

Kadlíkova kachní kalorickocholesterolová pomazánka
Suroviny 2,5 kila
- kachní škvarky (z cca 2,5 kg kachních kůží, sádla a ořezu)
- 0,5 kg kachních jater
- 0,5 kg vařeného kachního masa z trupů
- 0,5 l kachního sádla
- 0,25 kg vepřového sádla
- houbový prášek
- sušená pálivá paprika
- česnek
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
Kachní kůže, sádlo, i libový ořez /všechno, co se dalo ožpižlat z kachních trupů, už jednou ořezaných/ jsem nakrájel na kostky a pomalu vyškvařil sádlo. První skleničku 0,7 litru jsem si uložil, jakožto správnou moravskou obdobu řeckého olivového oleje.
Hotové škvarky /po notné konzumaci ještě teplých, s čerstvým chlebem/, jsem pomlel na mlýnku, na prostřední šajbě.
Na zbytku sádla jsem osmažil nakrájené kachní játra, a taktéž pomlel.
Uvařené kachní trupy jsem obral, část masa zkonzumoval okamžitě, část dal do polívky, a zbytek - opět pomlet.
Vzniklou směs jsem promíchal, přidal rozpuštěné sádlo, okořenil houbovým práškem, rozetřeným česnekem, solí, pepřem, trochou papriky.
Čtyři půlkilové skleničky jsem zavařil, zbytek uchoval v lednici. To asi ani nebylo třeba, bylo zkonzumováno během soboty a neděle.
Servíroval jsem na opečených toustech, pokladené plátkama česneku, zasypané řeřichou a pokapané chilli omáčkou.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kadlíkova kachní kalorickocholesterolová pomazánka
-
-
téda,sice kalorická bomba,ale s chutí bych jeden chlebík zakousla mňam mňam
-
-
Kadliku, Kadliku aj moj dedo z moravsko slovenskych kopanic mal taku teoriu ," ked zomriet tak od dobreho".
-
žížalko, hurá, nebudou výčitky svědomí
, jinak
-
Obliba řeckého olivového oleje
mě Kadlíku z těch tvých"prupovídek"v popisu jednou picne
Máš to moc hezky komentované
a nejen u tohoto receptu,který se mi také moc líbí
a posílám ti za něj+10 bodíka
-
popis a ekonomický výpočet OPĚT nemá chybu
-
+ super
-
U nás by to také chutnalo, ještě to tak udělat.
+1
-
Kadlíku, trošku časově náročná delikatesa, ale určitě stojí za to a udělat deliketesní jídlo za pár korun, to už je o gastronomickém umění-čili jsi umělec a basta
Dávám ti 6.bod a moc ráda
-
Žížalko, Ty jsi to tak krásně zdůvodnila
-
Kalorická ano
ale česnek má proticholesterolové účinky, játra obsahují železo, bylinky a zelenina zase vitamíny, takže je to v podstatě zdravá pochoutka
-
pro upřesnění - 7 kilo kachních trupů, spíš koster, na akci v Hypernově - 70 korun, půl kila kachních jater - 35 korun, vepřové sádlo 10 korun... A když připočítám i vajíčka do knedlíčků, atd... jistí to 150 korun. A bylo z toho 2,5 kila paštiky, kastrol Kadlíkovy kachní knedlíčkové polívky, sklínka kačeního sádla, další 2,5 litru vývaru v mražáku, plus obíračky a mňamka při vaření, a navíc - na to nelze zapomenout - hromada chrupavek a měkkých kostiček pro všechny tři psí asistenty, kteří se ode mě po celou dobu vaření nehli!!!
-
No,jo to si tak někde žer..papkají
+1
-
Kadlíku - to je bomba - a nejen kalorická
+