Sedmikráskový sirup
Pohled na rozkvetlou louku vždy pohladí na duši a navodí pocit klidu. Spoustu rostlin můžeme využít jako pomocníky při boji s různými neduhy. Třeba takový sedmikráskový sirup je ideální při onemocnění dýchacích cest.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 12 818 kJ / 3 064 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,26 g |
Tuky | 0,72 g |
Vláknina | 4,14 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 11 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 760,98 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Osvědčený recept od babičky.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
19. 4. 2024 20:18
Přiznám se, že o sedmikráskovém sirupu jsem ještě neslyšela :) ukládám k vyzkoušení.
10. 5. 2021 11:11
krásný slunečný den, já jsem vyhnala dítko počítat kvítky, z legrace - a ona, tak jo, jdu počítat.. .tento sirupík dělám už třetí rok, a někdy i dvakrát za jaro, dokud mi manža neposeká krásky sekačkou...je výborný, děkuji za recept, už začínají nakvítat šeříky, tak budeme dělat i růžový
23. 4. 2021 16:51
Jarecka: Vše jsem si od Vás zkopírovala.
Dnes poprvé budu dělat sedmikráskový sirup. Asi se to neproplachuje před namočením do horké vody, že??
Dnes poprvé budu dělat sedmikráskový sirup. Asi se to neproplachuje před namočením do horké vody, že??
9. 3. 2018 22:26
lenka: chce to méně cukru
9. 3. 2018 22:23
Já dělám sirup - ze sedmikrásek, pampelišek,listů jahod,listy ostružin, listy malin a přidám 3 citróny nakrájené na plátky a zaliji převařenou vodou 4L, zahřeji na bod varu a vypnu. Nechám louhovat 24hod. Pak vymačkám přidám
cukr 2 kg a vařím 30min. naleji do sklenic. Přidávám do čaje a nebo do vody.
Dále dělám mátový sirup - do hrnce natrhám mátu aby byl plný, zaliji převařenou vodou aby máta byla ponořená
přidám na kolečka 3 citróny a po vychladnutí dám na 24hod. - můžete i 48 hod. do lednice. Potom vymačkám , přidám cukr ( 4L - 2kg ) a nechám povařit 30min. Naliji do flašek a dám do chladu. Výborný a osvěžující v létě s vodou jako limonáda.
cukr 2 kg a vařím 30min. naleji do sklenic. Přidávám do čaje a nebo do vody.
Dále dělám mátový sirup - do hrnce natrhám mátu aby byl plný, zaliji převařenou vodou aby máta byla ponořená
přidám na kolečka 3 citróny a po vychladnutí dám na 24hod. - můžete i 48 hod. do lednice. Potom vymačkám , přidám cukr ( 4L - 2kg ) a nechám povařit 30min. Naliji do flašek a dám do chladu. Výborný a osvěžující v létě s vodou jako limonáda.
22. 5. 2014 09:29
lidus: píšu to níže, není třeba zavářet, prošlo to varem, tak,že už je to sterilní. Ale uchovat v chladu - špajzka, sklep, určo ne na světle a slunci. Tyhle sirupy mi vydrží do další sezóny určitě. Džemy, marmelády taky nezavářím, protože projdopu varem a taktéž obsahují cukr, který je sám o sobě přirozený konzervant, takže se nebojte
22. 5. 2014 09:10
Můžu ho i zavařit? Jak vydrží dlouho - chci ho udělat aby mi vydžel na zimu až budou choroby...
16. 5. 2013 18:42
spagetka: ešte že tak to by som psychicky nezvládla
16. 5. 2013 18:40
tejaja: v životě nepočítej, to je blbost. Prostě propláchnuté natlačíš do sklenice a zbytek dle receptu
16. 5. 2013 18:35
Fakt to musím počítať ?!? Ježiškove husličky Veď zblbnem
16. 5. 2013 18:23
Díky holky, hodím radši do lednice
16. 5. 2013 14:03
MÍŠA:já takové věci, co neprojdou sterilizací uchovávám pro jistotu v lednici
16. 5. 2013 13:45
MÍŠA: skladuj v chladu, ne nutně v lednici, ale chlad a neměl by být na světle, raději příšeří až tma, takže špajzka, sklep, prostě co máte doma. Ne na slunci a v teple, zkvasil by.
16. 5. 2013 13:24
lenka: Dneska jsem sirup vařila. Délka vaření asi tak 10-15 min. Pak jsem slila do lahviček a je to sirup :) Jen teď nevím, jak se skladuje? Normálka může být v komoře nebo musí být v lednici? Díky za radu
30. 4. 2013 16:05
Taky se mi podařil místo sirupu med. Mám ho nalitý v lahvích s úzkým hrdlem.:)
Jak to mám udělat, abych měla tekutý sirup a ne med? Čím to je? Méně vařit nebo nevařit vůbec? Děkuji.
Jak to mám udělat, abych měla tekutý sirup a ne med? Čím to je? Méně vařit nebo nevařit vůbec? Děkuji.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí prsa plněná hráškem s pečenou dýní a kari omáčkou
Přidáno před 5 hodinami
Hrášková pomazánka s pomazánkovým máslem
Přidáno před 6 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
Přidáno před 8 hodinami
Fazolky nakyselo s přílohou v multifunkčním hrnci
Přidáno před 9 hodinami
Toastová pizza v troubě
Přidáno před 9 hodinami
Cheesecake od Evy
Přidáno před 11 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Zeleninová polévka s kapáním
Wikusche uvařila před 2 hodinami
Jednoduchý ředkvičkový salát se šunkou a jogurtem
Kava 2 uvařila před 3 hodinami
Brokolicová polévka
Jindriskas uvařil před 8 hodinami
Loštický řízek
paprika1000 uvařila před 8 hodinami
Pravá bulharská pomazánka
Adlla uvařil před 9 hodinami
Polévka z libečku s kroupami
komajda065 uvařila před 9 hodinami
Mandarinkové řezy s kefírem
Fitulka uvařila před 11 hodinami
Bramborové knedlíky
Krize uvařila před 11 hodinami
Hamburská vepřová kýta
MajaFero uvařila 29. 4. 2024 19:49
Staré dobré punčové řezy
MajaFero uvařila 29. 4. 2024 19:48
Další recepty
Tématické fráze: med ze sedmikrásek sirup ze sedmikrásek mateřídouškový sirup recept recept na med ze sedmikrásek domaci sirup ze sedmikrasek čaj ze sedmikrásek sedmikráskový med od babičky med ze sedmikrásek recept mateřídouškový med med z sedmikrásek domácí med ze sedmikrásek recept na sirup ze sedmikrásek mateřídouškový sirup sirup z sedmikrasek sedmikráskový salát sedmikráskový med recept od babičky zázvorový sirup recept recept na mateřídouškový sirup jak se dělá čaj ze sedmikrásek med se sedmikrasek
Suroviny: květy sedmikrásky, citron, cukr krupice, voda
Sedmikráskový sirup
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XDMm
17 názorů