Hebká hustá čokoládová poleva
Čokoládovou polevu potřebujeme v kuchyni každou chvíli, proto se hodí mít její přípravu v malíčku. Naučte se s námi lesklou a hebkou domácí polevu, díky které vaše dorty a zákusky budou vypadat dokonale.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 6 494 kJ / 1 552 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,40 g |
Tuky | 113,40 g |
Vláknina | 15,60 g |
Cholesterol | 250 mg |
Sodík | 93 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 107,70 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Inspirace s menší vlastní úpravou z dortománie. Poleva je jemná, pružná a velmi chutná.
vynikající andělský perníkový korpus od bibinky:
http://www.toprecepty.cz/recept/3606-andelsky-nady...
na mřížkovou ozdobu využita patchworková pomůcka Diamant-nátlačná mřížka viz odkaz
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 3. 2012 17:17
rebeka, Irrena, srettka: Holky, díky vám za odpověď všem, jste rychlovky. Já vím, ptala jsem se jak pako, ale občas mám pocit, že něco můžu udělat po svým a už se mi to párkrát vymstilo. Takže - JÁ čokoládu nalámu!
25. 3. 2012 11:07
Pajaja: paji, ja se jen drzela navodu dortarkyAle ja si cokoladu davam den pred strouhanim do lednice, aby byla hodne tvrda
24. 3. 2012 21:44
Pajaja:právě dneska jsem tuto polevu dělala, dneska jsem ji nastrouhala, ale jak píšeš, byla jsem zapatlaná jak, nechci říct co.Minule jsem ji tam jen nalámala a bylo to stejné.Chtěla jsem dneska vyzkoušet jestli v tom je rozdíl, není, vyšlo to nastejno
24. 3. 2012 21:41
Pajaja: já vím, že otázka není sněřována na mě, přesto si dovolím odpovědět.. tuto polevu jsem dělala několikrát a čokoládu nestrouhám.. prostě ji nalámu a krásně se rozpustí i tak
24. 3. 2012 21:38
srettka: a opravdu musí být ta čokoláda "jemně nastrouhaná"? Já čokoládu nastrouhat totiž neumím. Jsem vždycky zapatlaná až za ušima a kde nic tu nic.
15. 2. 2012 20:47
Poleva je naprosti úžasnáSladká tak akorát, nepřeslazená, přesně taková nám chutná
29. 1. 2012 18:31
Poleva je boží, jednoduchá, hotová raz dva a nejlepší je, že to není takové to tuhé prkno Dělala jsem Sachr dort z jablek, který přidal Dooga a na to jsem dala tuhle mňamku děkuji
16. 11. 2011 18:40
16. 11. 2011 18:06
marunda:díky a moc mě těší, že ti poleva padla do oka, jako většině. já byla taky nadšená, nemám ráda takový ty čokoládový prkna na moučníku tak ať se daří pokaždé,když jí budeš dělat
16. 11. 2011 17:14
srettka: teď jsem dodělala dort s Tvojí polevou. Je naprosto jednoduchá, rychlá a geniální. Už jinou dělat nebudu. Než jsem dala tu strouhanou čokoládu, tak to bylo hořké, jak píše Jitka+2, ale když přidáš tu strouhanou čokoládá, tak je naprosto vynikající, krásně sladká, no fakt bomba. Asi paní šetřila čokoládou, jinak to nevidím. Strašně za ní děkuji.
Poradila mi na Tebe odkaz Jenny. Má tím polité ty krásné podkovy.
Moc hezky se roztírá a už nevím, co dodat. JE TO SUPR.
Poradila mi na Tebe odkaz Jenny. Má tím polité ty krásné podkovy.
Moc hezky se roztírá a už nevím, co dodat. JE TO SUPR.
13. 11. 2011 15:52
srettko,nedej se odradit,poleva je naprosto geniální,jak chuťově,tak vzhledově,mám ji v mých receptech--dort podkova,jinou už ani nebudu dělat...
3. 11. 2011 21:17
Jitka+2:tak to mi mrzi ale sto lidi, sto chuti
3. 11. 2011 20:14
Zkoušela jsem a rodina to naprosto odmítla,že je to hrozné a hořké.Bohužel bodík tentokrát nemohu dát.
22. 10. 2011 19:12
Veronika.Hrozna: já do tý doby, než jsem tuhle objevila, polevy nedělala, nemám ráda prkenou tuhou polevu, tak jsem průbla tuhle a jinou už bych nedělala
p.s. fotěnka by nebyla??
p.s. fotěnka by nebyla??
22. 10. 2011 18:59
srettka:Já jsem na polevy hotový blbec,ale tuhle všichni chválí,už je vytištěna ! Konečně poleva jak má být!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ravioly plněné žampiony s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 4 hodinami
Domácí ravioly se špenátem a slaninou
Přidáno před 5 hodinami
Fenykl v omáčce s modrým sýrem
Přidáno před 9 hodinami
Křupavé gnocchi
Přidáno před 11 hodinami
Zapečené nepředvařené lasagně s kuřecím a sýrem
Přidáno před 20 hodinami
Pivní bůček na způsob rillettes
Přidáno 5. 5. 2024 14:01
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí nachos
Lucie1001 uvařil před 14 minutami
Sachr dort z jablek
Vladka321 uvařil před 23 minutami
Větrníkový dort
Sabora1 uvařila před 34 minutami
Tvarohovo-borůvkové knedlíky
st3la uvařil před 53 minutami
Bramborová kaše (klasika)
mnami uvařila před 1 hodinou
Moje špagety
Renata.K. uvařil před 1 hodinou
Borůvkový koláč s tvarohem
VaclavKo uvařila před 2 hodinami
Pizza z domácí pekárny
Janasmo uvařila před 3 hodinami
Churros s čokoládou (Čuros)
pookie18 uvařila před 4 hodinami
Pravé italské tiramisu
pookie18 uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Čokoládová poleva dokáže pěkně potrápit. Jak ji napravit, aby byla zase pěkně hladká
Jak na krásně lesklou, chutnou a hladkou polevu? Stačí málo a může být jako od profesionálního cukráře
Peče celá země: Jak na správné temperování čokolády, aby se vám pralinky nerozpustily v ruce
Další recepty
Tématické fráze: čokoládová poleva se smetanou cokoladova poleva ze smetany cokoladova poleva ze slehacky poleva ze šlehačky a čokolády nejlepsi cokoladova poleva poleva z hořké čokolády poleva ze šlehačky čokoládová poleva tekutá čokoládová poleva poleva z cokolady a smetany čokoládová poleva z čokolády mekka cokoladova poleva čokoládová poleva na buchtu čokoládová poleva měkká poleva ze smetany a cokolady čokoládová poleva z hořké čokolády ganache poleva poleva ze smetany cokoladova poleva smetana čokoládová poleva tekutá
Suroviny: smetana ke šlehání, kakao hořké, čokoláda hořká
Hebká hustá čokoládová poleva
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rElp
83 názorů