

Vejce zdobená ochuceným máslem
Suroviny
- vejce (natvrdo uvařená)
- máslo (s různou příchutí dle níže uvedených receptů)
Postup přípravy receptu
Vejce podélně rozřízneme a nazdobíme ochuceným máslem, které nastříkáme cukrářskou zdobičkou. Navrch ozdobíme podle druhu másla.
lososové
5 dkg uzeného lososa v oleji
15 dkg másla
1 1/2 dkg citronové šťávy
Lososa jemně umeleme nebo rozmixujeme. Máslo ušleháme a postupně do něj zašleháváme rozemletého lososa a citronovou šťávu. Zdobíme kopičkou rozemletého lososem a navrch dáme olivu.sardelové
16 dkg másla
4 dkg sardelové pasty
Máslo ušleháme se sardelovou pastou. Zdobíme například kouskem citronu.hořčicové
6 dkg másla
4 dkg hořčice
Máslo ušleháme do pěny a postupně zašleháváme kvalitní hořčici. Zdobíme červenou kapií.rockforové
10 dkg másla
5 dkg sýra Niva
Do vyšlehaného másle postupně zašleháme jemně nastrouhaný sýr Niva. Zdobíme sekanou cibulkou.kaviárové
10 dkg másla
5 dkg kaviáru
citronová šťáva
Máslo ušleháme do pěny, Zašleháme několik kapek citronové šťávy a zlehka přimícháme kaviár. Zdobíme kaviárem a kouskem citronu.
- bylinkové
10 dkg másla
4 dkg nasekané natě petržele (pažitky, estragonu, řeřichy atd.)
Do vyšlehaného másle vmícháme jemně nasekaanou nať. Zdobíme kouskem natě.
- křenové
10 dkg másla
4 dkg strouhaného křenu
Do vyšlehaného másla zašleháme strouhaný křen.
Zdobíme dle vlastního výběru (proužky klobásy a pod.)
- krevetové 15 dkg másla
5 dkg konzervovaných krevet (krabů, humrů)
citronová šťáva
Do vyšlehaného másla vmícháme rozmixované krevety a něj´kolik kapek citronové šťávy. Zdobíme několika celými krevetami.