jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Frankfurtská polévka

Frankfurtská polévka
nahoru
Frankfurtská polévka Frankfurtská polévka Frankfurtská polévka Frankfurtská polévka Frankfurtská polévka Frankfurtská polévka Frankfurtská polévka Frankfurtská polévka
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Polévky

Suroviny:

40g sádla, 40g cibule, troška hladké mouky, mletá sladká paprika, vývar, mletý pepř, vegeta, 100ml mléka, 100g tenkých párků, petrželová nať.

Postup přípravy receptu

Na sádle dozlatova osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme mouku a taky krátce osmahneme. Ke konci sypneme papriku, aby se hezky zabarvila.
Za stálého míchání zředíme vývarem (nebo vodou s Masoxem), povaříme a dochutíme pepřem a vegetou. Přidáme mléko, párky na kolečka a ještě krátce povaříme. Můžeme přidat i krájenou petrželovou nať.

Podáváme s rohlíkem.

Autor Autor:
Datum vložení Datum vložení:
63 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Frankfurtská polévka"

autor: cathleen
vloženo: 08.08.2014 11:24:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Luděk: díky. smajlik

autor: Luděk (neregistrovaný/á)
vloženo: 08.08.2014 11:21:00   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Porada: Recept je výborný a v různých obměnách ji vařím podobně, k diskuzi: Také zastávám názor, že tolerance už je cizí slovo z nezámé galaxie. Avšak polévka má název podle párku a v Čechách se vše co obsahovalo párek jmenovalo stejně, např frankfurská pečeně... Ale ne podle oblasti a města. Podle frankfurských párků. Dobře se tu hledá inspirace na svačiny, večeře nebo i obědy... Díky za to a někdy je lepší nediskutovat a myslet si své, což jsem zrovna porušil.smajlik

vloženo: 06.08.2014 12:37:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dnes byla polévka k obědu, je vynikající. Děkuji za rychlý a dobrý receptsmajliksmajliksmajlik

autor: cathleen
vloženo: 25.06.2014 09:44:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Eva: smajlik jsem ráda, že chutnala smajlik

autor: Eva (neregistrovaný/á)
vloženo: 24.06.2014 13:09:16   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik Děkuju za bezva jednoduchý recept na tuto skvělou polévku! Byla VÝBORNÁ!! :)) smajliksmajliksmajlik

autor: tejaja
vloženo: 07.05.2014 19:51:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Robili sme túto polievku, je výborná, len sme chceli polievku hustejšiu, tak sme pridali fazuľu a kapání. Super smajlik Pridávam fotečku.smajlik

autor: dexulka
vloženo: 21.06.2013 11:58:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tuhle polévku jsem měla vždy ráda ve školní jídelně smajlik Díky za tenhle snadný základní recept smajlik Přidala jsem ještě na závěr česnek a zelenou cibulku a moc jsme si pochutnali smajlik

autor: Radka (neregistrovaný/á)
vloženo: 11.02.2013 23:45:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

spagetka: glutasol není nezdravý???

autor: Magdik
vloženo: 19.11.2012 11:36:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Výborná,,,,zahřeje a zasytí....smajlik smajlik

autor: cathleen (neregistrovaný/á)
vloženo: 11.10.2012 11:57:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Petra: Peti, díky. Za vyzkoušení i povídání smajlik

autor: Petra (neregistrovaný/á)
vloženo: 10.10.2012 10:55:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Pobavila mě diskuze k původu polévky smajlik. Úplně stejně můžete, kdo tedy chcete, polemizovat o španělských ptáčcích, francouzských bramborách, ruském vejci, anglické slanině, holandském řízku atd. V těch zemích tahle jídla vůbec neznají, Češi si je tak pojmenovali proto, že většinou obsahují surovinu typickou pro tu zemi. Mimochodem, v Anglii se klasický párek prodává pod názvem "frankfurter", pod názvem "sausage", který je většinou mylně překládán jako párek, koupíte něco jako bílou grilovací klobásu. Jinak bydlím v Karlových Varech a nikdy v životě jsem ještě nejdela "karlovarský knedlík" smajlik
P.S.: Polívku jsem teď o víkendu vařila (poprvé v životě) a byla skvělá - přesně ta "svačinová" frankfurtská polívka ze školní jídelny s rohlíkem. Díky za recept.

