Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kopr a jiné natě v soli

Kopr je velmi aromatickou rostlinou a zeleninou. Na pěstování je velmi nenáročný a lze jej zpracovat celý. V tomto receptu však využijeme jeho nať, kterou naložíme do soli a necháme naležet. Takto naložená nať nám pak poslouží k dochucení pokrmů.

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

16. 6. 2011 17:40

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie2 050 kJ / 490 kcal
Bílkoviny40,00 g
Tuky10,00 g
Vláknina20,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 110,61 g
Sůl275,00 g
Sacharidy50,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Kopr už nakládám dlouho, pokud mám na zahrádce přebytky. Nahlédla jsem ještě do starší kuchařky, tam je poměr na 1 kg natě 300 g soli. Do soli se dají nakládat i jiné zeleninové natě - např. petržel a celer.

Další mé recepty najdete tady: http://www.merylas.estranky.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Pavel

19. 8. 2012 22:46

Někde jsem četl , že se takto dá do soli nakládat i mrkev , celer a petržel.Má s tím někdo zkušenosti ?
Díky

ivulinka ivulinka

17. 6. 2011 13:38

:yes:

Merylas Merylas

17. 6. 2011 12:41

cathleen: Ivi, ještě se mi nestalo, že by se mi takto naložený kopr zkazil. Chce to dobře upěchovat, zatáhnout víčko a dát do chladu. My máme studený sklep a nemám problém. Vydrží opravdu rok.;-) Můžeš třeba přidat více soli, jak píšou v té kuchařce - 300 g .

Anna Kocikova Anna Kocikova

17. 6. 2011 10:08

:-))Další zelená"mánie":-))Je to príma tip na zpracování:yes:+7:yes:Pokud jsem měla kopru víc,dávala jsem do nálevu,jen do soli nebyla odvaha:-OTeď se už bát nebudu;-)ukládám-díky:-K

Dana61

17. 6. 2011 09:40

Merylas tak jsi mě vrátila do dob mého dětství, kdy jsme takto nakládaly kopr s babičkou. V dnešní době jej pouze nasekám a dám do skleniček do mrazáku, ale vím, že byl také fajn:yes::-D

cathleen cathleen (moderátorka)

17. 6. 2011 09:22

Merylas: Maruško, a nezkvasí pak ta nať? Kdysi jsem párkrát mlela česnek i zeleninu do soli a i když jsem soli dávala podle receptu, po čase to jakoby zkvasilo:-//

Merylas Merylas

17. 6. 2011 09:12

magdalenka: jj,to taky vím, aby nebyla velká spotřeba semínek, stejně se to pak protrhává.;-)

magdalenka magdalenka

17. 6. 2011 09:00

Merylas: naša susedka siala mrkvu s trochou piesku...

Merylas Merylas

17. 6. 2011 08:16

magdalenka: Magdi, já jsem to taky kdysi dělala od oka, ale když to chtěl někdo známý taky naložit, tak se ptali kolik soli. A když odpovíš že přiměřeně, tak to jako bys neřekla nic:-D
zizala: Tak jsem ráda, že se vychytávka na setí líbí, naučila mě to už maminka, jen se to zase s tím koprem nesmí moc přehnat, stačí jen trošku semínek;-)
Jana Remkova: Já měla toho kopru 450 g, takže taky ne kilo, nejsem Mičurin a nepěstuju nic ve velkém.

JanaDorazinova JanaDorazinova

16. 6. 2011 20:07

Merylas: Určitě vyzkouším z menší dávky, kde bych nasbírala kilo kopru?:-D Musela bych přikoupit;-). Mám ráda v zásobě takové věcičky, vždycky se hodí.

suslajda suslajda

16. 6. 2011 19:38

:-Oparáda kopr na zahradě roste takto vyzkouším :-Kvždy jsem jen zamrazovala:yes::yes:+4

zizala zizala (moderátorka)

16. 6. 2011 19:30

Taky se mi líbí vychytávka se setím mrkve a petržele spolu s koprem:yes:

magdalenka magdalenka

16. 6. 2011 19:16

Meryl, teraz som si spomenula, moja svokra (tchýně) takto nakladala. Mala ich vo fľaštičkách od detskej výživy na dverách chladničky až do druhej sezóny. Myslím, že robila od oka, ale princíp tento.
A tip so siatím mrkvy a petržlenu je super!
:yes:

BILKOVAI BILKOVAI

16. 6. 2011 18:49

Včera jsem dělala ve sladkokyselém nálevu, že já to nečetla dřív;-(;-(;-(

Merylas Merylas

16. 6. 2011 18:33

Jana Remkova: Vyzkoušej třeba jen trošku do malé skleničky, ale myslím, že nebudeš zklamaná;-)Jen je třeba pak opravdu dávat pozor na to solení jídla a třeba nedávat toho kopru moc do malého množství např.omáčky. Prostě přiměřeně a zkoušet:-))

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: jak naložit kopr kopr zpracování kopru nakládání kopru kopr zpracovaní jak zpracovat kopr naloženy kopr setí kopru naložení kopru nakládaný kopr kopr do mrazáku kopr recepty kopr nakládání kopr setí jak nakládat kopr recepty z kopru recepty kopr nakládání kopru do soli nakladany kopr v soli nalozit kopr

Suroviny: kopr, sůl

TopRecepty.cz

Kopr a jiné natě v soli

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k6wE