Guláš lázeňského šviháka
Guláš je vděčné jídlo, které zahřeje i zasytí. Na internetu najdete opravdu velké množství receptů, protože každý ho dělá trochu jinak. My pro vás máme variantu z lázeňské hospůdky, kterou bez problémů vyšvihne i kuchař začátečník.
Suroviny pro 12 porcí
12 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 21 934 kJ / 5 242 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 447,70 g |
Tuky | 290,66 g |
Vláknina | 88,00 g |
Cholesterol | 1,19 g |
Sodík | 1,68 g |
Sůl | 4,00 g |
Sacharidy | 186,88 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento guláš jsme jedli v malé lázeňské hospůdce Kostelec - Štípa u Zlína. Byl moc dobrý, ale až na bobkový list a chilli nám nechtěli prozradit celý recept, ani žádné jiné množství čeho všeho použili. Pro oko vypadá úplně stejně, jen chuť je trošku jiná:-)
Vařila jsem pro 8 lidí, tak proto takové množství všech surovin:-)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 9. 2016 08:39
26. 7. 2016 15:52
25. 7. 2016 02:41
25. 9. 2014 19:34
isindy:
24. 9. 2014 20:55
Mno, musím uznat, že je to opravdu mňamózní. Gulášky jsou moje oblíbené a tehle se řadí mezi nejlepší z nich.
Dávám bod a ostatním vřele doporučuji! Ještě jednou mňam!
28. 7. 2011 17:32
7. 4. 2011 20:41
7. 4. 2011 11:36
všem,kdo ještě nevyzkoušeli,vřele doporučuju
Foto příště,nestihla jsem,byli rychlejší,než já
1. 4. 2011 14:07
Senky moc mě těší,že z tak velkého množství gulášů,které jsou zde v receptech sis vybrala právě tentoDíky a budu se těšit na foto
1. 4. 2011 07:07
jako Tobě. Bodíka jsem poslala už dříve
30. 3. 2011 07:50
3. 3. 2011 22:36
Jani,dej pak vědět,jak byli v Dětmarovicích spokojení
7. 2. 2011 21:02
21. 1. 2011 16:47
21. 1. 2011 16:06
Já si myslím,že každý gulášek,pokud je udělaný s láskou je dobrýa je pravda,pokud si dá někdo toho křenu víckrásně to protáhne dutiny
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 4 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 5 hodinami
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 18 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 19 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno před 22 hodinami
Hruškový karamel
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí přírodní plátek
Ethnia uvařila před 2 minutami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
jankohrasko uvařila před 17 minutami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
ZdeLena uvařila před 26 minutami
Muffiny s ořechy a čokoládou
jankohrasko uvařila před 33 minutami
Křupavé zapečené brambory
Fulda uvařila před 36 minutami
Mleté maso s kolínky
kit731 uvařila před 1 hodinou
Cibulovo-česneková polévka s bramborami
tara23 uvařila před 1 hodinou
Orientální králík
pencovapetra uvařila před 2 hodinami
Dort Pavlova
28Monika uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak udělat domácí jíšku a vyhnout se chybám při její přípravě. Potřebujeme na ni kvalitní tuk. Pro pozdější využití ji snadno zmrazíme
9 nejlepších gulášů: Dáte si klasický „hospodský“, pálivý, se špekem nebo na pivě?
Zvýraznit a vylepšit chuť guláše můžeme několika způsoby. Jedním z nich je dobrá paprika rozpuštěná v horkém tuku
Další recepty
Tématické fráze: hovězí guláš pro 40 lidi gulas pro 20 lidi guláš pro 40 lidí porce gulase kolik masa na porci guláše hovězí maso recepty porce masa na guláš guláš pro 15 lidí kolik masa na gulas luxusní guláš luxusní hovězí guláš guláš pro 10 lidí guláš s křenem guláš guláš 20 porcí kolik masa na guláš pro 20 lidí kolik masa na 20 porci gulase hovezi gulas pro 20 lidi kolik masa na 1 porci gulase jak se vaří guláš
Suroviny: kližka hovězí, sádlo, cibule, česnek, paprika sušená sladká, vývar hovězí, kmín drcený, chilli, bobkový list, mouka hladká, sůl, pepř, klobása, paprika čerstvá červená, cibule, křen
Guláš lázeňského šviháka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xlWr
52 názorů