Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dietní "Tiramisu"

Hodnocení receptu je 5,0 (28×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

11. 7. 2010 17:56

Suroviny

Porce: menší dortová forma

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Je to recept na jednoduchý zákusek na způsob tiramisu. Co se ingrediencí týče to má k pravému italskému tiramisu docela daleko, ale je to opravdu výborné a lehké.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

tejaja tejaja

11. 1. 2015 12:56

Môj názor je taký, že originál recept je originál. Po prvé, tiramisu nejem denne, aby mi to vadilo. Po druhé, prečo každý počíta energetickú hodnotu, množstvo tuku a pod., keď je to také jednoduché : človek, ktorý sa hýbe a nesedí pred Tv alebo PC pol dňa, spáli porciu tiramisu jedna radosť, stačí sa hýbať. To je pre zdravie najdôležitejšie, pohyb. Človek sa vyvinul tak, že chodí, hýbe sa, nie vozí v aute a sedí. Takže sa rozpohyvovať a je to. ;-) Samozrejme, kto musí dodržiavať nejakú diétu, je to iné. Ale zdravý človek sa má hýbať a jesť všetko. Zdravý človek nemá dodržiavať nijakú diétu. Ani redukčnú. Stravovanie treba nastaviť tak, aby sme sa tak mohli stravovať celý život. Nie nárazovo. A počítať každý joule a premieľať to v hlave, je oveľa nezdravšie ako pár kíl navyše.;-)

mariana.

11. 1. 2015 12:33

IBMI:A co je lepší, dát si tu pravou kalorickou bombu s Mascarpone,smetanou a hromadou cukru nebo tohle ?! A ta štamprle rumu je na to množství zanedbatelná. Myslím, že tohle je fajn alternativa, když má někdo chuť si smlsnout. Ale pokud to berete z hlediska kulturistického, kde i jeden piškot v době rýsovaní je špatně. Tak asi jo. A nebo z hlediska fanatického....Pak doporučuji jen ten nízk. tvaroh

danielle72 danielle72

30. 6. 2014 17:02

spagetka: Znáš to, zas a znova se jen potvrzuje, že kritizovat umí každý :-//

spagetka spagetka

30. 6. 2014 16:29

Esinti: šlo by svůj názor vyjádřit slušně bez urážek a nadávek, nebo to jinak neumíte? :-//:-//:-//:-//:no::no::no:

Esinti

30. 6. 2014 14:53

IBMI:
lžíce medu: 95,34 KJ
piškoty dejme tomu 50g : 830 KJ
rum (panák): 368,2 KJ
mléko 100 ml : 190 KJ
tvaroh nízkotučný: 1390 KJ
holandské kakao 36g (a to jsem dal víc než použiješ): 482 KJ
sečtěno podtrženo 3355,54 na celou tu formu ze které dejme tomu 1/6 což je solidní kousek má 559,26 oproti normálnímu origo Tiramisu, které má na porci +- 1579 KJ. Jediná potravina, která není v tomto receptu prospěšná pro tělo je panák rumu tak si dej laskavě facku pak si prašť hlavou třikrát do stolu aby ses probral ty experte a odval se na mimibazar.

Joan, Pajaja:
Nezlobte se na mne, ale jenom naprostý idiot naservíruje dietní verzi čehokoliv, někomu komu se chce pochlubit chutí. Pokud se chcete předvést a nenabrat tak udělejte moučník, který je dietní v původní verzi a ne odlehčenou předělávku. I když se tato tupost zdá nepřekonatelná, vy jste to trumfla naservírováním dietního "Tiramisu" Francouzům. Tiramisu je sice Italský a ne Francouzský recept, nicméně se jedná o národ, který má poměrně rozvinutou gastronomii a to mimo jiné v oblasti moučníků a sýrů. Jejich moučníky mají výraznou sladkou chuť. A vy jste jim udělala nedoslazovanou verzi moučníku jejich sousedů a místo tradičního sýru Mascarpone jste tam šoupla dietní tvaroh. Tímto si z mého pohledu zasloužíte titul blbec měsíce. :yes:

Lůca

23. 1. 2014 15:59

Už chladíím :-) vypadá to nádherně, doufám, že i chuť bude vynikající. Trošku jsem si recept oddietněla :-D tvarohy jsem dala polotučné (nízkotučné nebyly :-D )a přidala jsem jeden vanilkový cukr a na chuť byl krém velice dobrý. Prostě mňaminka :-):yes:

IBMI

6. 8. 2013 00:25

DIETNÍ?! med, smetana, alkohol, espresso, kakao... Tohle všechno má vysoký glykemický index! na tomhle receptu nevidím nic dietního.... Recept dobrý, ale není dietní! Kalorie 100 na 3... :-! :no: :no:

1974andrea 1974andrea

21. 10. 2012 19:12

Pajaja:Pavli, nebylo dobré chuťově nebo co se nezdařilo?:-O

Pajaja

21. 10. 2012 18:50

Tak jsem konečně vyzkoušela a musím říct, velice mě moučník zklamal. S Tiramisu to nemá nic společného, myslím, že název by měl být změněn. . . A jak jsem předpokládala, nejen návštěvě z Francie, ale ani svým přítelkyním bych ho neservírovala. :no::-//

Danielle18 Danielle18

11. 2. 2012 20:14

Lehké, chutné a ještě k tomu dietní ..Doporučuju!:-):yes:

Camelia Camelia

18. 1. 2012 23:21

Tiramisu dělám už podruhé,akorát jsem smíchala ještě s tvarohem jogurt holandia, aby toho bylo více. Tato odlehčená verze je velice chutná. :-)
Joan: Musím se přidat k tomu, že si myslím, že toto je tvoje hloupost, svým kamarádkám bych tento moučník naservírovala- jelikož tolerují, že nesmím těžké jídla. Ovšem francouzům, bych rozhodně servírovala tiramisu z mascarpone a sobě bych si udělala tuto odlehčenou verzi...

Hendrychova.K

7. 8. 2011 13:41

Tak už se mi také chladí v lednici, jsem na to moc zvědavá a dávám bodík :yes:

olga

30. 6. 2011 16:29

tak už se to chladí, tak jsem na to zvědavá :-)) jinak pajajo sice u receptu není napsáno komu toto tiramisu servírovat, ale pokud by mi přišla nějaká návštěva, tak bych jim nabídla klasické tiramisu, ne dietní. asi jako většina z nás ;-)
martine někteří pánové by si z tebe měli vzít příklad (třeba ten můj) :-))

Martin

24. 1. 2011 11:28

Tak aby to nedělaly jen baby tak chci dnes překvapit přítelkyni tak jsem to udělal. Akora jsem neměl dortovou misu tak jsem to udělal to normalni a snad to pak budu moci vyklopitza dve hodinky a nakonec posypat kakaem

pettrav

12. 1. 2011 10:09

Výborný!Pro mě lepší jak originál;-)posílám bodík :-):yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: dietni moučník dietní zákusek dietní zákusky dietní moučníky dietní recepty moučníky tiramisu s tvarohem dietní pohoštění lehké tiramisu dietní piškot domácí tiramisu dietní recepty dietní moučníky recepty tvarohove tiramisu dietní moučník s tvarohem odlehčené tiramisu dietní tvarohový moučník zdravé tiramisu recepty z tvarohu moučník tiramisu rychlé dietní zákusky rychlé dietní zákusky

Suroviny: piškoty dětské, káva espresso, rum, smetana zakysaná, med tekutý, tvaroh odtučněný, kakao, mléko

TopRecepty.cz

Dietní "Tiramisu"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E0Bm