Dřevorubecká pomazánka
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 7 381 kJ / 1 764 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 30,39 g |
Tuky | 178,38 g |
Vláknina | 0,90 g |
Cholesterol | 912 mg |
Sodík | 571 mg |
Sůl | 1,31 g |
Sacharidy | 8,85 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tuto pomazánku nebudete určitě jídávat denně a všichni, tak doufám, že se pod receptem nerozproudí "smysluplné" debaty o používání sádla.
Kdo má sklony k obezitě, vysoký cholesterol nebo sádlo nemiluje, prostě recept přejde. Doufám.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 8. 2011 15:56
oukí, tak se poohlédnu, děkuji za odpovědi
8. 8. 2011 15:48
pes.filipes: já sádlo používám minimálně, ale mám vytypovaná dvě malá řeznictví, kde si ho škvaří sami a je jak domácí. Zkus se poohlídnout ve svém okolí, jestli něco neobjevíš. Jinak jsem ho jednou koupila, myslím že v Albertu - ale to nemělo se sádlem nic společného, to byla umělá smradlavá hmota, s největší pravděpodobností výrobek chemického průmyslu. Letělo to do koše.
8. 8. 2011 15:44
pes.filipes: Já asi moc nepomůžu, neporadím, kupujeme většinou sádlo syrové a to si doma škvařím v hrnci.
Z kupovaného jsem to kdysi také dělávala, bylo to sádlo ve vaničce a krásně vonělo - už dlouho jsem ho v obchodě ale nepotkala.
Z kupovaného jsem to kdysi také dělávala, bylo to sádlo ve vaničce a krásně vonělo - už dlouho jsem ho v obchodě ale nepotkala.
8. 8. 2011 15:42
pes.filipes:já používám takové to půl kilové balení v kostce-pergamenový papír firmu nevím,zrovna ho doma nemám..stojí asi cca 29Kč
8. 8. 2011 15:36
může mi prosím někdo doporučit nějaké "pochoutkové" nebo zkrátka ověřené sádlo?? Domácí nemám a věru netuším, jestli v obchodě sáhnout po jakémkoliv sádle na smažení, v případě této pomazánky... Děkuji
7. 8. 2011 17:12
Huš je v oblíbených, abych na ni nezapomněla. +
6. 8. 2011 11:03
I když všechny možné výzkumy se snaží dokazovat, jak je sádlo a vše tučné nebezpečné pro naši hladinu cholesterolu a tudíž i pro srdce a cévy, není to až taková pravda.
Minule jsem četla, že vepřové sádlo z pohledu podpory vzniku kardiovaskulárních chorob se považujeme za méně rizikové než kravské máslo.
Zkrátka a dobře, čas od času musí jít moudrá slova dietologů stranou a my trochu zhřešíme.
Dělám stejnou pomazánku a musím potvrdit, že je výborná. Přidávám do ní ještě nadrobno nakrájenou kyselou okurku. Cathleen, posílám +18.
Minule jsem četla, že vepřové sádlo z pohledu podpory vzniku kardiovaskulárních chorob se považujeme za méně rizikové než kravské máslo.
Zkrátka a dobře, čas od času musí jít moudrá slova dietologů stranou a my trochu zhřešíme.
Dělám stejnou pomazánku a musím potvrdit, že je výborná. Přidávám do ní ještě nadrobno nakrájenou kyselou okurku. Cathleen, posílám +18.
6. 8. 2011 09:22
právě dokončeno..dělala jsem ji z uzené makrely,chuť bude asi trochu jiná než z olejovek,ale musím říct,že mě velmi překvapila...mile
sádlo tam není žádným chuťově rušícím elementem
naopak..je moc chutná
a ještě k tvé poznámce o sádle...
pokud je člověk(relativně)zdravý,tak nevidím důvod,proč sádlo(samozřejmě v rozumné míře)používat..naši(pra)předci ho používali taky a o civilizačních chorobách neměli ani páru..vždyť si vzpomeňme na vejce..jak byla zatracována pro vysoký obsah cholesterolu ve žloutcích..no a vidanajednou jsou vejce rehabilitována,dokonce hodnocena jako jedna z potravin s nejlepším zdrojem živočišných bílkovin
takže..všeho s mírou
cat..díky za výbornou pomazánku
posílám bod a obrázky
sádlo tam není žádným chuťově rušícím elementem
naopak..je moc chutná
a ještě k tvé poznámce o sádle...
