Ribollita
Suroviny pro 15
15
Nutriční hodnoty
Energie | 10 709 kJ / 2 560 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 154,55 g |
Tuky | 11,66 g |
Vláknina | 206,31 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 2,14 g |
Sůl | 4,60 g |
Sacharidy | 360,05 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
1) změklý skrojek parmazánu je zvláštní odměnou kuchaři ;-)
2) do polévky lze podle chuti přidat zbylé těstoviny, zelené fazolky, hrášek, vypečenou pancettu nebo vařené brambory.
3) Italové používají kapustu Cavolo nero:
http://www.flickr.com/photos/guess1958/4272719488/
Překlad názvu - "převařená" nebo "znovu vařená" symbolizuje tuto hustou, sytou, ale výbornou polévku. Dělám ji vždy pro partu kamarádů, pokud chcete menší množství, úměrně tomu přizpůsobte ingredience. Ale dá se ohřívat několik dní znovu a znovu ;-)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 1. 2017 14:27
25. 1. 2013 21:40
25. 1. 2013 19:58
25. 1. 2013 19:49
24. 1. 2013 22:51
24. 1. 2013 22:32
24. 1. 2013 22:25
24. 1. 2013 22:03
24. 1. 2013 21:56
12. 1. 2012 17:47
12. 1. 2012 13:36
11. 1. 2012 22:00
11. 1. 2012 21:55
11. 1. 2012 21:34
11. 1. 2012 21:28
Těší mě váš zájem
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 14 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 18 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 20 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Právě bylo uvařeno:
Naložené ředkvičky
Zizalinka uvařila před 6 hodinami
Cibulovo - podmáslový chleba
Liborec uvařila před 6 hodinami
Kuře na zelí (kysaném)
veeraa uvařila před 6 hodinami
Jednoduché punčové řezy
michaelabur uvařila před 7 hodinami
Zmrzlina ze zavařených meruněk
slunicka uvařila před 7 hodinami
Libečková polévka
Jasol uvařila před 8 hodinami
Jednoduchý jahodový dort
LenkaHaas uvařila před 8 hodinami
Dýňová polévka se zázvorem a kari
Akninah uvařila před 10 hodinami
Zapečené kotlety se smetanou
petula177 uvařila před 10 hodinami
Kuřecí s chřestem na cidru
Fitulka uvařila před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Toskánská chlebová polévka ribollita: Znáte tohle původní jídlo chudých a víte, proč se vaří dvakrát?
Vařil pro krále i prezidenty, teď má food truck: Je tam víc svobody a není to takový žrout času, říká Radek Příhonský
Ochutnejte Florencii: Pyšní se jednou specialitou, kterou byste ve městě zamilovaných určitě nečekali!
Další recepty
Tématické fráze: ribolita ribolita polevka recept polévka ribollita ribolita recept polévka rici pici polévka ribolita italská ribolita ribbolita ribolita toscana italská ribollita rybolita kadeřávek s mrkví recept černá kapusta cavolo nero pica italská polévka ribolita ribolelito vazole recept na polévku ribolita italská polévka recept ribbolita ribolata ribbolitta
Suroviny: fazole bílé, cibule, mrkev, celer, kapusta, česnek, rajče, petrželka, bazalka čerstvá, saturejka, sůl, parmazán, vývar zeleninový, chléb, olej olivový
Ribollita
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0XWy
21 názorů