Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řecké zelí

Zelí je takovým všelékem a v jakékoliv formě je zdravé a plné vitamínů. Naložte si na zimu sklenici hlávkového zelí s česnekem a feferonkami, které vás zároveň svojí pikantností i zahřeje. Zalito je pouze vodou se solí a tak 3 týdny se nakládá.

Hodnocení receptu je 5,0 (27×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

2. 5. 2012 16:49

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

sklenice o objemu 2-3 litry

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie2 295 kJ / 549 kcal
Bílkoviny28,20 g
Tuky3,28 g
Vláknina48,80 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 12,26 g
Sůl30,00 g
Sacharidy81,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Vynikající přikusování k oslavám.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Pejli Pejli

21. 6. 2012 20:15

Jana Remkova:Mami, tak nalož a jak přijedem, oprubuju tvoje zelíčko :-*

1974andrea 1974andrea

21. 6. 2012 20:13

Jana Remkova:Jani za týden už bylo kyselý ažaž;-)

Eliza Eliza

21. 6. 2012 20:11

Tak jsem projela komentáře a začaly se mi regulerně sbíhat sliny...;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

21. 6. 2012 20:08

Eliza: No, zkusit můžeš, teoreticky by to mělo být už super, ale bacha!! Jednou zkusíš a pak už musíš!!!:-D viz-magdalenka! Můžeš zkusit dříve, ale víš, jak to je:-)). Budeš ubírat a ubírat...;-)
Teď mne mrzí, že jsem nenaložila sklenici..:-Smohla jsem vzít do Kroměříže:-//

Eliza Eliza

21. 6. 2012 20:03

Sklenice už je v komoře...Ještě se zeptám - kdy můžeme ochutnat? Až po dvou týdnech? Jinak mě holky napínáte, jsem zvědavá na ten proces kysnutí - představovala jsem si to spíš naslano, nemám s výrobou zelí zkušenost. Ale nakládané lahůdky miluju snad všechny...:-p

JanaDorazinova JanaDorazinova

21. 6. 2012 19:57

Eliza: díky za foto, snad bude chutnat;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

21. 6. 2012 19:57

1974andrea: no, kyselé je asi proto, že ho máš déle ve sklenici. U nás moc nestačí "vykysat":-D

1974andrea 1974andrea

21. 6. 2012 19:47

Eliza:Eli, zrovna jsem koukala, že už mám ve sklenici zbytek. Je strááášně kyselý a asi příště uberu trochu česneku. Ale jinak:-p

Eliza Eliza

21. 6. 2012 19:13

Tak už máme také naloženo a moc se těšíme... Fotečky zatím jen z přípravy.;-) Díky za recept, jsem hrozně zvědavá na výsledek.

spagetka spagetka

24. 5. 2012 12:32

Tak už taky zakládám ;-);-):-p:-p a především drahou polovičku upozornila, že se to fáákt musí uležet :-D:-D:-D

JanaDorazinova JanaDorazinova

24. 5. 2012 12:30

magdalenka::-D:-D:-D:-D

magdalenka magdalenka

24. 5. 2012 11:23

1974andrea: ráno som nestihla, ale po návrate domov stihnem, beztak je tam už iba pol pohára...:-D
(asi musím zas kúpiť kapustu...)

1974andrea 1974andrea

24. 5. 2012 11:20

magdalenka::-D:-)) A co ty, už máš dneska zkontrolováno?;-):-D

magdalenka magdalenka

24. 5. 2012 11:16

1974andrea: a nezabudni kontrolovať!:-))

JanaDorazinova JanaDorazinova

24. 5. 2012 10:58

1974andrea: No děkuji! Mám z toho takový ten reflex, jako když někdo jí grep, nebo líže citrón!!:-p. Musím si taky naložit, dokud je ještě staré zelí;-). Určitě přidej pak foto, budu ráda:-)

1 2 3 4 5 7

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: řecké zelí nakládané řecké zeli řecké zelí recept recept na recke zelí řecké nakládané zelí řecké zelí recepty recept řecké zelí zeli po recku řecké recepty salát z raného zelí nakladane zeli s česnekem rané zelí recept jak naložit hlávkové zelí do sklenic nakladane zeli po recku řecké kysané zelí retske zeli řecký salát ze zelí naložené bíle zeli s česnekem řecký zelí recke kvasene zeli

Suroviny: zelí bílé, česnek, feferonka, sůl, voda

TopRecepty.cz

Řecké zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9OnD