jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Domácí těsto Fillo

Domácí těsto Fillo
nahoru
Domácí těsto Fillo Domácí těsto Fillo Domácí těsto Fillo Domácí těsto Fillo Domácí těsto Fillo Domácí těsto Fillo Domácí těsto Fillo Domácí těsto Fillo Domácí těsto Fillo Domácí těsto Fillo Domácí těsto Fillo Domácí těsto Fillo Domácí těsto Fillo Domácí těsto Fillo Domácí těsto Fillo
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Slané pečivo

Suroviny:

1 kg polohrubé mouky , 1/3 hrnku oliv. oleje (hrnek 250 ml) , 2 pol. lžíce octu , 2 + 1/2 hrnku) vlažné vody , sůl (já dávám 2 lžičky) , olej na potření filla a na vymazání plechu

Postup přípravy receptu

Ze všech surovin si připravíme nelepivé těsto, jestli lepí, přidáme trochu mouky. Vodu dávám opatrně, někdy není potřeba ani tolik vody.
Necháme asi deset minut odpočinout. Pracovní desku si posypeme moukou a vyválíme filla.
Jsou dva způsoby na vyvalování těsta:

1.způsob: těsto rozdělíme na dvě poloviny. Každou polovinu zase rozdělíme na menší (já dělím na sedm dílů). Vyvalujeme placky asi ve velikosti dezertního talířku. Dáme jednu placku na talíř, potřeme rozpuštěným tukem a dáme další placku. Takhle naskládáme všech sedm placek a dáme na mražák.
Stejným způsobem si připravíme i tu druhou polovinu těsta. Vyndáme z mražáku první talíř a vyválíme si jednu velkou placku, kterou dáme na vymazaný plech.
Naplníme náplní dle chutě a pak si vyválíme i tu vrchní placku. Potřeme olejem, nožem nařízneme kousky (aby se těsto lépe propeklo) a pečeme při 160°C asi hodinku, záleží na troubě. Po upečení pitu pocákáme vodou, přikryjeme utěrkou a necháme deset minut odpočinout.

2 způsob: Těsto rozdělíme na dvě půlky, ty si opět rozdělíme na menší kousky. Plech si vymažeme olejem a vyválíme si spodní plát o trochu větší než plech. Hned ho vložíme na plech a potřeme olejem. Druhý plát je ve velikosti plechu, opět potřeme olejem, atd. Takhle uděláme všech sedm plátů.
Poslední plát nemažeme olejem, dáme náplň a stejným způsobem děláme i vrchní pláty. Když se při vyvalování trochu plát protrhne nevadí. Poslední plát si uděláme o maličko větší a "zabalíme" celou pitu.
Potřeme olejem, nařízneme kousky a pečeme při 160 C asi hodinku. Pitu vyndáme, pocákáme vodou, přikryjeme utěrkou a necháme deset minut odpočinout.

Poznámka

takhle se dělají pity v celém Řecku, náplně jsou různé. Snažila jsem se to popsat pochopitelně, ale nevím jestli se mi to povedlo.

Autor Autor: (Marcela)
Datum vložení Datum vložení:
6 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení

Komentáře k receptu "Domácí těsto Fillo"

autor: marcik
vloženo: 31.01.2011 13:12:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Marci, přesně tohle jsem chtěla ukázat, jak se to dělá v Řecku. Já jsem se taky naučila toto těsto od mé tchýněsmajlik. Ale když se mi někdy nechce vyvalovat tak si ho koupím už hotovésmajlik
Pajasko, je to trochu pracné, ale dobrésmajlik

autor: Pajaska
vloženo: 31.01.2011 11:41:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Uložila jsem si tento recept a někdy vyzkouším a nebude to tedy jednoduché.Ráda bych zkusila originál,abych věděla rozdíl mezi ním a listovým těstem.smajliksmajlik

autor: Marsi Mesi
vloženo: 31.01.2011 10:51:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

marcik máš bodíkasmajlik těsto filo dělám jen jednou za rok a to na narozeniny manželovi, protože je fakt, že je dosti pracné. Moje tchýně rodilá Řekyně ho vždy válela a překládala strašně dlouho a pamatuji se, jak mě hubovala, že to není furt onosmajlik dnes tady už není a s láskou na ni vzpomínám. Všem doporučuji těsto vyzkoušetsmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: cathleen
vloženo: 31.01.2011 06:38:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlikZajímavý receptík!smajliksmajlik

vloženo: 30.01.2011 19:33:10   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Marci, já vždy oceňuji fotopostup, to nemá chybu!!smajlik

autor: marcik
vloženo: 30.01.2011 19:09:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

děvčata, snažila jsem se, aby to bylo celkem chápající i ve fotopostupu. jestli není recept dost srozumitelný tak se omluvám.
Hello, díky že jsi přidala náplně. já sem myslela jen na těsto při psaní.

autor: Irrena
vloženo: 30.01.2011 18:59:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

k.radulko jsem na tom jako tysmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Hella
vloženo: 30.01.2011 18:46:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Toto těsto se u nás nahrazuje listovým těstem. Na slovenských stránkách Topreceptů přidávala Tejaja 6 receptů na využití tohoto těsta, např.
http://www.toprecepty.sk/recept/1129-syr-vo-fyllo-...
http://www.toprecepty.sk/recept/1127-kurca-vo-fill...
http://www.toprecepty.sk/recept/1128-spenat-zapeka...

autor: zizala
vloženo: 30.01.2011 18:28:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Díky za podrobný postup smajliksmajlik

autor: Betyna
vloženo: 30.01.2011 18:14:46   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

+1 originální recept, postup popsaný výborně - pochopila jsem napoprvé, na fotkách vypadá moc hezky. smajlik

autor: marcik
vloženo: 30.01.2011 17:58:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

tak je tu recept, ten jsem neviděla. Radulko, devatenáct let je moje řeč řečtina, takže to jde poznat. Kdyby jsi mne slyšela i mluvit českysmajliksmajlik.. ale opravdu takhle se dělá fillo. po upečení se musí každý plát těsta oddělovat.

autor: k.radulka
vloženo: 30.01.2011 17:51:14   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

teda pochopila jsem to až asi na podesáté ale zkusím smajliksmajliksmajliksmajlik


Přidat komentář

Komentáře/příspěvky se na stránkách zobrazí až po jejich ověření. To probíhá tak, že Vám na vyplněnou e-mailovou adresu zašleme e-mail, ve kterém je třeba kliknout na odkaz. Poté se Váš komentář/příspěvek zobrazí na webových stránkách. Dokud nedojde ke změně IP adresy, tak z daného zařízení (počítač, tablet, mobilní telefon) můžete psát další komentáře/příspěvky bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

testo na ryby co je fillo těsto těsto filo koupit koupit testo filo pečivo z fillo těsta domaci testa na ryby domácí filo těsto filo těsto koupit testa na ryby těsta fillo těsto fillo těsto filo pracné těsto recepty na domácí těsto na ryby fillo těsto recept fillo těsto - recept kde koupim filo testo kde koupit těsto filo filo těsto recepty recepty fillo těsto těsto filla testo pro ryby fillo filo těsto recept těsto na ryby domácí domácí těsto listové těsto filo kde koupit filo těsto recept fillo testo domácí těsto na ryby recept na testo na ryby fíllo těsta fíllo těsto fillo těsto-recept filo těsto kde koupit recept testa na ryby recept na těsto fillo filo testo těsto filo kde koupit filla těsto domácí listové těsto hrníčkové jak poznat hotové těsto




Náhodný recept


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty