Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Honzovy buchty v remosce

Kdo by neznal tenhle poklad české kuchyně - tradiční Honzovky, nejlepší jsou s tvarohem, ale ať se rozhodnete naplnit je čímkoli, nikdy vás nezklamou. Jsou úžasně vláčné, nadýchané, voňavé, ale jednu nevýhodu přece jen mají, nikdy jich není dost.

Hodnocení receptu je 5,0 (39×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 35 min bez doby kynutí

55 min (20 min příprava + 35 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

20. 6. 2011 13:29

Suroviny pro 10 kusů

10 kusů

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie9 898 kJ / 2 366 kcal
Bílkoviny73,93 g
Tuky74,71 g
Vláknina10,20 g
Cholesterol 344 mg
Sodík 607 mg
Sůl1,41 g
Sacharidy344,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Honzovek tu máme vícero, ale potřebovala jsem vyzkoušet těsto a hlavně jeho množství, které se pohodlně vejde do remosky.

Toto množství je určeno pro remosku o průměru 24 cm.

Buchty jsou péřové, jakoby lístkují a venkovní pevná kůrka je tak akorát.

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Iriska Iriska

20. 6. 2011 14:48

Já chci být Honza :-D:-D:yes::yes:+

maris maris

20. 6. 2011 14:40

Hned bych si nabídla:-p:yes:+
Remosku mám na chatě a nedám na ni dopustit. Je to nejenon ryze český výrobek, ale udělala díru do světa, hlavně v Anglii;-):-)

Klariska Klariska

20. 6. 2011 14:37

Úžasné fotky, mé odhodlání necpat se sladkým při pohledu na ně umírá na oubytě :yes::-K.

cathleen cathleen

20. 6. 2011 14:34

spagetka: ;-) víme! :-))
A spotřebuje daleko méně energie, než kterýkoliv jiný spotřebič a pečené jídlo se v ní nevysušuje tak, jako v troubě.
Také v ní dělávám velice ráda:yes:

spagetka spagetka

20. 6. 2011 14:32

Remosku mám jak po babce, tak po tchýňce, dělám v nich moc ráda - víte vůbec, že remoska je fakt ryze český vynález? Jinak :-p:yes:

zizala zizala (moderátorka)

20. 6. 2011 14:31

Na chalupě peču často v remosce, je fajn :yes:;-)

Bibinka Bibinka

20. 6. 2011 14:24

Cathlen, to jsou buchty jako pápěří, ale dělám je velmi podobně a plním povidlama, ty mi v těch buchtách nejraději. Buchty jsou velmi dobrá záležitost a Honza je šikovnej, nebo je to Honza z pohádky, jak šel do světa s buchtama:-?:-D :-p Dávám jasnej 6.bod:yes:

srettka

20. 6. 2011 14:23

ááách...óóch...úúch...ty jsou:-p jakoby vypadly z pohádky:-p naše bábi si remosku mooc chválila:yes::yes::yes:

cathleen cathleen

20. 6. 2011 14:16

1974andrea: :-))jasan;-) Ale také pamatuju doby (sice dávné, ale byly), kdy jsem po manželově prosbě o kynutý knedlík k obědu v duchu vzdychala - zase práce na celé dopoledne a toho bince kolem!.......dnes se tomu jen směju. Dá se to naučit.

1974andrea 1974andrea

20. 6. 2011 14:12

S pečením nejsem moc velkej kamarád,hlavně ta kynutá těsta...:-(. Jsem ráda,že stihnu každej den uvařit,k tomu velká zahrada,2 děti,prádlo,dům atd. Jsem ráda,když mi dá někdy někdo něco hotovýho pod nosík.;-):-))

cathleen cathleen

20. 6. 2011 14:08

1974andrea: :-D:-D babičce? Andrejko a nechceš je zkusit sama? Pokud něco nebudeš vědět, poradím...;-)

1974andrea 1974andrea

20. 6. 2011 14:06

Jsou úplně nadýchané,jdu říct babičce,aby mi je upekla:-)):yes:

vseumel

20. 6. 2011 13:54

Fotky vypadají úžasně, jako od babičky. Dávám bodík.

1 4 5 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: buchty z remosky honzovy buchty honzovy buchty z remosky kynuté buchty v remosce buchty do remosky buchta z remosky remoska recepty peceni buchet v remosce honzovy buchty s tvarohem čím zahustit tvaroh do buchet recepty v remosce honzovy buchty recept s tvarohem honzovy buchty recept buchta do remosky kynuté buchty z remosky remoska buchty vaření v remosce pečené buchty ceske buchty v remosce honzovy buchty do remosky

Suroviny: voda, sádlo, cukr, cukr vanilkový, sůl, mouka hladká, droždí, tvaroh, vejce, cukr, pudink bez vaření

TopRecepty.cz

Honzovy buchty v remosce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vm9m