Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sekaná

Stačí promíchat mleté maso a několik dalších surovin, ze směsi vytvarovat šišku, položit ji na pekáč a upéct. Jednoduše připravenou sekanou, ochucenou česnekem a majoránkou, podáváme nejčastěji s bramborovou kaší.

Hodnocení receptu je 5,0 (126×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 50 min

70 min (20 min příprava + 50 min tepelná úprava)

21. 8. 2008 20:18

Suroviny pro 5 porcí

5 porcí

Nutriční hodnoty

Energie6 653 kJ / 1 590 kcal
Bílkoviny105,82 g
Tuky105,28 g
Vláknina6,54 g
Cholesterol 758 mg
Sodík 1,26 g
Sůl2,72 g
Sacharidy52,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

paajus

14. 9. 2009 12:08

Já do sekané také dávám namočený rozdrobený rohlík.
Zpočátku se mi také několikrát stalo, že se sekaná při pečení rozpadla a tak jsem ji jednou vyzkoušela na pár minut ze začátku pečení zabalit do voskového papíru, který pak jsem pak odstřihla a pomohlo to. Dovoluji si přidat fotečky pro případ, že by sem zabloudil nejaký začátečník.;-) A dávám bodík.:yes:

Tara

1. 8. 2009 10:08

já to dělám jako laďa jen ještě přidávám sýr;-)

Laďa

13. 6. 2009 14:50

Do sekané se dá zabalit cokoli.
jí dělám sekanou se zabaleným vařeným vajíčkem, párkem a okurkou(zavařenou).
Je to super za studena na chleba a výborně to chutná.
Na řezu to hraje barvana a je to radost jíst.
Na hřbet sekané při pečení dávám ještě silnější plátky slaniny. Nechte si chutnat.:-*

Aniččka

6. 6. 2009 11:45

Tojo..Já třeba vůbec nevím za jak dlouho se to upeče..a taky by tady mohlo býýt napsanýý kolik třeba týý mletýý paprikya tak..mně je třeba 14 rokůů takže já vůbec nevíím zorvna do sekané kolik s ečeho dává:D a doma nikdo není abych se zeptala..mno tak snad to bdue dobrý..:-D

martin

21. 5. 2009 08:57

hele fakt je to super sekačka! Dělal jsem ji prvně a i manželka si pochutnala!! Díky za recept Martin

Babica.

27. 3. 2009 18:53

Ještě tam přidávám nakrájenou citronovou kůru a vasabi.:yes:

Jana Pá

15. 12. 2008 22:20

zkuste přidat l vaničku tvarohu, dnes jsem dělala a je to dobré :-))

Lusinda79

15. 12. 2008 18:08

Pro celsia-já peču v plynové, takže nechat maso zatáhnout v rozehřáté troubě na maximum asi 10minut, podlít a ztlumit na něco kolem půlky(180-160st)a péct podle potřeby a velikosti asi 60-80minut.

Celsium

15. 12. 2008 18:02

Je to super, jen se nikdo na netu neobtezuje dat informaci jak dlouho a kolik stupnu sekana potrebuje...a to je to nejdulezitejsi:-!

Srdíčko

3. 10. 2008 09:45

Je to výborné!:-p

Marta Marta

25. 9. 2008 13:01

já jsem teď naposled trošku zafantazírovala a přihodila jsem do fašírky osmahlé žampiony a na kostky nakrájený balkánský sýr. Bylo to dobré a hlavně ten výpek byl chuťově úžasný. Jinak, když do sekané nic nedávám, tak ochucuju ještě křenem :-p

vybusna vybusna

19. 9. 2008 19:07

nikdy som do fasirky nedavala horcicu, tak som to vyskusala...je to naozaj fajnotka. netusim preco, som celu tu sisku obalila este jemne v struhanke...asi som to niekde videla...nejako to neuskodil.

1 4 5 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: sekana sekaná recept recept na sekanou sekaná z mletého masa domaci sekana aby se nerozpadla co pridat recept sekana jak dlouho péct sekanou sekaná recepty jak dlouho se peče sekaná recepty sekaná jak péct sekanou jak upéct sekanou jak se dělá sekaná jak se dlouho peče sekaná jak se peče sekaná top recepty sekana jak udelat sekanou recepty na sekanou mletá sekaná domácí sekaná

Suroviny: maso mleté, sůl, pepř mletý, majoránka, paprika sušená sladká, vejce, strouhanka, hořčice, česnek, olej

TopRecepty.cz

Sekaná

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68m9