autor: ne.ver
vloženo: 18.07.2012 21:18:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dobrá polévka, chutnala nám, díky za inspiracismajlik

autor: cathleen
vloženo: 19.06.2012 16:01:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

sefrovka:smajliksmajlik

autor: sefrovka
vloženo: 19.06.2012 15:57:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Polévku jsem dneska vyzkoušela, je vynikající. Bodík přidán.smajlik
Ještě bych se ráda vyjádřila k těm co tu pořád křičí kvůli chemii. Zajímalo by mně kde žijí. Chemie je všude kolem nás a nic s tím nenaděláme. Dámy neperou, nebo jen v mýdle? Nepoužívají čistící prostředky, pouze ocet? Nepoužívají krémy, šampony, kosmetiku? Nedýchají? Ve všem je chemie, takže vlastně jenom zbytečně otravují nevhodnými příspšvky. To by si nesměli koupit ani chleba, rohlík apod,smajlik

autor: natali
vloženo: 20.03.2012 14:43:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Výborná!!!! moc nám chutnalasmajlik

autor: daja87
vloženo: 20.02.2012 15:01:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

VYNIKAJICI!!!!!Davam bodiksmajliksmajlik

autor: tejaja
vloženo: 05.02.2012 12:07:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Iva: recept nie je dogma, každý si ho upraví podľa seba. Čo nechcete, tak tam nedajte smajlik A čo vám chutí, pridajte. smajlik

autor: cathleen
vloženo: 05.02.2012 12:03:14   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Iva: jak jsem psala dříve (díky, spagi). A kdo má koupenou a dát nechce, nedá.
A jestliže tu míníte, Ivo, komentovat takhle všechny recepty, které obsahují vegetu, maggi, masox, instantní jíšku aj. - přeji vám příjemnou prácismajlik

autor: petrzelka
vloženo: 05.02.2012 11:56:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Včera jsem zrovna tuhle polévku dělala,bohužel foto se nestihlo,tak příštěsmajliksmajlik

autor: spagetka
vloženo: 05.02.2012 11:35:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Iva:ale cathleen píše, že má domácí vegetu, já si ji dělám taky doma, takže žádná chemie tam určitě není smajliksmajliksmajlik
http://www.toprecepty.cz/recept/4768-domaci-vegeta...

autor: Iva (neregistrovaný/á)
vloženo: 05.02.2012 11:32:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

cathleen:
vegeta obsahuje: m.j. látka zvýrazňující chuť a vůni (glutaman sodný, inosian sodný a guanylan sodný)
Přejeme dobrou chuť. smajlik
Samozřejmě nemám vůbec nic proti koření, bylinkám, ale proti chemii ano.

autor: Monika (neregistrovaný/á)
vloženo: 28.01.2012 13:57:02   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik

autor: dantes07
vloženo: 24.01.2012 11:09:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak jdu ji vyzkoušet jsem zvědavý teda držte palce smajlik

autor: cathleen
vloženo: 11.12.2011 12:05:53   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Iva: pokud nemas rada, nedavej ji a je to, ne?smajlik
Navic - mam domaci vegetu, nevidim duvod, proc ji *nebrat*smajlik

autor: Iva (neregistrovaný/á)
vloženo: 11.12.2011 11:49:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ne, vegetu nebrat....

autor: bohdana
vloženo: 01.12.2011 22:59:54   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Je vyborna,smajliksmajliksmajlik

autor: martin 77
vloženo: 04.11.2011 16:08:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

děkuji za recept tuhle polívku mám opravdu moc rádsmajliksmajlik

autor: MiskaN
vloženo: 28.10.2011 14:44:30   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Polévka výborná,taťka ji slupnul,ještě uvidíme,co na to přítel.Ale jednoduchá a moc dobrá smajlik

autor: Porada (neregistrovaný/á)
vloženo: 04.08.2011 11:20:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Souhlas

autor: cathleen
vloženo: 04.08.2011 11:18:00   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Porada: S poslední větou máte naprostou pravdu, bohuželsmajlik
Recepty na vámi jmenovaná jídla bych sem dala asi jen jako svou variantu (s Poznámkou), právě proto, že se vždy najde někdo, kdo se jde "štětit". Přesto, že by bylo čerpáno např. ze jmenovaných Receptur.
A už ji nechme být, chuděru červenou, frakfurtskousmajlik

autor: Porada (neregistrovaný/á)
vloženo: 04.08.2011 11:12:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Cathleen - já s Vámi souhlasím, taky jsem si ji kupoval.smajlik Nevím proč se Viktor hned štětí.Netvrdím, že je tady Německo, ale dáváte sem recepty z celého světa a pak vznikají debaty co je a co není správně. Viz např. boloňské nebo uhlířské špagety,boršče,čínské recepty halušky,golubce atd.a pak se většinou pohádáte.Vždy existují varianty, ve Španělsku neznají např. španělského ptáčka. Myslím, že to chce všeobecně více tolerance,zde i v České republice(ne v Česku).Vztahy mezi lidmi jsou bohužel už zřejmě v pr....

