Kedlubnová nebo květáková mléčná polévka
Polévka zasytí kdykoliv během dne. Snadnou zeleninovou pak můžeme připravit třeba z kedlubny nebo květáku. Kousky zeleniny povaříme, dochutíme a doplníme mlékem a smetanou. K podávání pak servírujeme krutony opečené na másle.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 2 802 kJ / 670 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,70 g |
Tuky | 39,36 g |
Vláknina | 12,07 g |
Cholesterol | 125 mg |
Sodík | 220 mg |
Sůl | 0,66 g |
Sacharidy | 53,11 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Poměry ingrediencí si každý upraví podle své chuti, jestli mléka a smetany méně a nebo více, není třeba vše přesně dodržet.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
10. 10. 2010 13:55
22. 10. 2009 19:58
22. 10. 2009 16:57
Posílám foto a bod .
15. 8. 2009 12:29
27. 5. 2009 18:21
13. 5. 2009 22:09
12. 5. 2009 21:45
12. 5. 2009 20:34
12. 5. 2009 20:08
12. 5. 2009 20:03
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 11 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 12 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 12 hodinami
Šunkafleky z multifunkčního hrnce
Přidáno před 13 hodinami
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 20 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Tofu se smetanou
Stepazdepa uvařil před 7 hodinami
Bábovka z podmáslí
daninako uvařila před 8 hodinami
Rychlý koláč z kyselého mléka.
Adlla uvařila před 8 hodinami
Čočka nakyselo s vejcem
Kattyy uvařila před 8 hodinami
Domácí kmínový chleba
gabriella18 uvařila před 9 hodinami
Chléb z ovesných vloček
Monysek.w uvařila před 9 hodinami
Vláčné mrkvové cookies
MonikaHo uvařila před 10 hodinami
Buchta - prošívaná deka
Evik.ka uvařila před 11 hodinami
Extra rychlé lívance
MarketaPe uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Kedlubny využíváme v kuchyni po celý rok. Rané jemné odrůdy jsou na jaře vítaným zdrojem vitamínů a minerálů
Připravit jíšku podle názorného videa dokáže úplně každý. Je výborná k zahušťování polévek a omáček, navíc vylepší jejich chuť
Jak udělat správně křehké krutony? Video vám pomůže s dokonalými křupavými kostičkami
Další recepty
Tématické fráze: květáková polévka recept květáková polévka kedlubnová polévka se smetanou kvetakova polivka mléčná polévka květáková polévka květáková polévka s mlékem mléčná polívka recept na kedlubnovou polévku recept na květákovou polévku květáková pomazánka kedlubova polevka recept kvetakova polevka kvetakova plevka polevka z kedluben mléčná polévka recept kedlubnová polévka s mlékem recept na květákovou polívku polévka květáková kedlubnová omáčka
Suroviny: kedlubna, vývar zeleninový, mléko, smetana na vaření, máslo, mouka hladká, sůl, houska, petrželka
Kedlubnová nebo květáková mléčná polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Ajl
25 názorů