Farmářské bagety nebo bulky
Suroviny
Porce: cca 6 - 8 ks (dle velikosti)
Nutriční hodnoty
Energie | 7 704 kJ / 1 841 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 59,25 g |
Tuky | 9,77 g |
Vláknina | 21,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 12 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 368,60 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj: Kuchařka Pečeme 100x jinak.
U tohoto receptu se píše, že jen špetka žitné mouky dodá tradiční bagetě venkovský ráz. V těstě není žádný tuk, zadělavá se pouze vodou a před pečením se ničím nepotírá a přebytečná mouka jde odstranit po obalení štětečkem. Pokud nechcete mít povrch popraskaný jako je na fotu, tak se musí nechat bagety dobře vykynout a vložit do předehřáté trouby. Já právě pekla volněji a tvarově to jsou spíš takové bochánky. Mohly by se taky jmenovat selské bulky :-)
Kdysi dávno bylo u nás malé pekařství a vždy jsem vybírala popraskaný chléb ještě místy se zbytkem mouky. Tak jsem si dnes na to vzpomněla.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
10. 3. 2020 17:25
8. 3. 2020 21:21
14. 1. 2020 20:05
14. 1. 2020 15:05
(Piekla som cca 15 min. pri 240 st, potom 10 min. pri 180 st. C, na začiatku som rúru zaparila vodou.)
Doporučujem všetkým, recept spoľahlivý, ako všetky od teba!
(Ako dôkaz pridávam foto.)
15. 4. 2016 12:11
16. 2. 2014 18:57
5. 2. 2014 19:11
31. 1. 2014 21:52
helena99: Děkuji za vyzkoušení K otázce - napadá mě jedině to, že bagety byly málo vykynuté, takže nechat příště déle. Droždí snad bylo v pořádku.
31. 1. 2014 20:11
9. 1. 2014 18:55
11. 4. 2012 19:35
Muzes tam dat morskou sul, ja ji take pouzivam.
26. 10. 2011 22:05
26. 10. 2011 16:43
12. 10. 2011 00:25
11. 10. 2011 16:09
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 9 hodinami
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno před 16 hodinami
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno před 18 hodinami
Soufflé buchta
Přidáno před 20 hodinami
Kefírová rychlovka
Přidáno 3. 5. 2024 19:49
Věnečky výborné
Přidáno 3. 5. 2024 17:11
Právě bylo uvařeno:
Bábovka mramorová (olejová)
Eviks33 uvařila před 3 hodinami
Rebarborový koláč s drobenkou
Marcela0123 uvařila před 4 hodinami
Citrónová babeta
hellokittq.natq uvařila před 5 hodinami
Maminčin rýžový nákyp
bohdana uvařila před 6 hodinami
Vydatná vločková polévka s česnekem
Valis uvařila před 6 hodinami
Tuňáková pomazánka s kapary
Danoouch uvařila před 6 hodinami
Kynutý makový závin
Kamilana uvařila před 6 hodinami
Krupicové knedlíky s jahodovou omáčkou
Kika95 uvařil před 7 hodinami
Vepřová kýta na kmínu a česneku, zahuštěná jablkem
martiline uvařil před 8 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Tesmopsik uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak uvařit fazolové lusky. Recepty na skvělé omáčky, saláty a zapékanou zeleninu
3x domácí hot dog podle MasterChefa: Variace s karamelizovanou cibulí, červeným zelím nebo křenovou majonézou chutnají božsky
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Další recepty
Tématické fráze: bagety z zitne mouky nejlepší recepty na bagety žitné bagety žitná bageta domácí bageta recepty výborná bageta z žitné mouky rychlé bagety rychla bageta žitná bageta recept bagety ze žitné mouky rychlé domácí bagety zitne bulky bulky z žitné mouky nejlepší recept na chlebové bagetky rychlé bagety pečeme bageta ze žitné mouky chlebové bulky jednoduchá bageta vesnicka bulka rýchlé domácí bagetky
Suroviny: mouka hladká, mouka žitná chlebová, sůl, cukr, voda, droždí čerstvé, mouka hladká
Farmářské bagety nebo bulky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vmQ5
66 názorů