Koláčky jako kynuté, ale bez kynutí
Jistě nám dáte za pravdu, že nejlepší koláčky jsou ty, které mají dostatek náplně. Naše varianta bez kynutí se rozplývá na jazyku a mizí dřív, než stihnou vychladnout. S těstem se velmi dobře pracuje a množství droždí se nelekejte, vážně není cítit.
Suroviny pro 60 kusů
60 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 27 505 kJ / 6 574 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 153,21 g |
Tuky | 343,33 g |
Vláknina | 28,35 g |
Cholesterol | 1,28 g |
Sodík | 725 mg |
Sůl | 1,69 g |
Sacharidy | 682,79 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
A ještě něco jsem zapomněla ... kdo chce a má rád, přidá do tvarohu předem v rumu naložené rozinky.
A kdo je chce mít opravdu pěkné a ne takové šišoidy jako já, těsto rozválí a tvořítkem nebo vhodnou skleničkou vykrajuje kolečka, pak bude za hvězdu :-) ať se daří..
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 1. 2012 15:23
Ja robím rada s kysnutým cestom, ale v príprave takýchto krásnych koláčkov mám medzery, vždy ich mám veľké a často neforemné... Prosím, po vytvorení koláčkov okamžite dať piecť alebo chviličku nechávaš na plechu?
17. 1. 2012 15:15
17. 1. 2012 15:07
a děkuju
chocolate: děkuji Orionko snažila jsem se, aby to bylo jasné i začátečníkům..sama nejlíp vím, jak vypadaly moje kuchařské začátky
a máš pravdu..vanilka je opravdu čerstvá..dovozená dcerou z Ugandy..a ta vůně..jo a ten muškátový oříšek, který je tam vidět i v obale , ten je pro změnu z Indonésie..taky dcera..furt někde trajdá
17. 1. 2012 15:04
17. 1. 2012 14:44
edit-nevidím náhodou na fotce čerstvou vanilku?
17. 1. 2012 14:41
17. 1. 2012 14:27
17. 1. 2012 14:04
17. 1. 2012 14:02
já, bohužel, taky jsem na něm přímo závislá
17. 1. 2012 14:00
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ravioly plněné žampiony s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 3 hodinami
Domácí ravioly se špenátem a slaninou
Přidáno před 3 hodinami
Fenykl v omáčce s modrým sýrem
Přidáno před 7 hodinami
Křupavé gnocchi
Přidáno před 9 hodinami
Zapečené nepředvařené lasagně s kuřecím a sýrem
Přidáno před 18 hodinami
Pivní bůček na způsob rillettes
Přidáno 5. 5. 2024 14:01
Právě bylo uvařeno:
Moje špagety
Renata.K. uvařil před 34 sekundami
Borůvkový koláč s tvarohem
VaclavKo uvařila před 24 minutami
Pizza z domácí pekárny
Janasmo uvařila před 1 hodinou
Churros s čokoládou (Čuros)
pookie18 uvařila před 2 hodinami
Pravé italské tiramisu
pookie18 uvařila před 2 hodinami
Hrnková bábovka
borovec uvařila před 3 hodinami
Hovězí vývar s morkovou kostí
JulinkovaN uvařila před 3 hodinami
Gulášovka s kysaným zelím
Martin87 uvařila před 3 hodinami
Vlašský salát retro (podle ČSN z roku 1976)
esindler@seznam.cz uvařila před 4 hodinami
Krevety na česnekovém másle s těstovinami linguine
Lucie1001 uvařila před 4 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: koláčky bez kynutí kolace bez kynuti kynute koláče kynuté koláčky bez kynutí kynuté koláčky kynuté koláče bez kynutí tvarohové koláče bez kynutí kynuté buchty bez kynutí překládané koláče koláčky tvarohové koláčky bez kynutí kynutý koláč na plech bez kynutí koláče kynuté kynutý koláč bez kynutí kolace z kvasnic bez kynuti koláčky kynuté koláče kynuté přes noc koláčky bez kvasnic překládane kynute těsto svatební koláčky bez kynutí
Suroviny: mouka hladká, mléko, olej, žloutek, droždí čerstvé, cukr moučkový, sůl, kůra citronová, rum, ořech muškátový, tvaroh, cukr vanilkový, cukr moučkový, žloutek, mouka polohrubá, cukr moučkový, máslo, povidla švestková
Koláčky jako kynuté, ale bez kynutí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kOGE
115 názorů