Pohanková sekaná
Suroviny
Porce: 4 - 6
Nutriční hodnoty
Energie | 8 351 kJ / 1 996 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 73,89 g |
Tuky | 28,83 g |
Vláknina | 53,30 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 760 mg |
Sůl | 1,32 g |
Sacharidy | 336,70 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept som našla na www.zdraverecepty.cz a dakujem petram, že ma na túto stránku upozornila.
Sekaná bola výborná aj studená s kyslou uhorkou a čatní.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
19. 5. 2015 21:58
19. 5. 2015 21:47
5. 9. 2012 14:19
18. 2. 2012 17:28
18. 2. 2012 16:55
18. 2. 2012 16:52
18. 2. 2012 16:51
18. 2. 2012 16:46
18. 2. 2012 15:38
18. 2. 2012 15:36
Pohanka má i po uvaření zůstat pevná, možná se některým zdá, že je tuhá, ale opravdu by to tak mělo být.
Pokud chcete mít jistotu, že bude měkká, použijte místo pohankových krup pohanku-lámanku a postupujte podle tohoto předpisu.
18. 2. 2012 14:12
Poprosím, tykajme si, tu je to zvykom
18. 2. 2012 14:04
Já kupuji pohanku kroupu tmavé barvy, jestli je broušená tepelně nebo jiným způsobem to opravdu nevím. Možná v tom je ten problém. Načetla jsem na netu spoustu způsobů jak pohanku vařit, jeden odkaz jsem poslala, bylo uvedeno vařit 15-20 minut, dole posílám odkaz, kde se má pohanka nechat přejít varem a dát do peřin. Také jsem četla, že vařením se ničí rutin, ale pak jsem se zase dočetla, že pro zachování rutinu je důležité, aby se právě vsákla všechna voda. Omlouvám se, vůbec tu nechci dělat chytrou, ale já jenom že způsobem, který popisujete mi zůstala pohanka opravdu tvrdá. Potom jsem začala používat i lámanku,protože tu jsem zalila horkou vodou a lámanka jí do sebe asi po čtvrt hodině nasákla.
Teď mám koupenou pohanku kroupu, má světlejší barvu a návodu je napsáno..vařit 3 minuty, potom nechat dojít 30 minut a v žádném případě neslívat, aby nedošlo ke ztrátě rutinu.
Tak já nevím, smí se pohanka vařit a nebo ne?
www.varimezdrave.cz/pohanka-se-zeleninou
18. 2. 2012 14:00
18. 2. 2012 13:56
18. 2. 2012 13:49
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 6 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 7 hodinami
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 21 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 22 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno 1. 5. 2024 14:30
Hruškový karamel
Přidáno 1. 5. 2024 13:14
Právě bylo uvařeno:
Grilovaný chřest
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařila před 56 minutami
Kuřecí přírodní plátek
Ethnia uvařila před 2 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
jankohrasko uvařila před 2 hodinami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
ZdeLena uvařila před 2 hodinami
Muffiny s ořechy a čokoládou
jankohrasko uvařila před 2 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Fulda uvařila před 2 hodinami
Mleté maso s kolínky
kit731 uvařila před 3 hodinami
Cibulovo-česneková polévka s bramborami
tara23 uvařila před 3 hodinami
Orientální králík
pencovapetra uvařila před 4 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: bezmasá sekaná recept na pohankovou sekanou pohanková sekaná s masem sekaná bez masa bezmasá sekaná recept zdrava sekana pohanková sekaná bez masa pohanková sekaná bez masa sekana z krup pohonaková sekaná zdraverecepty.cz zdraverecepty pohanka zdraví recepty na bezmasou sekanou předpis na sekanou domácí sekaná s pohankou sekaná z masa a pohanky recept na seknanou z pohanky pohanková sekená pohanka recepty-sekaná
Suroviny: pohanka, vločky ovesné, vejce, česnek, cibule, strouhanka, majoránka, olej, sůl, pepř mletý
Pohanková sekaná
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wZnz
24 názorů