autor: Jana (neregistrovaný/á)
vloženo: 04.08.2011 09:42:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak jsem okoukla komenty a smajlik Pokud vím, tak do téhle polévky patří paprika na 100%, nikde jsem ji ještě nedostala světlou bez papriky a s kapustou. Gulášová polévka je zase z hovězího masa. Asi Viktor je nějaký znalec, nejspíš nějaký šéfkuchařsmajlik v Německu.Tady není Německo a pokud vím, tak sem lidi dávají své recepty, jak vaří doma pro svou rodinu.Nejsou to recepty z hotelů a restaurací, ty je třeba hledat jinde. Někdy se člověk diví, jak jsou tady někteří kreativní a co jsou schopni všechno smíchat dohromadysmajlik Tady opravdu stačilo dát koment, že někdo dělá bez papriky a s kapustou, bez vegety. Já občas vegetu a různé dochucovadla taky použiju, no a co??? Nepřeháním to s něma, kdo nechce tak je nepoužívá. Možná tu frankfurtskou bez papriky a s kapustou zkusím smajlik

autor: cathleen
vloženo: 04.08.2011 09:22:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Porada: P.S. Tady prece nejsme v Nemecku!smajlik

autor: cathleen
vloženo: 04.08.2011 09:21:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Porada: mate hezke jmeno smajlik
POKUD opravdu na tuto polevku existuje tolik receptu (ja nasla 2, ve druhem jsou navic brambory), pak nerozumim tomu, proc Viktor nebere tento muj recept jako ten "jiny" a tvrdosijne mi do nej cpe svou kapustu?
Tato frankfurtska polevka je presne ta presnidavkova, kterou si kdysi treba muj tatka kupovaval s nekolika rohlikama.
A jestlize ma nekdo chut si do ni nakrajet treba ananas, muze to sem pisnout jako svou poznamku. Ale ne ve forme, ze je recept spatne. Nikdo mu nebrani vlozit svou verzi, mista na nove recepty je tu habakůk smajlik

autor: Porada (neregistrovaný/á)
vloženo: 04.08.2011 09:04:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Cathleen, řekl bych,že pravda je na obou stranách.Na tzv.frankfurtskou polévku je několik receptů. Zřejmě používáte různé recepty. Pokud si prohlédnete přiložený odkaz vidíte, že má Viktor také pravdu.Tak bych tak moc neoponoval.
V Německu třeba Vámi uváděnou polévku neznají.Pro zajímavost přidám odkaz.
Špagetka se opět zbytečně vytáčí.
http://www.google.cz/url?sa=t&source=web&cd=1&sqi=...

autor: cathleen
vloženo: 03.08.2011 15:50:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Viktor: smajlik mne je jedno, kdes TY vycetl nejaky recept...pro me jsou smerodatna pravidla pro kuchare, tj.jmenovane Receptury.
Recept je spravne, ty si delej svou"frankfurtskou" a tady tuhle nech na pokoji smajlik Pravdu nemas.

autor: spagetka
vloženo: 03.08.2011 15:47:56   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Viktor: přidej recept, budeme hodnotit tvé kulinářské uměni. Nech ale prosím lidi vařit dle svých chutí ano? smajlik

autor: martina 72
vloženo: 03.08.2011 15:47:27   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak dle Viktora jsme úplné blbky a nevíme, že do této polévky patří kapusta a nepatří červená paprika. Já kapustu nikde a nikdy v ní nedostala a polévka byla barevná po čem tedy, když ne po papricesmajliksmajlik

autor: Viktor (neregistrovaný/á)
vloženo: 03.08.2011 15:36:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

cathleen:

například:

http://www.prakul-recepty.cz/recepty-detail/polevka-frankfurtska-444/

autor: Viktor (neregistrovaný/á)
vloženo: 03.08.2011 15:35:30   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

cathleen:

vegeta nepatří do žádného jídla !

