Moučník s pudinkem a zakysanou smetanou

ryshla Kuchařka:

Doba přípravy: 1 hodina ( i spečením) PT1H00M Moučníky , Řezy 15 názorů

59
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Suroviny

25 dkg hladké mouky
25 dkg cukru krupice
5 vajec
1 dcl oleje
1 dcl vlažné vody
1 prášek do pečiva
2 lžička kakaa
1 čokoládový pudink
1/2 l mléka
Poleva:
3 kelímky zakysané smetany
4 lžíce cukru moučka
skořice
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Těsto: cukr vyšleháme s vejci do pěny, přidáme olej a vodu a nakonec mouku smíchanou s práškem do pečiva.

  2. Rozdělíme si těsto na poloviny, do jedné poloviny přidáme kakao.

  3. Nalejeme na plech neprve světlé těsto a na něj tmavé těsto, lžičkou klademe do těsta pudink. Dáme péct do trouby vyhřáté na cca 180°C na 30 minut.

  4. Po vychladnutí moučník potřeme zakysanou smetanou smíchanou s cukrem a posypeme skořicí. Dáme vychladit do ledničky

Poznámka

Namísto skořice se dá použít nastrouhaná tyčinka Margot, k ní je ale lepší použít karamelový pudink.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 117 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Moučník s pudinkem a zakysanou smetanou

  • Veronika Veronika(neregistrovaná)

    Mohu místo zakysanky použít bílý jogurt?

    Odpovědět

  • jirholu jirholu

    Moučník je výborný :-p. Pudink jsem dala s kokosovou příchutí, povrch posypala kakaem ;-):yes:

    Odpovědět

  • BUBAK BUBAK

    Moučník je vyborný až moc:-K manželovi :yes: moc chutnalo,super moučník :-K:-K:-K:-K:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • MARTINA MARTINA(neregistrovaný)

    JE VÝBORNÁ.....DĚKUJI
    :-p:-*:-)):-K

    Odpovědět

  • Lenny Lenny(neregistrovaný)

    bomba :yes::yes::yes::-p:-p:-p

    Odpovědět

  • Ewellina Ewellina

    Díky za recept, skvělá buchta + bod :-K

    Odpovědět

  • Hedvika Hedvika(neregistrovaná)

    Je to velmi dobrá buchta pro nedělní odpoledne :) :yes:

    Odpovědět

  • kowca kowca(neregistrovaná)

    Buchta je výborná. Ušpiní se u toho trochu víc nádobí, ale ten efekt stojí za to...

    Odpovědět

  • Zdeňule Zdeňule(neregistrovaný)

    je to velice rychlá,levná a vynikající buchta,doporučuji :yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

  • ryshla ryshla(autorka receptu)

    Moc se omluvám, nějak jsem se asi upsala, vejce se samozřejmě použijí celá- vyšlehají se celá s cukrem, hned recept opravím...

    Odpovědět

  • jehlanka73 jehlanka73

    Já peču podobný moučník, ale šlehám celá vejce..Těsto nechávám světlé a do ještě neupečeného naliju uvařený čoko pudink bez cukru, prostě cik, cak....Po upečení postupuji stejně, rozetřu zakysanky smíchané s vanil. cukrem. Polovinu plechu sypu skořicovým cukrem a polovinu grankem,mňam, ale tady je dobrý nápad viz poznámka, že se může posypat i nastrouhanou margotkou, tak to mě nenapadlo. Za to posílám bodíček.:yes::yes:

    Odpovědět

  • Veroly Veroly

    Řekla bych, že ty bílky se použijí do těsta nakonec :-) Autorka je tam nejspíš zapomněla napsat.

    Odpovědět

  • KVETA KVETA(neregistrovaný)

    POUZIJI SE TY BILKY?

    Odpovědět

  • Lykeli Lykeli

    Vypadá to moc hezky:):yes:

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo