z daného zařízení (počítač, tablet, mobilní telefon) můžete psát další komentáře/příspěvky bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

sýrový cheescake cheescake koláč cheesecake pečený cheesecake cheesecake syrovy recept cheescake cheesecake original recept recept na syrovy kolac original cheesecake recept cheesecake recept chees originál cheescake cheescake original chesse cake recept chesse cake original cheescake recept bez peceni recept na cheesecake pečený cheesecake pečený cheescake recept original cheescake bez pečení recept cheesecake original cheescake pečený sýrový koláč cheesecake nejlepší cheesecake cheesecake originál sýrový koláč cheesecake cheese cake originál recepty dort chesse sýrový cheesecake chesse cake recepty originál cheesecake sýrový koláč recept cheese cake sýrový dort cheesecake recept original cheescake recept sýrový koláč cheesecake chesse cake cheesecake nejlepší recept cheesecake bez pečení sýrový koláč - cheesecake pečený cheescake




Náhodný článek


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               Obecné podmínky | Pexeso | RSS | Kontakty