

Květáková polévka
Suroviny
- květák
- zeleninový vývar
- smetana ke šlehání
- polohrubá mouka
- muškátový oříšek
- čerstvá zelená petrželka
- bílý pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
Květák rozebereme na jednotlivé růžičky a omyjeme.
Růžičky vložíme do vroucího zeleninového vývaru. Vaříme asi 15 minut doměkka.
Potom květák v polévce důkladně rozšleháme šlehačem, nebo ho propasírujeme.
Polovinu smetany rozmícháme s moukou a za stálého míchání přilijeme do polévky. Necháme ještě chvíli povařit.
Nakonec polévku okořeníme bílým pepřem, solí a strouhaným muškátovým oříškem.
Zbytek smetany a jemně nasekanou zelenou petrželku ušleháme a těsně před podáváním zdobíme jednotlivé porce polévky úhlednými kopečky.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Květáková polévka
-
Mimo uvařím nakrájené brambory ne úplně do měkka,a před dokončením přihodím do polévky.Zkuste,je to jedlé.
-
Štěpánka: chybu jste asi nikde neudělala, byl to asi hořký květák, už se mi ho podařilo také koupit.
-
Polévka byla hořká, pes si pochutnal, nevím, kde se stala chybka.
-
Prave ji dlabu, dik za recept, je super
-
varim ji casto je moc dobra
-
Olina:Velmi vtipny prispevek.dost me pobavil.
Bylo to rychle sezrany!!!
-
Výborný má to jen jednu chybu bylo to rychle sežraný zítra musím vařit jinou
-
moc dobrý
-
vee:vyvar bude přece i z toho květáku. Osmahněte cibulku a ještě přidejte koření pro vývar (bobkový list, celý pepř,nové koření), zalijte vodou a dejte květák a mrkev...jinak supeer receptík:)
-
-
Jo, tak já ten vařený květák v polévce rozšťouchám šťouchadlem na bramborovou kaši, vzniknou kousky tak akorát, a nemusím se zdržovat krájením před nebo po vaření. Polévka super.
-
HMMMMM moc dobrý
-
OPRAVDU VÝBORNÁ!!!!
-
Zeleninový vývar se dělá tak, že se - světe div se - vyvaří zelenina. Myslím, že konkrétních receptů bude na netu dost.
-