jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  38 000  receptů

Těsto Fillo na pity

Těsto Fillo na pity
nahoru
Těsto Fillo na pity Těsto Fillo na pity Těsto Fillo na pity Těsto Fillo na pity Těsto Fillo na pity Těsto Fillo na pity Těsto Fillo na pity Těsto Fillo na pity Těsto Fillo na pity Těsto Fillo na pity Těsto Fillo na pity Těsto Fillo na pity Těsto Fillo na pity Těsto Fillo na pity Těsto Fillo na pity Těsto Fillo na pity
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Slané pečivo

Suroviny:

1 kg polohrubé mouky , 1/3 hrnku oliv. oleje (hrnek 250 ml) , 2 pol. lžíce octu , 2 + 1/2 hrnku) vlažné vody , sůl (já dávám 2 lžičky) , olej na potření filla a na vymazání plechu

Postup přípravy receptu

Ze všech surovin si připravíme nelepivé těsto, jestli lepí, přidáme trochu mouky. Vodu dávám opatrně, někdy není potřeba ani tolik vody.
Necháme asi deset minut odpočinout. Pracovní desku si posypeme moukou a vyválíme filla.
Jsou dva způsoby na vyvalování těsta:

1.způsob: těsto rozdělíme na dvě poloviny. Každou polovinu zase rozdělíme na menší (já dělím na sedm dílů). Vyvalujeme placky asi ve velikosti dezertního talířku. Dáme jednu placku na talíř, potřeme rozpuštěným tukem a dáme další placku. Takhle naskládáme všech sedm placek a dáme na mražák.
Stejným způsobem si připravíme i tu druhou polovinu těsta. Vyndáme z mražáku první talíř a vyválíme si jednu velkou placku, kterou dáme na vymazaný plech.
Naplníme náplní dle chutě a pak si vyválíme i tu vrchní placku. Potřeme olejem, nožem nařízneme kousky (aby se těsto lépe propeklo) a pečeme při 160°C asi hodinku, záleží na troubě. Po upečení pitu pocákáme vodou, přikryjeme utěrkou a necháme deset minut odpočinout.

2 způsob: Těsto rozdělíme na dvě půlky, ty si opět rozdělíme na menší kousky. Plech si vymažeme olejem a vyválíme si spodní plát o trochu větší než plech. Hned ho vložíme na plech a potřeme olejem. Druhý plát je ve velikosti plechu, opět potřeme olejem, atd. Takhle uděláme všech sedm plátů.
Poslední plát nemažeme olejem, dáme náplň a stejným způsobem děláme i vrchní pláty. Když se při vyvalování trochu plát protrhne nevadí. Poslední plát si uděláme o maličko větší a "zabalíme" celou pitu.
Potřeme olejem, nařízneme kousky a pečeme při 160 C asi hodinku. Pitu vyndáme, pocákáme vodou, přikryjeme utěrkou a necháme deset minut odpočinout.

Poznámka

takhle se dělají pity v celém Řecku, náplně jsou různé. Snažila jsem se to popsat pochopitelně, ale nevím jestli se mi to povedlo.

Autor Autor: (Marcela)
Datum vložení Datum vložení:
6 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení

Komentáře k receptu "Těsto Fillo na pity"

autor: marcik
vloženo: 31.01.2011 13:12:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Marci, přesně tohle jsem chtěla ukázat, jak se to dělá v Řecku. Já jsem se taky naučila toto těsto od mé tchýněsmajlik. Ale když se mi někdy nechce vyvalovat tak si ho koupím už hotovésmajlik
Pajasko, je to trochu pracné, ale dobrésmajlik

autor: Pajaska
vloženo: 31.01.2011 11:41:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Uložila jsem si tento recept a někdy vyzkouším a nebude to tedy jednoduché.Ráda bych zkusila originál,abych věděla rozdíl mezi ním a listovým těstem.smajliksmajlik

autor: Marsi Mesi
vloženo: 31.01.2011 10:51:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

marcik máš bodíkasmajlik těsto filo dělám jen jednou za rok a to na narozeniny manželovi, protože je fakt, že je dosti pracné. Moje tchýně rodilá Řekyně ho vždy válela a překládala strašně dlouho a pamatuji se, jak mě hubovala, že to není furt onosmajlik dnes tady už není a s láskou na ni vzpomínám. Všem doporučuji těsto vyzkoušetsmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: cathleen
vloženo: 31.01.2011 06:38:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlikZajímavý receptík!smajliksmajlik

vloženo: 30.01.2011 19:33:10   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Marci, já vždy oceňuji fotopostup, to nemá chybu!!smajlik

autor: marcik
vloženo: 30.01.2011 19:09:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

děvčata, snažila jsem se, aby to bylo celkem chápající i ve fotopostupu. jestli není recept dost srozumitelný tak se omluvám.
Hello, díky že jsi přidala náplně. já sem myslela jen na těsto při psaní.

autor: Irrena
vloženo: 30.01.2011 18:59:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

k.radulko jsem na tom jako tysmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Hella
vloženo: 30.01.2011 18:46:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Toto těsto se u nás nahrazuje listovým těstem. Na slovenských stránkách Topreceptů přidávala Tejaja 6 receptů na využití tohoto těsta, např.
http://www.toprecepty.sk/recept/1129-syr-vo-fyllo-...
http://www.toprecepty.sk/recept/1127-kurca-vo-fill...
http://www.toprecepty.sk/recept/1128-spenat-zapeka...

autor: zizala
vloženo: 30.01.2011 18:28:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Díky za podrobný postup smajliksmajlik

autor: Betyna
vloženo: 30.01.2011 18:14:46   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

+1 originální recept, postup popsaný výborně - pochopila jsem napoprvé, na fotkách vypadá moc hezky. smajlik

autor: marcik
vloženo: 30.01.2011 17:58:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

tak je tu recept, ten jsem neviděla. Radulko, devatenáct let je moje řeč řečtina, takže to jde poznat. Kdyby jsi mne slyšela i mluvit českysmajliksmajlik.. ale opravdu takhle se dělá fillo. po upečení se musí každý plát těsta oddělovat.

autor: k.radulka
vloženo: 30.01.2011 17:51:14   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

teda pochopila jsem to až asi na podesáté ale zkusím smajliksmajliksmajliksmajlik


Přidat komentář

Váš komentář se na stránkách zobrazí až po jeho ověření kliknutím na odkaz v emailu, který vám ihned zašleme na vyplněnou emailovou adresu. Z daného počítače poté můžete psát další komentáře bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

testo pro ryby kde koupim filo testo domácí těsto na ryby fillo těsto - recept těsto fillo kde koupit těsto filo těsto na rybu domácí listové těsto hrníčkové filo těsto kde koupit těsta fillo fíllo těsto filo testo filla těsto testo na ryby fillo těsto recept pracné těsto těsto na ryby domácí fillo filo těsto recepty filo těsto recept těsto filo koupit jak udělat těsto na ryby domácí filo těsto fillo těsto-recept filo těsto koupit recept na těsto fillo těsto filo kde koupit listové těsto filo recept na testo na ryby domácí fillo těsto fillo recepty kde koupit filo těsto fíllo těsta domaci testa na ryby domácí těsto recept testa na ryby recepty na domácí těsto na ryby těsto filla těsto filo pečivo z fillo těsta testa na ryby co je fillo těsto


Náhodný recept


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.






Copyright © 2008 - 2015 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               Obecné podmínky | Pexeso | RSS | Kontakty