Syrečky v pivním těstíčku

sebena Kuchařka: sebena

Sýry 15 názorů

Suroviny

Olomoucké syrečky
1 dcl piva
hladká mouka
1 vejce
špetka soli
mléko
šunka
olej
cibule
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Každé kolečko syrečků zabalíme do plátku šunky. Z mouky, piva, mléka, vejce a soli uděláme těstíčko, nemělo by být moc řídké spíš hustší.

  2. Na pánvičce si rozpálíme olej a dáme smažit syrečky obalené v těstíčku. Pivo způsobí to, že těsto pěkně nakyne a uzavře syrečky uvnitř, takže nevytečou.

  3. Hotové syrečky, posypeme krájenou cibuli a podáváme na topince nebo s bramborem a nebo jen se zeleninou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 299 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Syrečky v pivním těstíčku

  • Lenora32 Lenora32

    Smažené tvarůžky jsou moc dobré. Vážně to nevyteče? Chtěla bych vyzkoušet:-p

    Odpovědět

  • parama5 parama5

    No tak to je prasárna.. To si musím udělat, ale až nebude doma manžel ))
    Ten by to nepřežil. Díky za nápad:-)

    Odpovědět

  • PájaH PájaH(neregistrovaný)

    Výborné!!!! :-)):-)):-))

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Nádherná fotka!!! A recept mi unikl, takže si ho ukládám a těším se na vyzkoušení :-p.

    Odpovědět

  • alus.s alus.s

    ještě jsem nedělala, vyzkouším :-p

    Odpovědět

  • sebena sebena(autorka receptu)

    Jen chci upozornit, že tohle nejsou tvarůžky obalované v trojobalu, jak se o nich tady bavíte, ale jsou v pivním těstíčku a to pivní těstíčko je tam hodně důležité. Opravdu to někdy vyzkoušejte, je to moc dobré.:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Měla jsem obdobný zážitek s tvarůžkama ve friťáku, ale friťák jsem nevyhazovala, tak bohatá nejsem. Je fakt, že se to musí obalit víckrát, aby to nevyteklo, jako mi do toho friťáku:-D

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    Romadur je také zrající sýr - jako tvarůžky, ale podle mých zkušeností, je tvarohovější, než uzrálé "tvargle - nebo-li syrečky":-O Pokud chceme uzrálejší, necháme doma v nějaké "nádobě" dozrát, jak říkal můj táta, "až chodí červi", ale to je legrace, tak dlouho ne :-! Na obalování se hodí takové - ty - akorát, to poznáte až koupíte a rozbalíte, pokud jsou měkké - tak uděláme např.pomazánku nebo něco jiného, ale ty "akorátky" jdou dobře obalit a potom je to "uňo-fuňo":-p:yes:

    Odpovědět

  • Svetlana Svetlana

    Papričko, nevím proč kolegyně vyhodila friťák:-O. A ty se neboj, jen to dvakrát obal v trojobalu a jak psala Jana - z každé strany kolečko salámu. Já ještě tvarůžky a vlastně všechny sýry, které chci smažit, dám po obalení tak na hoďku do mražáku...nevytečou...

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    Syrečky-tvarůžky, podle mého stejný výrobek, jen se jim říká - viz sebena, jinak. Ale smažit ve friťáku :-(( to snad ne :-! Zkuste na pánvičce:-! A potom budete "mlaskat" pusenkou :-p Ale na friťák opravdu zapomenout, jinak to dopadne jako říká paprika :-O

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Já myslím, že office je název tvarůžky a lidově se jim říká syrečky. A katastrofický cénář mohu poskytnout (ne vlastní), ale kolegyně z práce je zkoušela dělat - slyšela jaká je to dobrota. Vyteklo jí to a musela to vyhodit i s friťákem.;-( Kuchyň větrala několik dní a říkala, že to stále cítí. Asi to málo obalila. já jsem to jedla v restauraci a bylo to moc dobré:-p, ale doma na to nemám odvahu. Bojím se o friťák. :-D

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Já mám zato, že tvarůžky jsou více tvarohové, hlavně uprostřed a nezrajou tak dlouho jako syrečky. Ty jsou naopak měkké a zrají déle. Taky se v jiném tvaru říká "romadur", ale je to můj názor.;-):-)

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    Včera jsem zrovna dělala k obědu,na každé kolečko tvarůžku dám z obou stran -salám vysočinu,a obalím v trojobale ,navíc 2x ve vajíčku a strouhance. Smažit rychle a vyndat na papír.obrousek,pokud hlídáme,tak nevyteče :-p:yes:

    Odpovědět

  • sebena sebena(autorka receptu)

    U nás odkud pocházím se jim říka olomoucké tvarůžky a na druhé straně republiky, kde teď žiju se jim říka syrečky. Ale jinak název tvarůžky vznikl od toho, že se vyrábí z tvarohu. Dělala jsem je tolikrát a nikdy mi nevytekly, takže žáden katastroficky scenař ani neznam;-)

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    ja som pocula tolko katastrofickych scenarov o vytecenom syrecku a naslednom prisernom puchu, ze vzdy obdivujem kucharky, ktore sa daju na akukolvek upravu, tohto smradocha.btw, prosim aky je rozdiel medzi tvaruzkem a syreckom?

    Odpovědět

Tématické fráze: pivní těstíčko na obalování pivní těstíčko tvarůžky v pivním těstíčku obalované syrečky tvarůžky v testicku obalované tvarůžky obalované olomoucké tvarůžky syrecky obalovany romadur olomoucké tvarůžky v těstíčku olomoucké tvarůžky v pivním těstíčku obalované olomoucké syrečky obalené syrečky smažené tvarůžky v těstíčku obalovaný syreček jak obalit sýr pivní těsto na obalování těstíčko na obalování olomoucké syrečky jak smažit tvarůžky aby nevytekly

Zapomněl/a jsem heslo