Malinový obláček s lehkým jogurtovým krémem

lemarti Kuchařka:

Dorty 13 názorů

Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů
Přidat další fotografii
512

Suroviny

...na těsto...
100 g změklého másla
100 g cukru
100 g hladké mouky
100 g mletých mandlí nebo oříšků
...na krém...
450 g bílého jogurtu
200 g cukru
1 lžice citronové šťávy
500 ml šlehačky
12 plátků bílé želatiny
6 plátků červené želatiny
500 g malin
120 g cukru
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Troubu si zapneme na 180°C. Máslo, mouku, máslo a oříšky zpracujeme v těsto. Do papírem vyložené dortové formy namačkáme a dáme péct do trouby zhruba na 20 minut. Po upečení necháme vychladnout.

  2. Jogurt, citronovou šťávu a cukr vymícháme dohladka. Plátky bílé želatiny namočíme na 5 minut do studené vody a necháme nabobtnat. Po 5 minutách plátky vyndáme vymačkáme vodu a dáme v kastrůlku rozehřát.

  3. Stáhneme ze sporáku a přidáme lžíci jogurtové hmoty a metličkou rozšleháme a poté zašleháme zbytek hmoty. Dáme do lednice na 30 minut chladit.

  4. Šlehačku vyšleháme do tuha a přidáme k jogurtovému krému. Krém dáme na upečené vychladlé těsto.Lžící vymačkáme pár vlnek. Z malin uděláme pyré a ocukrujeme.

  5. Želatinu připravíme stejně jako bílou a vmícháme k ní maliny. Nalijeme na krém a uhladíme. Dáme do lednice alespoň na 3 hodiny ztuhnout. Poté ozdobíme podle vlastní chuti.

Poznámka

Dnes se mi moc nedařilo :-( těsto jsem přepekla tak je tvrdé-pozor na to!!!

Šlehačka se mi po dvakrát srazila :-(

Ale nakonec je to teda pochoutka kterou udělám brzy znovu a zkusím borůvky.

Kdo nemá rád zrníčka může maliny propasírovat přes sítko ale vždy musí být 500g!!!!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Malinový obláček s lehkým jogurtovým krémem

  • Yvet Yvet(neregistrovaný)

    Prosím, není mi jasné jak mohu vmichat šlehačku do jogurtového krému, když z jogurtu mám tuhé želé.po 30 minutách vychladnutí... Nemá se šlehačka vmichat ještě před chladnutim?

    Odpovědět

  • Miquel Miquel

    Takové dezertíky mám rád:-p:yes:+11

    Odpovědět

  • Věrka. Věrka.(neregistrovaný)

    To je dobrota.

    Odpovědět

  • zdenicka00 zdenicka00

    Špagetko dík za tip, podívám se po ní u nás v Albertu. Červené plátky jsem opravdu ještě neviděla.:-D

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :-p mňamka, maliny mám moc ráda a tohle vypadá lahodně:yes::-K

    Odpovědět

  • tejaja tejaja

    Paráda :yes:;-) Začínajú pribúdať pekné tortičky ;-) Maliny mám na záhrade, Laďka dôjdi, bude dosť aj pre teba ;-):-D + 5

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    A zase maliny...musím objevit zdroj :-p:yes:
    zdenicka00 - želatinu jakékoli barvy a i plátky či práškovou kupuju v Albertu, rozšířili docela sortiment zn. Oetker ;-)

    Odpovědět

  • lemarti lemarti(autorka receptu)

    AniCiz:Želatinu jednoduše dáme do kastrůlku a necháme rozputit na mírné teplotě;-)

    Odpovědět

  • mischelinka mischelinka

    Jakékoliv moučníčky tohodle typu zbožňuju:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • AniCiz AniCiz

    není mi jasný tento úkon: ,,plátky vyndáme vymačkáme vodu a dáme v kastůlku rozehřát.Stáhneme ze sporáku a přidáme lžíci jogurtové hmoty ''..v čem tu želatinu prohříváme?:-?

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Lemartinko:-8další krásný výtvor ze Tvé kuchyňky:-K+4:yes:

    Odpovědět

  • zdenicka00 zdenicka00

    Miluju všechno,kde jsou maliny a podobné moučníky dělám často. Ještě jsem ale neviděla červenou plátkovou želatinu, kde se dá koupit? Jinak samozřejmě další bodík posílám.:yes:

    Odpovědět

  • Jenny Jenny

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo