Moučník s tvarohovou pěnou a ovocem

Merylas Kuchař:

Moučníky , Řezy s ovocem, bublaniny 15 názorů

515

Suroviny

Na korpus:
2 vejce
60 g moučkového cukru
60 g polohrubé mouky
1/4 lžičky prášku do pečiva
Na tvarohovou hmotu:
250 g tvarohu v kostce
2 dcl mléka
10 g sypké želatiny
1 vanilkový cukr
moučkový cukr dle potřeby
1 Rama Cremefine(na šlehání v lahvičce - 250 ml-nebo jiná šlehačka)
jahody nebo jiné ovoce.
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky šleháme s cukrem do pěny, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a zlehka vmícháme sníh z bílků. Do dortové formy dáme papír na pečení, rozetřeme těsto, vložíme do vyhřáté trouby, zvolna upečeme a necháme vychladnout.

  2. Želatinu vsypeme do mléka, rozšleháme a necháme nabobtnat. Pak mléko opatrně a pozvolna zahříváme, stále mícháme až do rozpuštění želatiny a odstavíme, necháme za občasného promíchání prochladnout. Teplota při rozpouštění nesmí přesáhnout 60°C. Můžeme taky zahřívat ve vodní lázni.

  3. Tvaroh si vyšleháme s cukrem, vanilkovým cukrem, přidáme mléko s rozpuštěnou želatinou a nakonec zlehka vmícháme ušlehanou Ramu.

  4. Jak směs začíná tuhnout, tak do ní přidáme nakrájené jahody nebo jiné ovoce, rozetřeme na korpus a dáme do chladničky ztuhnout, nejlépe do druhého dne. Můžeme použít i kompotované ovoce.

  5. Do tvarohové hmoty můžeme přidat nějaké aroma, trochu rumu, skořicový cukr apod.

Poznámka

Řezy na talířku zdobíme šlehačkou, ovocem, meduňkou, topingem a můžeme využít i marcipánové ozdůbky.

Kdo chce mít tvarohovou hmotu tužší, tak přidá želatiny.

Místo pečeného korpusu se můžou použít dětské piškoty, třeba i vrstvit - ve dvou řadách.

Další mé recepty najdete tady: http://www.merylas.estranky.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 95 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Moučník s tvarohovou pěnou a ovocem

  • Merylas Merylas(autor receptu)

    rybarka007: Děkuji za vyzkoušení a pochvalu:-K

    Odpovědět

  • rybarka007 rybarka007

    Taky tyto typy moučníků milujeme. Je to snědené :-p ještě rychleji než trvá samotná příprava. Nic přeslazeného a těžkého,ještě raději je dělám z kysanou smetanou. Dávám bodík a děkuji za inspiraci

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    A samozrejme bod:yes:

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Merylas,ja som sa tiež iba inšpirovala...do korpusu som pridala kakao,potom som dala jahodový džem,krém,piškóty,znova krém a ovocie-maliny,ananás,ríbezle a broskyne,navrch želatinu.A zožala som veľký úspech od mamy aj svokry:-8:-))Od rána nám už zostali len dva kúsky pre mňa a priateľa:-DPridávam fotky:-)

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Merylas,ja som sa tiež iba inšpirovala...do korpusu som pridala kakao,potom som dala jahodový džem,krém,piškóty,znova krém a ovocie-maliny,ananás,ríbezle a broskyne,navrch želatinu.A zožala som veľký úspech od mamy aj svokry:-8:-))Od rána nám už zostali len dva kúsky pre mňa a priateľa:-DPridávam fotky:-)

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Krásný moučník:yes:+10

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autor receptu)

    mirca75: Miruš, moc děkuji:-* Jsem moc ráda, jestli někomu alespoň takto pomůžu. Já zase sbírám ty rady a tipy od jiných, i od Tebe! Miri, tu nepečenou směs máš udělanou podle sebe, úplně se liší, prosím, vlož samostatný recept;-) Já se s tím ztužovačem musím naučit pracovat, zkoušela jsem to, ale nedařilo se:-8 Jinak já mám dortové formy dvě, ale na titulní fotce to vypadá, že je to dělané v té klasické, soudím podle okraje talíře, pak mám ještě jednu menší a to je asi na třetím fotu. Průměr teď z hlavy nevím.:-K

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Merylas:-) včera jsem dělala podle tebe tento moučník a je bezva -jen korpus jsem měla poloviční, ale asi mám větší formu. Vzala jsem si od Tebe vlastně "jen mustr" a nepečenou směs jsem udělala podle svého:-8. Základem byl jeden tvaroh, velký bílý jogurt, zakysaná smetana, cukr + vanilkový a želatinový ztužovač od Oetkera. Do hotové směsi jsem lehce vmíchala čerstvé maliny a červený rybíz. Bála jsem se, bála, že to neztuhne, ale dortík se ráno z formy vyloupl přímo ukázkově a já si oddchla;-). Moc děkuju za všechny Tvé tipy a rady co tu od Tebe sbírám:-K a později přidám i fotečky.

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autor receptu)

    Irenko, děkuji moc:-K jsem moc ráda, že nezklamal a díky za přidanou fotečku. Dortík se Ti moc podařil a dát nahoru želé je taky fajn;-):yes:;-)Mám moc ráda tyto moučníky.:-)

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    Dneska jsem udělala tento vynikající moučník;-)Nemám ho tak krásně nazdobený jako ty, ale fakt je že tvarohový krém je lehoučký jak vánek:yes:Měla jsem jen pár jahod které jsem dala navrch.Tvaroh jsem použila nízkotučný z vaničky.Dávám zasloužený bodík:yes:Přidám fotku;-)

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autor receptu)

    Iljušo :-D Hlavně v letních měsících u mě vítězí nad pečením spíš nepečení a kupuju velkou zásobu želatiny:-)) Nejraději v Kaufu, mají to balené po 10 g a stojí kolem 5 kč, teď nevím úplně přesně. A do takových typů moučníků někdy dávám místo piškotů nebo pečeného korpusu kolečka z koupené ovocné piškotové rolády.

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

  • Sodovka Sodovka

    Dortík překládaný s piškoty a banánem na řezu vypadá velice dobře :-p:yes:Dělám podobný moučník. Piškoty máčím v kávě s rumem. Příště dortík vyzkouším s cappuccinem a banánem :-p Merylas posílám bodíka :yes:

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autor receptu)

    Vyzkoušela jsem bez korpusu, jen tvarohová hmota, dětské piškoty a banán.

    Odpovědět

  • aanicka aanicka

    Merylas, máš to krásné nazdobené a určitě moc dobré :yes:

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo