Perníková chaloupka + postup
Zasněžená chaloupka krásně ozdobí vánoční stůl a když se z ní dá uloupnout lahodný perníček ke kávičce, tak to je teprve ta nejlepší dekorace. Zapojte děti nebo vnoučata a užijte si krásné společné chvíle při pečení a zdobení.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 22 656 kJ / 5 415 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 126,86 g |
Tuky | 87,52 g |
Vláknina | 36,55 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 3,87 g |
Sůl | 1,12 g |
Sacharidy | 1 011,70 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Nedávat žádný kypřící prášek do perníku ! Chceme-li mít perníčky k jídlu, necháme je odpočinout přinejmenším do dalšího dne v přikryté nádobě nebo v sáčku, aby byly pěkně vláčné.
Množství polevy z jednoho bílku stačí na jednu celou chaloupku a pár perníčků nebo na 5-6 plechů perníčků, podle toho jak hustě zdobíme. Správnou hustotu poznáme, když párátkem nabereme trochu polevy a kápneme třeba na linku. Když drží tvar tečky a neroztéká se, je poleva akorát. Máme-li polevu moc hustou, zředíme ji troškou citronové šťávy.
Toto je nejlepší recept na perníčky z mnoha, které jsem zkoušela, dobře se s těstem pracuje a výsledkem jsou krásně oblé, chutné a měkké perníčky.
U chaloupky hotové upečené díly obrousíme struhátkem na bocích došikma a stojící díly do roviny, aby lépe drželo slepení polevou.
Necháme důkladně zatuhnout.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 11. 2023 12:14
28. 11. 2014 08:31
27. 11. 2014 15:53
22. 11. 2014 09:48
21. 11. 2014 20:24
26. 11. 2013 21:10
26. 11. 2013 15:46
Dneska jsem dělala těsto zítra chci péct, popozítří nebo ještě déle bych chtěla zdobit a tedy za týden už jí můžu dávat k jídlu?
22. 11. 2013 20:18
22. 11. 2013 19:42
20. 9. 2013 20:21
20. 9. 2013 16:53
(abych řekla pravdu, nechci péct domeček, ale policejní čepici)
17. 12. 2011 21:08
15. 8. 2011 21:21
6. 8. 2011 21:37
6. 8. 2011 21:31
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 6 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 10 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 10 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 11 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 11 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 13 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 3 hodinami
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 4 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 5 hodinami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 6 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 6 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 6 hodinami
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 8 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 9 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: zdobení perníkové chaloupky perníková chaloupka rozměry chaloupka z perniku perníková chaloupka zdobení domeček z perníku jak slepit perníkovou chaloupku rozměry na perníkovou chaloupku perníková chaloupka perníková chaloupka postup video pernikove chaloupky perníková chaloupka recept cim slepit pernikovou chaloupku zdobení perníkových chaloupek pernikove chaloupky zdobeni sníh na zdobení chaloupky sníh na perníkovou chaloupku pernikove zdobeni šablona na domeček z perníku recept na perníkovou chaloupku zdobení perníčků postup
Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, vejce, med, tuk, skořice, koření do perníku, soda jedlá, kakao, bílek, cukr moučkový, šťáva citronová
Perníková chaloupka + postup
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZZB5
20 názorů