pokud je člověk(relativně)zdravý,tak nevidím důvod,proč sádlo(samozřejmě v rozumné míře)používat..naši(pra)předci ho používali taky a o civilizačních chorobách neměli ani páru..vždyť si vzpomeňme na vejce..jak byla zatracována pro vysoký obsah cholesterolu ve žloutcích..no a vidanajednou jsou vejce rehabilitována,dokonce hodnocena jako jedna z potravin s nejlepším zdrojem živočišných bílkovin
takže..všeho s mírou
cat..díky za výbornou pomazánku
posílám bod a obrázky
5. 8. 2011 18:05
5. 8. 2011 13:57
tak jsem se chystala,že ji spáchám,vejce se vaří..a ve špajzu rybičky..ale jen v tomatě..všechny nemám já smůlu
5. 8. 2011 10:43
cathleen: Slibuju, že můj dřevorubec vyzkouší hned jak se dostanu ke šporáku !!!
5. 8. 2011 07:23
cathleen: ahoj ivčo. tak já jí budu dělat dneska. mám doma vyuzenou rybu (vyuzenou a zavařenou ve skleničce) právě na nějakou pomazánku. takže dneska po práci jdu do dřevorubecké.
5. 8. 2011 06:57
díky všem, jsem zvědavá, jestli pomazánku nějaký dřevorubec nakonec vyzkouší
5. 8. 2011 06:20
Nonya:
5. 8. 2011 02:19
No nie je to Dukanova dieta , ( tam by bolo dame 3 omrvinky chleba a opatrne polku vajicka a velmi si pochutname ) zijeme raz a ako moj dedo hovoril ked "zomriet tak od dobreho" a aj tak sa dozil 80 rokov ( spadol zo stromu ked oberal slivky do suda na slivovicu ).
Bod odo mna.
Bod odo mna.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 7 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno před 12 hodinami
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno před 12 hodinami
Slaná bábovka z toustového chleba
Přidáno před 16 hodinami
Pečené ziti
Přidáno před 16 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Přidáno před 17 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Můj těstovinový salát s kuřecím masem
Jan Nemec uvařila před 4 hodinami
Rebarborový koláč
mikulas-mares uvařila před 4 hodinami
Kovbojské fazole
lenkavozihnojova uvařila před 4 hodinami
Palačinky na slano
Hanka99 uvařila před 5 hodinami
Gnocchi s máslovo parmazánovou omáčkou a kuřecím masem
lenkavozihnojova uvařila před 6 hodinami
Výborné lasagne
misak2 uvařila před 7 hodinami
Chléb babičky Elišky
magdalenka uvařila před 8 hodinami
Avokádo brownie
Hejhulka007 uvařila před 9 hodinami
Domácí chléb ze žitné a hladké pšeničné mouky
PetraSt uvařila před 9 hodinami
Rychlé bramborové knedlíky
mibrix uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak dusit maso nebo zeleninu: Správný postup dušení masa zaručí jeho náležité změknutí a plnou chuť omáčky
Jak využít listy z pampelišky? Skvěle ochutí bylinkové máslo, v salátu dokonale nahradí rukolu a pesto z nich ladí s těstovinami
Buchty po ránu: Dokonale vláčná citronová buchta podle receptu Josefa Maršálka. Příprava je rychlá, chuť božská
Další recepty
Tématické fráze: dukanova dieta recepty pomazánka ze sádla pomazanky ze sadlem pomazánka se sádlem pomazánka z olejovek pomazanky ze sádla dřevorubecká pochoutka pomazanka na chleba dřevorubecka omeleta pomazánkové sádlo pomazánky na vysoký cholesterol dukanova marmeláda dukanova dieta pomazánka dukanova dieta a rybičky v tomatě pomazánky se sádlem dukanova dieta tiramisu olejovky pomazánka z makrely dukanova dieta výsledky pomazánka z makrel v tomatě
Suroviny: olejovky, sádlo, hořčice, sůl, pepř mletý, vejce, cibule
Dřevorubecká pomazánka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m7pG
47 názorů