autor: Jana Pá
vloženo: 02.08.2011 20:41:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Musím se přidat k dobrému hodnocení receptu a víte pročsmajlik, protože je to polévka, která vždy budesmajlik já ji dělávám vždycky, když už nevím, copak bych chlapům uvařila a vždy má úspěchsmajlik Jinak improvizace v polévce-každý si přidá - nebo - ubere, nesmajliksmajliksmajlik

vloženo: 02.08.2011 20:12:56   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Viktor:co to tady povídáš????kapusta jo???Kde jsi na tom byl??
cathleen:souhlasím s tebou!!!!Jak to toho člověka mohlo napadnout?smajlik

autor: cathleen
vloženo: 02.08.2011 20:08:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Viktor: Mily Viktore smajlik nez zacnes takhle zasvecene poucovat, doporucila bych ti mrknout nekam k "odbornikum" smajlik
I podle Receptury teplych pokrmu do frankfurtske paprika, vegeta nebo polevkove koreni patri. Naopak tam NEPATRI tebou zminena kapusta smajlik

autor: Viktor (neregistrovaný/á)
vloženo: 02.08.2011 16:07:35   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik
do frankfutské patří mimo jiné kapusta, v žádném případě NE červená paprika a VEGETA, tohle je recept na další variantu podomácky vymyšlené gulášovky!

autor: Jana (neregistrovaný/á)
vloženo: 13.07.2011 13:30:35   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Chtěla jsem poděkovat za velmi hezký recept na tuto polévku....je velmi dobrá (akorát jsem si do ní přidala brambory).smajlik

autor: Pajaska
vloženo: 17.05.2011 11:57:27   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dělám podobně,používám jedině Trampské cigáro z Globu.Někdy pro změnu přidám nakonec stroužek česneku a trochu majoránky.Takže jakási gulášovka.Ať tak či tak, pořád skvělá.smajliksmajlik

autor: prof.lub
vloženo: 17.05.2011 11:42:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

místo párků taky dávám pikantní klobásky.a sušený lelíček /libeček/já mu tak říkám smajlik,ale pozor,až na konec když se nevaří.jednou jsem ho tam vrazil dřív a polívka chytla nahořklou chut.s mlíkem jsem ji dělal dnes prvně a neměla chybu.smajlikdávám bodík.

autor: chocolate
vloženo: 28.04.2011 12:54:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Výborná a jednoduchá polévečka.Díky za tip na superrychlý obědsmajlik, přidala jsem dvě brambory.Bodík přihazuji.

autor: simi (neregistrovaný/á)
vloženo: 13.02.2011 11:06:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dokonce i mému mlsnému manželovi chutnala. Díky za recept.smajlik

autor: pavlína (neregistrovaný/á)
vloženo: 12.02.2011 09:57:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

AHOJ JE MI 15 LET A RÁDA VAŘÍM SVÝMU PŘÍTELOVI A TATO POLÍVKA JE UŽASNÁ Tak mOC NÁM CHUTNÁ ŽE JI DĚLÁM KŽDÝ TÝDEN smajliksmajliksmajliksmajlik

autor: cathleen
vloženo: 04.11.2010 13:15:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik Zuzismajliksmajliksmajlik

autor: suzanna
vloženo: 04.11.2010 12:02:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak i já jsem vyzkoušela tuhle polívčičku. Bylo to vlastně poprvé, co jsem do polévky dávala mlékosmajlik Nejdříve mě to překvapilosmajlik, ale musím říct, že to polévku krásně zjemní. Moc nám chutnalasmajlik a určitě jsem nedělala naposledy.
Cathleen, děkuji na recept, máš za něj velký bodsmajlik Tentokrát ale bez fotky, měla jsem takový hlad, že jsem si na focení vzpomněla až když bylo dojedenosmajlik Tak příštěsmajlik

autor: Koubkova
vloženo: 04.11.2010 11:39:24   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajlik

autor: cathleen
vloženo: 13.10.2010 09:17:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlikdíky, vybusna.....recept na tuto polévku jsem sháněla dlouho (manžel ji pořád vzpomínal, že si ji kupoval v pražském bufetu na svačinu) a nakonec ho, myslím, mám z Norem teplých jídelsmajlik Děláváme ji doma hodně často.

autor: vybusna
vloženo: 12.10.2010 19:53:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

dnes som urobila tuto polievku....vlastne prvykrat v zivote...vobec som netusila, ze ju mame v oblube...a dala som aj to mlieko...fakt je skvela

autor: cathleen
vloženo: 20.09.2010 06:28:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlikIvčo, děkuju za pochvalu i fotečku. Tuhle frankfurtskou má nejraději i můj manžel smajlik

autor: savlinka
vloženo: 19.09.2010 19:10:02   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

uloženo a v brzké době uvařímsmajliksmajlik

autor: isindy
vloženo: 19.09.2010 16:49:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

cathleen, dnes jsem uvařila tvou frankfurtskou a je výborná smajlik...navrchu jsem lehce poprášila paprikou a s rohlíkem nemá chybu smajlik. Díky za fajn polévku, přidávám bod a obrázek smajlik

autor: MIKIKE
vloženo: 10.09.2010 16:46:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Moc chutná polívka děkujismajliksmajlik

autor: Pett (neregistrovaný/á)
vloženo: 31.01.2010 17:19:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak dnes jsem ji poprvé také vyzkoušela uvařit a díky vašemu receptu se mi to povedlo, musím říct, není nad domácí polévky a o to víc chutná, když je dělaná s láskou, přidala jsem i mléko a máslo. Chuťové pohárky se slastí můžou zbláznit :) smajliksmajlik Posílám taky bod, jen tak dálsmajlik

autor: pista (neregistrovaný/á)
vloženo: 23.01.2010 14:30:24   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Taky jsem z toho mléka měl strach, ale bez mlíka to není ta pravá chuť, opravdu. Bez mléka je to taková gulášovka s párkem. Stačí 100ml na 2l polévky, pár kapek vorčestru a je to super.

autor: Suzsssie
vloženo: 29.12.2009 22:35:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak dnes jsem ji udělala k večeři.. měla jsem ji po opravdu dlouhé době.. Je výborná smajlik Posílám bodík smajlik

autor: finneta
vloženo: 25.11.2009 11:04:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

včera jsem jí dělala k večeři - je výborná. recept od tebe cathleen fakt nikdy nezklame. díky a posílám bodsmajliksmajlik

autor: Eliza
vloženo: 03.06.2009 18:55:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Na přání dcery jsem tuhle bezva jemnou polévku (podle ní "párečkovou" smajlik ) uvařila dnes k večeři. Posílám fotky a samozřejmě bod smajlik.

autor: Lenča (neregistrovaný/á)
vloženo: 27.04.2009 18:20:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Určitě ji vyzkouším a pak dám vědět,ta má rodinka je celkem vybíravásmajlik

autor: Gabina
vloženo: 09.02.2009 10:19:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Kuličky do polévky máme taky rádi. Naši si je sypou snad do každé polévky vyjma nudlové.

vloženo: 07.02.2009 17:57:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Papriko-sežrali to, než jsem stačila vyfotit. Holota jednasmajliksmajliksmajlik

autor: Bibinka
vloženo: 07.02.2009 17:53:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jani R.,ty kuličky do polévky jsou fakticky supersmajlik, dávám je do hrachovky a to si představ, že je ráda chroupu samotný u televize, naši pidilidi žebrají a žerou je takysmajlik a to vypovídá samo jaké jsou.smajlik

autor: Paprika
vloženo: 07.02.2009 17:02:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

No Jani R. - kde je fotka s kuličkama?

vloženo: 07.02.2009 16:09:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Přidávám plusík. Dnes jsem ji uvařila a aby to nebylo jen s párkem, nasypala jsem do ní na každý talíř kuličky do polévky. Holky, to nemělo chybu!! Koupila jsem je nedávno tady v Orlu a říkala jsem si, že je určitě použiju a fakt to nemělo chybu.smajlik

autor: Leňa (neregistrovaný/á)
vloženo: 05.02.2009 12:05:46   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Moc děkuji za rady. Polévka se povedla na jedničku a jen se po ní zaprášilo smajlik

autor: cathleen
vloženo: 04.02.2009 09:34:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Leni - přesně, jak jsi napsalasmajlik:

Můžeš přidat buď pravý vývar, třeba z kostí, a pokud nemáš, dáš "vývar" z Masoxu (resp. vodu + Masox)smajlikTuhle polívku většinou dělávám z Masoxu, vývar z kostí používám na čiré polévky se zeleninou a nudlemi nebo drobením.

