Květáková polévka

www.toprecepty.cz Kuchař:

Polévky 19 názorů

57
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Suroviny

květák
zeleninový vývar
smetana ke šlehání
polohrubá mouka
muškátový oříšek
čerstvá zelená petrželka
bílý pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Květák rozebereme na jednotlivé růžičky a omyjeme.

  2. Růžičky vložíme do vroucího zeleninového vývaru. Vaříme asi 15 minut doměkka.

  3. Potom květák v polévce důkladně rozšleháme šlehačem, nebo ho propasírujeme.

  4. Polovinu smetany rozmícháme s moukou a za stálého míchání přilijeme do polévky. Necháme ještě chvíli povařit. Nakonec polévku okořeníme bílým pepřem, solí a strouhaným muškátovým oříškem.

  5. Zbytek smetany a jemně nasekanou zelenou petrželku ušleháme a těsně před podáváním zdobíme jednotlivé porce polévky úhlednými kopečky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 11 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Květáková polévka

  • MarcelaPa MarcelaPa

    Štěpánka: chybu jste asi nikde neudělala, byl to asi hořký květák, už se mi ho podařilo také koupit.

    Odpovědět

  • Štěpánka Štěpánka(neregistrovaná)

    Polévka byla hořká, pes si pochutnal, nevím, kde se stala chybka.

    Odpovědět

  • Petr Petr(neregistrovaný)

    Prave ji dlabu, dik za recept, je super:yes:

    Odpovědět

  • Misa Misa(neregistrovaná)

    :yes: varim ji casto je moc dobra

    Odpovědět

  • Andulakovina Andulakovina

    Olina:Velmi vtipny prispevek.dost me pobavil.:-) Bylo to rychle sezrany!!!:-D

    Odpovědět

  • Olina Olina(neregistrovaná)

    Výborný má to jen jednu chybu bylo to rychle sežraný zítra musím vařit jinou:-):-8

    Odpovědět

  • veverkaova veverkaova

    moc dobrý:-)
    :-p

    Odpovědět

  • blatnicka blatnicka(neregistrovaná)

    vee:vyvar bude přece i z toho květáku. Osmahněte cibulku a ještě přidejte koření pro vývar (bobkový list, celý pepř,nové koření), zalijte vodou a dejte květák a mrkev...jinak supeer receptík:)

    Odpovědět

  • vee vee(neregistrovaný)

  • Katka Katka(neregistrovaná)

    Jo, tak já ten vařený květák v polévce rozšťouchám šťouchadlem na bramborovou kaši, vzniknou kousky tak akorát, a nemusím se zdržovat krájením před nebo po vaření. Polévka super.

    Odpovědět

  • Honza Honza(neregistrovaná)

    HMMMMM moc dobrý :-K

    Odpovědět

  • atomsl9 atomsl9

    :-p OPRAVDU VÝBORNÁ!!!! :yes:

    Odpovědět

  • Wasyl Wasyl(neregistrovaný)

    Zeleninový vývar se dělá tak, že se - světe div se - vyvaří zelenina. Myslím, že konkrétních receptů bude na netu dost. ;-)

    Odpovědět

  • ELENA ELENA(neregistrovaný)

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    Zdravím kuchařinky:-)),nyní jsem jí uvařila i já.Jen jsem jí zjednodušila.Místo mouky Knorr světlou jíšku a také jsem dala 1 dcl mléka,mrkev jsem přidala nastrouhanou,lupla jsem tam z oběda uvařené brambory a přidala trochu mletého kmínu a šnipec vegetky.Nu můžu vám kuchařinky říct,že jsem jí za chvilku měla hotovou a koštovala znamenitě:yes:.

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo