Ovocný koláč pečený v remosce

Merylas Kuchařka: Merylas

Doba přípravy: 60 minut 6 - 7 Remoska o průměru 24 cm Moučníky , Řezy s ovocem, bublaniny 19 názorů

Suroviny

100 g moučkového cukru
1/2 vanilkového cukru
několik kapek citronového aroma od Dr.Oetkera nebo trochu citronové kůry z bio citronu
1 vejce
špetka soli do sněhu
1 dl oleje
2 dl vody
250 g polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
1/3 lžičky skořice nebo méně i více - možno i vynechat úplně
300 g višní nebo jiného sezónního ovoce
na vyložení formy papír na pečení a na dozdobení moučníku na talíři oslazená zakysaná smetana
cukr
opražené mandlové lupínky
několik višní
meduňka
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z bílku a špetičky soli si ušleháme pevný sníh.

  2. Žloutek, citronové aroma, zhruba 1 - 2 lžíce vody z už odměřených 2 dl si prošleháme s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme olej, mouku promíchanou s práškem do pečiva a skořicí, vodu, vše smícháme dohromady a nakonec už jemně vmícháme sníh.

  3. Formu remosky si vyložíme papírem na pečení a vlijeme do ní těsto. Aby nám papír lépe držel, tak si odstřihnutý kus můžeme zmuchlat do koule a formu vyložit. Pokud nemáme papír, tak musíme formu vymazat tukem a vysypat např. hrubou moukou. Papír je ale lepší.

  4. Poklademe vypeckovanými višněmi nebo jiným ovocem, přiklopíme a pečeme 40 minut.

  5. Příště bych dala do formy polovinu těsta, na to ovoce a zbytek těsta a ještě na povrch ovoce. Bylo to tak psáno i v receptu, ale těsto se mi zdálo dost řídké a myslela jsem, že višně propadnou ke dnu. Nepropadly vůbec.

  6. Po upečení topné těleso odklopíme, chvíli necháme a pak koláč vyndáme z formy na mřížku. Odstraníme papír na pečení, pocukrujeme, nakrájíme a na talíři dozdobíme dle své fantazie nebo necháme jen jako řezy.

Poznámka

Recept je přizpůsobený pro menší remosku Originál.

Zdroj receptu: Žena a kuchyně, nyní se časopis jmenuje Kuchyně. Recept je mírně poupravený.

Kdo nemá remosku, upeče v nějaké vhodné formě v troubě.

Další mé recepty najdete zde: http://www.merylas.estranky.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 101 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Ovocný koláč pečený v remosce

  • Dasa Dasa(neregistrovaná)

    Dnes jsem to udelala s pritele a davam :yes: :-) moc dobre testo, akorat misto visne jsme dali jahody. Doporucuji, pulka kolacu uz je pryc :-p

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :-) vypadá lákavě:yes::-K

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autorka receptu)

    Děkuji všem za velmi milé komentáře:-K Dnes jsem koláč pekla znovu, ale s rybízem. To těsta jsem dala trošku víc skořice a pak do remosky, polovinu těsta na to část rybízu, zbytek těsta a nahoru zase rybíz. Bylo to tak lepší,přidala jsem ještě 1 foto:-8

    Odpovědět

  • Fantom Fantom

    Merylas::yes:jako vždy:yes:

    Odpovědět

  • mischelinka mischelinka

    Prostě paráda:-K:yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    :-))perfektní:-!:yes:

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    :-Knádherný o fotkách ani nemluvě prostě nádhera:-*+11

    Odpovědět

  • monikaK monikaK

    Jó,remoska,to je vynález!:yes:
    Naštěstí jednu mám,tak už vím,jak ji využiju:-D:-D
    Recept má za 1:yes:

    Odpovědět

  • indulina28 indulina28

    tomu rikam krasny a plnohodnotny recept,ne jako ty bez fotek a jen tak opsane a mozna ze ani nevyskousene...tady je zaslouzeny recept ktery si zaslouzi bod :-K:-K

    Odpovědět

  • maiva maiva

    Moc pěkné+:-p:yes:

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    :-KŠikovná Maruška:yes::yes:+

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    WOW!! Ty tvé krásné moučníky, to je něco..:-*:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Merylásku,kde že to bydlíš? :-p:-p, zítra kupuju auto a jeduuu :-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autorka receptu)

    Anna Kocikova: Taky jsem si všimla,samé višně:-D

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autorka receptu)

    Děkuji všem:-K V létě používám remosku častěji, nechci moc pouštět troubu a ještě si tím v bytě přitápět. Mám pár nevyzkoušených moučníků a to je jeden z nich. Zdá se mi i celkem takový dost úsporný, jen jedno vejce a bez mléka. Příprava je jednoduchá a je chutný. Já ráda používám i to citron.aroma od Oetkera,voní mi.

    spagetka: A můžeš mi říct, co mám s něma dělat?:-D:-D:-D

    mirca75: Já mám remosku hodně starou, ještě tu hliníkovou. Miruš, udělek klidně z půlky a třeba do dortové formy. Nebo i koláčové, ale jsou různě velké. Vysoké to je, právě to mělo být jednou proložené těmi višněmi v půlce, ale fakt se mi to těsto zdálo dost řídké. Bylo by to lepší, tak jsou jen na povrchu, já vím;-):-* Miruš, chtěla bych Ti poděkovat za tu vychytávku s tím odpeckováním. S tím brčem to šlo báječně:yes::-*Mám sice tu mašinku,odpeckovávací, ale na pár višní se to nevyplatí sestavovat a pak umývat.

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: pečeme v remosce koláč v remosce pečení sladkých moučníků v remosce ovocny kolac z remosky pečený koláč ovocny kolac v remosce koláč z remosky remoska recepty pecene kolace koláč do remosky ovocný koláč do remosky remosky na pečení moučníky z remosky remoska pečení pečené koláče a moučníky koláče z remosky remoska na pečení pečení koláčů moučníky v remosce pečení koláče

Zapomněl/a jsem heslo