Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Farmářské bagety nebo bulky

Hodnocení receptu je 5,0 (43×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

4. 6. 2011 17:47

Suroviny

Porce: cca 6 - 8 ks (dle velikosti)

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie7 704 kJ / 1 841 kcal
Bílkoviny59,25 g
Tuky9,77 g
Vláknina21,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 12 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy368,60 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: Kuchařka Pečeme 100x jinak.

U tohoto receptu se píše, že jen špetka žitné mouky dodá tradiční bagetě venkovský ráz. V těstě není žádný tuk, zadělavá se pouze vodou a před pečením se ničím nepotírá a přebytečná mouka jde odstranit po obalení štětečkem. Pokud nechcete mít povrch popraskaný jako je na fotu, tak se musí nechat bagety dobře vykynout a vložit do předehřáté trouby. Já právě pekla volněji a tvarově to jsou spíš takové bochánky. Mohly by se taky jmenovat selské bulky :-)

Kdysi dávno bylo u nás malé pekařství a vždy jsem vybírala popraskaný chléb ještě místy se zbytkem mouky. Tak jsem si dnes na to vzpomněla.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Merylas Merylas

10. 3. 2020 17:25

magdalenka: :-) Díky za další foto. :-) Jsem moc ráda, že recept nezklamal.:-K

magdalenka magdalenka

8. 3. 2020 21:21

Merylas: dnes podvečer som piekla zas...:-K

Merylas Merylas

14. 1. 2020 20:05

magdalenka: Děkuji moc za vyzkoušení, pochvalu a foto. :-*

magdalenka magdalenka

14. 1. 2020 15:05

Vďaka za skvelý recept! Dodržala som ho až na to, že cesto mi vypracovala DP a pridala som asi 2 PL vody navyše - v poslednej dobe radšej pracujem s redším cestom. Bolo ako pena po vykysnutí. Z cesta som spravila 4 bagety a piekla na bagetovom plechu. Výsledok famózny, bagety voňavé, chrumkavé...
(Piekla som cca 15 min. pri 240 st, potom 10 min. pri 180 st. C, na začiatku som rúru zaparila vodou.)
Doporučujem všetkým, recept spoľahlivý, ako všetky od teba!
(Ako dôkaz pridávam foto.)

vanilka70 vanilka70

15. 4. 2016 12:11

:yes::-O

Merylas Merylas

16. 2. 2014 18:57

helena99: Doufám, že se podařily:-8

helena99

5. 2. 2014 19:11

Merylas: vyzkouším, právě mi opět kynou :-) děkuju

Merylas Merylas

31. 1. 2014 21:52

Chanellina35: Jsem ráda:-K

helena99: Děkuji za vyzkoušení:-K K otázce - napadá mě jedině to, že bagety byly málo vykynuté, takže nechat příště déle. Droždí snad bylo v pořádku.:-)

helena99

31. 1. 2014 20:11

Skvělý recept, jsou vynikající a rychlé, jen se mi nepodařilo docílit těch vzduchových kapes, které jsou na některé z fotek. Není to na závadu, ale neporadíte mi prosím, jak toho dosáhnout? Děkuji:yes::yes:

Chanellina35

9. 1. 2014 18:55

VÝBORNÉ!!!

Mira

11. 4. 2012 19:35

i.wegy:
Muzes tam dat morskou sul, ja ji take pouzivam.:yes:

Merylas Merylas

26. 10. 2011 22:05

suslajda: Děkuji moc za vyzkoušení a přidané fotečky:yes:;-) Jsem moc ráda, že chutnají, moc se Ti povedly:-*:-K

suslajda suslajda

26. 10. 2011 16:43

;-)bodík už jsem dala dneska upekla:-Kjsou skvělé dovolila jsem si přidat fotky:-*

Merylas Merylas

12. 10. 2011 00:25

bystrouska: Děkuji za pochvalu, bodík a fotečky. Moc se Ti povedly;-):yes::-K

bystrouska

11. 10. 2011 16:09

Bagetky jsou moc dobré:yes:, dávám bodík ;-)a také jsem přidala nějaké foto:-K.

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: bagety z zitne mouky nejlepší recepty na bagety žitné bagety žitná bageta domácí bageta recepty výborná bageta z žitné mouky rychlé bagety rychla bageta žitná bageta recept bagety ze žitné mouky rychlé domácí bagety zitne bulky bulky z žitné mouky nejlepší recept na chlebové bagetky rychlé bagety pečeme bageta ze žitné mouky chlebové bulky jednoduchá bageta vesnicka bulka rýchlé domácí bagetky

Suroviny: mouka hladká, mouka žitná chlebová, sůl, cukr, voda, droždí čerstvé, mouka hladká

TopRecepty.cz

Farmářské bagety nebo bulky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vmQ5