Honzovy buchty v remosce
Kdo by neznal tenhle poklad české kuchyně - tradiční Honzovky, nejlepší jsou s tvarohem, ale ať se rozhodnete naplnit je čímkoli, nikdy vás nezklamou. Jsou úžasně vláčné, nadýchané, voňavé, ale jednu nevýhodu přece jen mají, nikdy jich není dost.
Suroviny pro 10 kusů
10 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 9 898 kJ / 2 366 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 73,93 g |
Tuky | 74,71 g |
Vláknina | 10,20 g |
Cholesterol | 344 mg |
Sodík | 607 mg |
Sůl | 1,41 g |
Sacharidy | 344,30 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Honzovek tu máme vícero, ale potřebovala jsem vyzkoušet těsto a hlavně jeho množství, které se pohodlně vejde do remosky.
Toto množství je určeno pro remosku o průměru 24 cm.
Buchty jsou péřové, jakoby lístkují a venkovní pevná kůrka je tak akorát.
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 6. 2011 13:48
cathleen:, doma maj chuť na buchty, takže jdu dokoupit zbytek
21. 6. 2011 13:22
Jsem moc ráda, že se množí řady těch, co omládek vyzkoušely a poznaly, jak je fajn.
Jana Remkova: proč by mně nešlo něco zkritizovat? Fotku jsem dělala takovou schválně - jak vypadají honzovky, ví každý....potřebovala jsem ukázat strukturu střídky, detail....opravdu jak vata. Možná bys mohla dát oči kousek od monitoru Mám sem vložit nějakou malou fotečku, spešl pro tebe?
Jana Remkova: proč by mně nešlo něco zkritizovat? Fotku jsem dělala takovou schválně - jak vypadají honzovky, ví každý....potřebovala jsem ukázat strukturu střídky, detail....opravdu jak vata. Možná bys mohla dát oči kousek od monitoru Mám sem vložit nějakou malou fotečku, spešl pro tebe?
21. 6. 2011 07:42
Kdysi jsem neměla troubu jen remosku této velikosti a vše jsem dělala v ní.I ty buchty,ale remosku už nemám což je škoda,teď bych jí využila na tvoje buchty, ty vypadají báječně+1
A jinak omládek je báječná záležitost,už jsem ho vyzkoušela u jiného receptu a je to super
A jinak omládek je báječná záležitost,už jsem ho vyzkoušela u jiného receptu a je to super
21. 6. 2011 07:12
cathleen:já je znám, takže jsem mohla bodík dát. navíc je dělám dost často. ale použít omládek mě vůbec nenapadlo zkusím dneska s omládkem. jinak včera jsem dělala tvoje těsto na povidlové rohlíky s ořechovou drobenkou (dělala jsem je jako zabalené plněné koláče tvarohem a nahoru jsem dala trochu tvarohu a jahody) a k tomu švýcarky. došla jsem k závěru, že ne jen že nezhubnu, ale asi mě doma sežerou. ráno k snídani jsem vybojovala poslední (tvůj) žitný rohlík. tvoje recepty jsou fakt tak vychytaný, že se nemusím bát výsledku a vždycky nám moc chutná. už se těším na další dobrůtku
20. 6. 2011 21:16
Krásné+
20. 6. 2011 19:14
Moc príma recept+17krásné foto,ale ta poslední fotka je nejhezčí
20. 6. 2011 18:49
Buchty mnam ,nase babicka je taky pekla v remosce / kdyz jsem byla mala , pletla jsem si remosku s termoskou/ a my jsme se hadali o tu prostredni, protoze ta byla nejlepsi.
20. 6. 2011 18:09
Máš je moc povedené a krásně nadýchané Taky občas používám remosku, hlavně v létě.
20. 6. 2011 16:39
kruciš honzovo bochte jak vyšité
kdybych tak uměla trojčlenku a vypočítala si gramáž na půl kg mouky
kdybych tak uměla trojčlenku a vypočítala si gramáž na půl kg mouky
20. 6. 2011 15:55
No, moc hezký recept, možná s malinko jiným množstvím ingrediencí a bez "omládku" je dělám také. Dokonce už jsem je dělala i v remosce. Co se týká úvodního fota, ty víš Cathleen, že tobě téměř nelze něco kritizovat, ale z toho detailu jsem vůbec nepoznala, co to je. Je sice vidět, že buchty jsou, jako vata, ale to je vše.
20. 6. 2011 15:46
Cathleen, vypadaji uzasne. Hned bych se do nich pustila, ale mam jen troubu..myslis, ze by buchty bylo mozne upect i v horkovzdusce?
20. 6. 2011 15:32
Prima varianta.Ukládám si.
20. 6. 2011 15:31
finneta: samo, že jdou udělat i v troubě! Vyzkoušíš?
20. 6. 2011 15:26
ahoj Ivčo. určitě můžu upéct i v normální troubě, viď? já totiž remosku nemám. jinak těsto dělám hoooodně podobné a vím, že jsou dokonalé. jen je mastím sádlem před pečením a i po upečení posílám bod
20. 6. 2011 14:51
moje nervy....tento recept je vymysleny pre mna....milujem remosku a piect v nej ma nenapadlo!!!!!!!!!!!!!!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 21 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 21 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Právě bylo uvařeno:
Kuře opékané nad ohněm
Infarkt uvařila před 56 minutami
Francouzské palačinky
Petaja uvařila před 1 hodinou
Křupavé zapečené brambory
Judis uvařila před 8 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Franibald uvařila před 11 hodinami
Losos s hořčično-smetanovou omáčkou
pvpa@email.cz uvařila před 11 hodinami
Pikantní krkovice na žampionech
MirkaD uvařila před 11 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
MilosCz uvařila před 13 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
MilosCz uvařila před 13 hodinami
Ananasová buchta
Yvona uvařil před 14 hodinami
Vepřové koleno v pomalém hrnci
Pacucha uvařila před 14 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: buchty z remosky honzovy buchty honzovy buchty z remosky kynuté buchty v remosce buchty do remosky buchta z remosky remoska recepty peceni buchet v remosce honzovy buchty s tvarohem čím zahustit tvaroh do buchet recepty v remosce honzovy buchty recept s tvarohem honzovy buchty recept buchta do remosky kynuté buchty z remosky remoska buchty vaření v remosce pečené buchty ceske buchty v remosce honzovy buchty do remosky
Suroviny: voda, sádlo, cukr, cukr vanilkový, sůl, mouka hladká, droždí, tvaroh, vejce, cukr, pudink bez vaření
Honzovy buchty v remosce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vm9m
88 názorů