Honzovy buchty v remosce
Kdo by neznal tenhle poklad české kuchyně - tradiční Honzovky, nejlepší jsou s tvarohem, ale ať se rozhodnete naplnit je čímkoli, nikdy vás nezklamou. Jsou úžasně vláčné, nadýchané, voňavé, ale jednu nevýhodu přece jen mají, nikdy jich není dost.
Suroviny pro 10 kusů
10 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 9 898 kJ / 2 366 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 73,93 g |
Tuky | 74,71 g |
Vláknina | 10,20 g |
Cholesterol | 344 mg |
Sodík | 607 mg |
Sůl | 1,41 g |
Sacharidy | 344,30 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Honzovek tu máme vícero, ale potřebovala jsem vyzkoušet těsto a hlavně jeho množství, které se pohodlně vejde do remosky.
Toto množství je určeno pro remosku o průměru 24 cm.
Buchty jsou péřové, jakoby lístkují a venkovní pevná kůrka je tak akorát.
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 3. 2013 20:05
Přidám nezištně jednu radu - nevím kam, tak snad tady nezapadne. Když děláte tvarohovou náplň do čehokoliv - buchet, koláčů... je dobré tvaroh rozmíchat jen se žloutkem (a cukrem) a nastavit sněhem z bílku. Náplň v buchtách zůstane nadýchaná, nespadne v buchtě a není tak hutná, jako s pudinkem.
4. 3. 2013 19:55
cathleen: u nás byly s tvarohem.. senzační těsto
4. 3. 2013 15:41
cathleen:Ivčo, dneska jsem asi potřetí v životě pekla buchty, na přání makové, a musím říct, že tohle těsto je teda senzační, jak na práci s ním, tak chuťově. Ještě horké jsem je potřela máslem s rumem. Dělala jsem z dvojité dávky a zpracovala v pekárně ( na růčo jsem moc líná) Zatím fotka jenom v pekáči
28. 5. 2012 22:55
Nadja: aj múdra ty si mocinky ti děkuju, já jsem se zastavila na čísle 5.. dál to už nešlo
28. 5. 2012 22:45
rebeka: Rebíčku, nenamáhej si zbytečně hlavičku.
Na 500 g mouky:
25 g droždí
200 ml vody
66 g cukru
1+2/3 bal.cukru vanilkového
500 g mouky hladké
83 g sádla měkkého
špetka soli
-----------------------------------
Na 500 g mouky:
25 g droždí
200 ml vody
66 g cukru
1+2/3 bal.cukru vanilkového
500 g mouky hladké
83 g sádla měkkého
špetka soli
-----------------------------------
11. 5. 2012 09:00
maja f:nene, suroviny na omládek "odečteš" ze všeho udaného množství. A v troubě péct asi na 180°C, bez horkovzduchu
11. 5. 2012 08:55
Dobrý den, opět nás čeká výlet a já si vyhlédla tyto buchtičky
Na kolik stupňů to mám prosím péct v elektrické troubě? A když bych chtěla dělat ten omládek, tak mám ty suroviny "odečíst" z těch dalších surovin nebo jsou naopak "navíc"? Děkuju
Na kolik stupňů to mám prosím péct v elektrické troubě? A když bych chtěla dělat ten omládek, tak mám ty suroviny "odečíst" z těch dalších surovin nebo jsou naopak "navíc"? Děkuju
4. 9. 2011 10:20
katty: to mám radost.
3. 9. 2011 16:49
Tak jsem se do nich pustila a lepší buchty se mi nikdy nepodařily . Remosku mám velkou - receptík jsem si upravila, vyšlo mi 12 kousků a fotit už není co.
4. 7. 2011 19:26
Koubkova: A dobrý, povedly se?
4. 7. 2011 19:01
Pekla jsem je v pekáči v el. troubě
2. 7. 2011 21:23
MrazovaJa: Nejsem autorka receptu, ale určitě půjdou
2. 7. 2011 21:22
Mám dotaz: dají se udělat i v klasické troubě?
30. 6. 2011 12:26
jsou krásné remosku nemám velká škoda+20
23. 6. 2011 08:28
jj, našemu Honzovi by chutnaly Jen kdybych měla tu remosku - měla jsem takovou starou - dosloužila, jen ta hliníková nádoba mi zbyla
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rajská omáčka z rajských
Přidáno před 11 hodinami
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 19 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 23 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Právě bylo uvařeno:
Těsto na tvarohové ovocné knedlíky podle Romana Pauluse
Liberk uvařila před 13 minutami
Domácí houstičky bez kynutí
Lucie Hertlova uvařila před 14 minutami
Buřty na černém pivě
Monthy79 uvařil před 2 hodinami
Naložené ředkvičky
Zizalinka uvařila před 11 hodinami
Cibulovo - podmáslový chleba
Liborec uvařila před 11 hodinami
Kuře na zelí (kysaném)
veeraa uvařila před 11 hodinami
Jednoduché punčové řezy
michaelabur uvařila před 12 hodinami
Zmrzlina ze zavařených meruněk
slunicka uvařila před 12 hodinami
Libečková polévka
Jasol uvařila před 13 hodinami
Jednoduchý jahodový dort
LenkaHaas uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Retro okénko: Původní remoska stála 180 Kčs a upekli jste v ní skoro všechno. I dnes se pořád ještě vyplatí!
Remoska - energeticky nenáročný spotřebič. Upečete v ní téměř vše jako v klasické troubě
Honzovy buchty: Klasika, která nikdy neomrzí. Poradíme, jak je upéct se skvělou náplní
Další recepty
Tématické fráze: buchty z remosky honzovy buchty honzovy buchty z remosky kynuté buchty v remosce buchty do remosky buchta z remosky remoska recepty peceni buchet v remosce honzovy buchty s tvarohem čím zahustit tvaroh do buchet recepty v remosce honzovy buchty recept s tvarohem honzovy buchty recept buchta do remosky kynuté buchty z remosky remoska buchty vaření v remosce pečené buchty ceske buchty v remosce honzovy buchty do remosky
Suroviny: voda, sádlo, cukr, cukr vanilkový, sůl, mouka hladká, droždí, tvaroh, vejce, cukr, pudink bez vaření
Honzovy buchty v remosce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vm9m
88 názorů