autor: Paprika
vloženo: 04.02.2009 09:31:47   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Leňo, dovolím si odpovědět za Cathleen. Vývar v pravém slova smyslu je "voda" od vyvářeného masa, kostí, zeleniny atd. Když ho nemáš, tak použiješ bujón z kostky (masox, zeleninový, hovězí, slepičí, bylinkový, houbový atd.) dle chuti nebo dle receptu.smajlik

autor: Leňa (neregistrovaný/á)
vloženo: 04.02.2009 09:25:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dobrý den, mám dotaz. Jsem začátečník ve vaření smajlik a ráda bych se zeptala, co znamená vývar? Je to jen vepřový bujon nebo masox? Polévka vypadá moooc dobře a ráda bych vyzkoušela...

autor: Paprika
vloženo: 02.02.2009 11:02:13   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dělala jsem podobně jako Merylas. Přidala jsem na začátku brambory a na konec ještě zelenou petrželku. Tenké párky mi někdo snědl, tak tam přišel kabanos.Výsledek byl smajlik Máš bodík.smajlik

autor: Merylas
vloženo: 21.12.2008 14:47:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Cathleen, dovolila jsem si vložit fotku, polévka je smajlik Navíc jsem dala hned na začátku brambory na kostky a z koření pepř, drcený kmín, trochu česneku a masox. Musím hlavně pro mého hubeného syna dělat husté a výživné polévky, tak místo mléka jsem přidala trochu sladké smetany, měla jsem otevřenou krabičku, až pak jsem zjistila, že to byla smetana na šlehání smajlik A můj muž má rád taky trochu smetany skoro ve všem. A jinak pokud používám nějakou uzeninu, tak jsem zvyklá ji taky trošku osmahnout na minimu tuku, tak nějak mi přijde, že je jídlo chutnější a víc voní. Za 1 smajlik

autor: Paprika
vloženo: 17.12.2008 09:43:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Gábi, kde je fotka?

autor: Gabina
vloženo: 17.12.2008 09:41:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Včera jsem se inspirovala tímto receptem a ještě jsem přidala pórek a kostičky brambor. Polévka všem chutnala, díky smajlik

autor: cathleen
vloženo: 16.12.2008 15:43:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

A navíc je ho jen decka do asi 1,5-2 l polévky. Jen ji zjemní a trošku zabarví.

autor: cathleen
vloženo: 16.12.2008 15:42:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Bez mlíka si to neumím představit.smajlik A manža si chrochtá, že je polívka přesně jako ta koupená. Však zkuste....

autor: spagetka
vloženo: 16.12.2008 15:40:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak mléko jsem přehlédla - taky ho nedávám - ale to neznamená, že se to nesmí vyzkoušetsmajlik - i když už slyším mužíčka - ty ses zbláznila, do týhle polívky mlíko smajliksmajliksmajliksmajlik

autor: maris
vloženo: 16.12.2008 15:19:52   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Taky ji vařím, je výborná, ale nedávám mléko.

autor: spagetka
vloženo: 16.12.2008 15:02:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Také ji takto dělám, jen manžel raději místo tenkých párků volí pikantní klobásu, kterou si osmahne a vloží.smajlik Jo a určitě dávám libeček a celerovou nať.smajlik


Přidat komentář

Komentáře/příspěvky se na stránkách zobrazí až po jejich ověření. To probíhá tak, že Vám na vyplněnou e-mailovou adresu zašleme e-mail, ve kterém je třeba kliknout na odkaz. Poté se Váš komentář/příspěvek zobrazí na webových stránkách. Dokud nedojde ke změně IP adresy, tak z daného zařízení (počítač, tablet, mobilní telefon) můžete psát další komentáře/příspěvky bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

recepty prakul frankfutská polévka polevka frankfurtska franfurská omáčka recept franfurska polevka frankfurska polevka recept na franfurtskou polevku frankfurtská polévka s párkem franfurska omacka frankfurtská polévka recept polévka frankfurska franktfurtská polévka jak se dela frankfurtska polevka fankfurtská polévka franfurska polevka s parkem frankfurtská s párkem frakfurtská polévka frankfurtská polévka se smetanou franfurtska polivka recept franfurtska polevka recept na frankfurtskou polévku frankurtská polévka frankfurtsk polvka frankfurská omáčka franfurktská polévka recepty polevky franfurska frankfurska polevka recept franfurska polivka prakul recepty polévka franfurská franfurtská polévka recept recepty frankfurtská polévka frankfurtská polévka našich babiček frankfurtská polévka recepty recept frankfurtská polévka recepty franfurska polevka frankfurtska polivka frankfurska polivka franfurtská polévka frankfurtská polévka franfurská polévka recept frankfurtska




Náhodný článek


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty