Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí chléb bez hnětení

Chcete si upéct domácí křupavý chléb, ale odrazuje vás složitý postup hnětení a překládání těsta? Právě pro vás je tento recept. Upéct podle něj chlebík zvládne doslova každý. Výsledek je vzhledem k vynaložené práci naprosto parádní.

Hodnocení receptu je 5,0 (186×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 70 min Doba tepelné úpravy: 50 min + doba kynutí

120 min (70 min příprava + 50 min tepelná úprava, + doba kynutí )

28. 2. 2011 15:28

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Nutriční hodnoty

Energie29 748 kJ / 7 110 kcal
Bílkoviny211,75 g
Tuky32,75 g
Vláknina87,75 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 12,84 g
Sůl32,00 g
Sacharidy1 448,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Chléb je vynikající, křupavý a velmi jednoduchý.

Doporučuji plný hrnek 1/4 litru.

Trošku jsem recept upravil - 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek hladké mouky, 1 hrnek žitné mouky. Chleba je ještě lepší a vždy se povede.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Luciana25

20. 10. 2011 18:00

Tak tento chleba peču už tři měsíce několikrát do týdne, žijeme totiž v Kanadě a na tousťáky si moc nepotrpíme. Možná je to i moukou tady, ale pořád jsem ten chleba neměla tak jak bych chtěla. Častý problém byl, že se po upečení drobil a rozpadal, nebo naopak byl mazlavý (chuťově výborný). Ingredience jsem ponechala, ale do vlažné vody udělám kvásek - jednu lžičku cukru a jednu lžičku sušeného droždí, nechám 10-15 minut vzejít. Dám do suché směsi a přidám ještě tak půl až třičtvrtě hrnku vody, aby těsto nebylo moc řídké. Nechám kynout hodinu, potom trochu poválím, vytvořím kouli, dám na mouku na plech a nechám 20 minut kynout. Potřu slanou vodou, posypu kmínem a peču na 220 45 minut. Každopádně za recept mockrát děkuji, je to první chleba který jsem pekla a peču nadále :yes:

Vendys

8. 10. 2011 14:38

Pečete někdo v plynové troubě? Dnes jsem pekla poprvé,po hodině chleba měl být pečený,ale neměl barvu,pekla jsem déle na 220 a srazil se mi...pekla jsem ve skle.poradíte?:-(

BILKOVAI BILKOVAI

2. 10. 2011 19:08

Vyzkoušela jsem chleba po Tvé úpravě a musím říct, že je skvělý. Pekla jsem na grilovačku a někteří ho baštili jenom tak bez masa:-D Dnes jsem musela péct znova.:-D Přidala jsem fotečku:-8:-K

BILKOVAI BILKOVAI

27. 9. 2011 15:41

leosek, vyzkouším:-)):yes:

leosek leosek

27. 9. 2011 14:56

Trošku jsem recept upravil!!2 hrnky polohrubé mouky,1 hrnek hladké mouky,1 hrnek žitné mouky.Chleba je ještě lepší a vždy se povede.

Mesic

15. 9. 2011 18:59

Leosku, já už zůstanu u pečení na pečícím papíru, protože se to osvětčilo. Ta naše trouba fakt umí divy :-(( Ale co se týče tohoto chleba,je prostě dokonalej:-!:-! Můj přítel, který všechny chleby odmítal a byl ochotný pozřít jen úúúplně čerstvý jí tento chleba i třetí den :-O když teda zbyde ;-) Opravdu musím ještě jednou pochválit, toto je pro mě recept s velkým R. Pečeme ho 2-3x do týdne a to jsme s přítelem sami :-)) Začínám experimentovat, přidávám semínka slunečnice, dýně a byl i cibulový (1 velká osmažená cibule) a všechny se daří a jsou prostě skvělé:-!:-!

leosek leosek

5. 9. 2011 10:46

BILKOVAI:Dobrý den,to teda nevím jestli to třeba není moukou? Nikdy ho nepeču nějak déle a ještě se mi to nestalo.Zásadně do něho nepichám špejlí to mi ze začátku několikrát spadnul!!
Staří pekaři vždy říkali,že do božího daru se nesmí píchat.

BILKOVAI BILKOVAI

4. 9. 2011 11:25

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, už několikrát se mi stalo, že když jsem krájela chleba, tak se mi lepil na nůž. A to jsem ho pekla déle, než je v receptu.Víc, jak hodinu. Nevíte prosím Vás, proč se to děje? Někdy je fantastický a někdy takhle lepí;-(

leosek leosek

31. 8. 2011 15:48

Mesic:Já ho peču ve varném sklu a je výborný,nikdy se nepřipeče

Mesic

20. 8. 2011 18:35

Pekla jsem tento chleba minulý víkend, bohužel jsme čerstvě přestěhovaní a já ještě neumím s novou troubou, takže ze spodu mírně zuhlovatěl :-D každopádně jsem dno odkrojila a chuťově byl vynikající. Dnes jsme dělali znovu, pro jistotu jsme do kastrólu dali pečící papír, ale ten až je kastrol rozpálený, jinak by se papír za tu půlhodinu spálil (taky vlastní zkušenost :-O) Chleba je upečený, udělal se nádherně a už se na něj chystáme. Mohu ho jen vřele doporučit.:yes::yes: Já ještě přidala lžičku chlebového koření, ale nemusí být

Pavla

7. 8. 2011 13:29

Tohle je snad nejlepší recept na chleba, super :yes:. Jen ho teda peču déle, než je uvedeno v receptu, po té hodině je ještě na špejli mokrý, tak to peču déle, ale je fakt výborný :yes:

janek53 janek53

1. 6. 2011 12:34

:yes::yes::yes:

BILKOVAI BILKOVAI

17. 4. 2011 18:33

Dnes jsem upekla chleba z pylíku z Lidlu. Jmenovalo se to tuším Selský chléb. Nechala jsem v pečce nakynout, potom přendala do nahřátého hrnce a pekla stejně, jak je psané v receptu. Bylo to taky moc dobré. Přidala jsem foto:yes:

leosek leosek

13. 4. 2011 12:16

leosek:přidávám fotku z varného skla

spagetka spagetka

11. 4. 2011 19:26

tak to mi uniklo a musím vyzkoušet;-):yes:

1 26 27 28 29 30 31

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: chléba bez hnětení chleb bez hneteni domácí chléb chleba bez hnětení recept domací chléba recept na chleba bez hnětení chleba bez hnětení video domaci chleb recept domácí chléb za 12 kč pečení chleba bez hnětení recept na chleba chléb bez hnětení pečený v kastrolu nejlepší recept na domácí chléb chléb pečený v kastrolu nejlepší domácí chléb recept na domácí chleba recept na domácí chléb nejlepší domácí chleba domácí chleba recept chléb z pekáčku

Suroviny: mouka žitná, mouka hladká, kmín celý, sůl, droždí sušené, ocet, voda, mouka polohrubá, mouka hladká, mouka žitná, sůl, droždí sušené, ocet, voda

TopRecepty.cz

Domácí chléb bez hnětení

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B8PJ

Naposledy jste si prohlédli