Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Znojemská omáčka

Tradiční znojemskou omáčku s hovězím masem jistě znáte, ale už jste zkoušeli variantu s masem vepřovým? Příprava je podstatně rychlejší, ale chuť zůstává skvělá. Jako přílohu můžete zvolit knedlík nebo rýži.

Hodnocení receptu je 5,0 (67×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 30 min

70 min (40 min příprava + 30 min tepelná úprava)

12. 5. 2011 20:49

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie3 091 kJ / 739 kcal
Bílkoviny99,41 g
Tuky19,99 g
Vláknina8,56 g
Cholesterol 180 mg
Sodík 1,05 g
Sůl2,40 g
Sacharidy38,10 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

srettka

13. 5. 2011 07:50

já taky ne smetanu, ani do ptáků jarabáků, já taky ráda hnědouška:-p a zdendule nám připravila pěknou,mňam:-p:yes:

Simona Skolakova Simona Skolakova

13. 5. 2011 07:33

Receptík se mi líbí,já smetanu též nedávám,mám ráda když je omáčka hezky tmavě hnědá;-)a okurky dávám do základu a pak ještě jednu úplně do hotového pokrmu.Znojmo mám ráda;-)+1:yes:

Daniella O. Daniella O.

13. 5. 2011 02:04

Me se naopak libi tento recept bez smetany. Leto na krku....:-D:-D:-D. Plavky ukazou vse, proc neodlehcit omacku...???;-).

Merylas Merylas (moderátorka)

12. 5. 2011 23:51

Já osobně do znojemské okurky chvíli restuji na trošce oleje a pak teprve přidávám. Dělávám trochu jinak - klasiku, do základu se může přidat i trochu slaniny.
Jinak v surovinách chybí mouka a v postupu kdy se přidává hořčice:-8

Jára: Musel by ses zaregistrovat a teprve pak přidat bodík,jinak to nejde ;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

12. 5. 2011 23:35

Inka1: ta smetana je dobrý nápad:-p

Inka1 Inka1

12. 5. 2011 23:04

:yes::yes: ještě trochu smetany, knedlík a nemá to chybu:-))

Jára

12. 5. 2011 22:39

Tak tohle je na 100 bodů Zdenka, dal bych si:-O:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

12. 5. 2011 22:10

:yes::yes:

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

12. 5. 2011 20:51

:-p:-p:-):yes::-K

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: znojemská omáčka znojemská znojemska omacka recept recept na znojemskou omáčku znojemska recept recept na znojemskou recepty znojemská omáčka recept znojemská omáčka znojemská omáčka s okurkou znojemská omáčka kluci v akci recepty maminčiny okurková omáčka znojemská omáčka z vepřového omacka znojemska omáčky znojemska znojemská omáčka top recepty okurková omáčka kluci v akci znojemská omáčka se smetanou kuřecí znojemská recept znojemská znojemská omačka v papiňáku

Suroviny: maso vepřové, okurky sterilované, hořčice plnotučná, kmín mletý, paprika sušená sladká, sůl, pepř mletý, cibule, olej, vývar masový, sádlo, mouka hladká

TopRecepty.cz

Znojemská omáčka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JYJv