Ribollita
Suroviny pro 15
15
Nutriční hodnoty
Energie | 10 709 kJ / 2 560 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 154,55 g |
Tuky | 11,66 g |
Vláknina | 206,31 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 2,14 g |
Sůl | 4,60 g |
Sacharidy | 360,05 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
1) změklý skrojek parmazánu je zvláštní odměnou kuchaři ;-)
2) do polévky lze podle chuti přidat zbylé těstoviny, zelené fazolky, hrášek, vypečenou pancettu nebo vařené brambory.
3) Italové používají kapustu Cavolo nero:
http://www.flickr.com/photos/guess1958/4272719488/
Překlad názvu - "převařená" nebo "znovu vařená" symbolizuje tuto hustou, sytou, ale výbornou polévku. Dělám ji vždy pro partu kamarádů, pokud chcete menší množství, úměrně tomu přizpůsobte ingredience. Ale dá se ohřívat několik dní znovu a znovu ;-)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 1. 2012 21:25
11. 1. 2012 21:24
11. 1. 2012 21:08
11. 1. 2012 20:55
11. 1. 2012 20:38
http://www.flickr.com/photos/guess1958/4272719488/
11. 1. 2012 20:21
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Schiacciata/skačáta sendvič
Přidáno před 3 hodinami
Burgery z trouby
Přidáno před 5 hodinami
Staročeské vepřové kostky na zázvoru a cibuli
Přidáno před 6 hodinami
Domácí karlovarské rohlíky
Přidáno před 21 hodinami
Placičky s kopřivami
Přidáno 21. 5. 2024 12:56
Dalamánkové bagety
Přidáno 21. 5. 2024 11:25
Právě bylo uvařeno:
Hrnková buchta (s čímkoliv)
Anfy86 uvařila před 41 sekundami
Domácí pšeničné tortilly
RAMiel uvařila před 1 hodinou
Zapečené rajské kotlety
prochajdam uvařila před 1 hodinou
Topinka "SPECIÁL"
Fitulka uvařil před 1 hodinou
Svěží ledový čaj za studena
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Pizza tyčinky z kynutého těsta
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Rychlá "nouzová" polévka
Fitulka uvařila před 2 hodinami
Mleté maso s mrkví
suchfr uvařila před 2 hodinami
Staročeské vepřové kostky na zázvoru a cibuli
BaruMatyKuba uvařila před 2 hodinami
Quiche se šunkou a brokolicí
Radasek uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Ochutnejte Florencii: Pyšní se jednou specialitou, kterou byste ve městě zamilovaných určitě nečekali!
Toskánská chlebová polévka ribollita: Znáte tohle původní jídlo chudých a víte, proč se vaří dvakrát?
Sirup z květů černého bezu zvládnete připravit bez chemie. Citrony dodají svěžest a proti plísni pomůže jedna ingredience
Další recepty
Tématické fráze: ribolita ribolita polevka recept polévka ribollita ribolita recept polévka rici pici polévka ribolita italská ribolita ribbolita ribolita toscana italská ribollita rybolita kadeřávek s mrkví recept černá kapusta cavolo nero pica italská polévka ribolita ribolelito vazole recept na polévku ribolita italská polévka recept ribbolita ribolata ribbolitta
Suroviny: fazole bílé, cibule, mrkev, celer, kapusta, česnek, rajče, petrželka, bazalka čerstvá, saturejka, sůl, parmazán, vývar zeleninový, chléb, olej olivový
Ribollita
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0XWy
21 názorů