Kadlíkova vepřojátrová paštika
Pokud jste milovníci poctivých paštik, jistě oceníte recept na tuto paštiku, ve které můžete upotřebit čerstvé vepřové maso a játra. Nejlepší paštika je totiž ta, kterou si uděláte doma.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 13 503 kJ / 3 227 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 413,30 g |
Tuky | 58,68 g |
Vláknina | 92,15 g |
Cholesterol | 6,16 g |
Sodík | 2,37 g |
Sůl | 6,75 g |
Sacharidy | 240,95 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
U masných výrobků, se uplatňuje opakovaná pasterizace v průběhu jednoho i více dnů. První pasterizaci přežijí spory, po zchladnutí vyklíčí a jsou zničeny další pasterizací. Proto je dobré zavařit paštiku ještě jednou.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 5. 2012 14:40
vseumel: jo... musí si to "odfouknout"... ono je to podstatou zavařování - domácího! Konzervace teplem, a následne udržení podtlaku, a vzduchotěsna! Tento zvuk je mi milý, stejně jak uvolnění přetlaku, když se třeba otevře pivo!
14. 5. 2012 14:24
Takové čtení jsem po dnešku potřebovala ale zase mě začala honit mlsná
Zavařuju jenom do šroubovacích sklenic, maso syrové i pečené, klobásy, slaninu vždycky dva dny po sobě po hodině a půl, na 100°C a ještě se nikdy nic nepokazilo
Zavařuju jenom do šroubovacích sklenic, maso syrové i pečené, klobásy, slaninu vždycky dva dny po sobě po hodině a půl, na 100°C a ještě se nikdy nic nepokazilo
14. 5. 2012 14:02
Jeden veterinář mi říkal, že když zavařené věci po domácku při otevření neudělají "puffff", tak je hned hází do popelnice. Jen takový dodatek, jak se vyhnout pozdějším nepříjemnostem. Jinak klobou dolů za hezký a zábavný recept. Tady je někdo trpělivý.
14. 5. 2012 13:28
Další parádička z Kadlíkovy kuchyňky+
Kadlíku já v papiňáku kromě vaření príma pochoutek i zavařuji.Ovoce,klobásky,maso-no prostě co je po ruce
Naďko ten Inpost je tuším jen v Jihomoravském kraji.Ceny máme ale opravdu slušnéTo se pak dobře vaří
Kadlíku já v papiňáku kromě vaření príma pochoutek i zavařuji.Ovoce,klobásky,maso-no prostě co je po ruce
Naďko ten Inpost je tuším jen v Jihomoravském kraji.Ceny máme ale opravdu slušnéTo se pak dobře vaří
14. 5. 2012 13:17
jo, a podotýkám, zavařovací hrnec!
14. 5. 2012 13:16
Nadja: vždyť to píšu - řeznictví Makovec - jsou od Prostějova, mají hromadu poboček - hlava za 7 korun,
www.makovec.cz/
a játra za 29 jsou v akci na Inpostu
www.inpost.cz/maloobchodni-akcni-nabidka/
jenom to chce sledovat!!! Bydlím od obou řeznictví, co bych po třech pivech dočural!!!
www.makovec.cz/
a játra za 29 jsou v akci na Inpostu
www.inpost.cz/maloobchodni-akcni-nabidka/
jenom to chce sledovat!!! Bydlím od obou řeznictví, co bych po třech pivech dočural!!!
14. 5. 2012 13:10
cathleen: jo, mám teploměr u dna hrnce, zatížím trochu víko, přidám na plynu, a teplota vyleze na 110... Výš už ne, bohužel. To by musel být papiňák..
14. 5. 2012 13:04
Kadliku, moc mě Tvoje receptíky baví, připomínají mi kuchařku Achille Gregora "Muž v zástěře".
A prozradíš mi, kde tak levně nakupuješ? U nás mají hlavu za 29 Kč/kg a játra asi 54 Kč/kg - tedy měli - to byla cena asi před měsícem.
A prozradíš mi, kde tak levně nakupuješ? U nás mají hlavu za 29 Kč/kg a játra asi 54 Kč/kg - tedy měli - to byla cena asi před měsícem.
14. 5. 2012 12:58
14. 5. 2012 12:31
cathleen: Já právě proto, že už nemám ty sklenice "masovky" a plechový víčka, se bojím zavářet cokoliv od masa. Přece jen to není moc spolehlivý a šroubovací víčka mi někdy špatně chytnou i u zeleniny a ovoce
14. 5. 2012 12:18
Kadlik: myslíš, že když zaváříš normálně v hrnci ve vodě (ne v zavařovacím hrnci), že vyvineš vyšší teplotu než 100°C?
Masovky s plechovýma držákama mívala kdysi dávno moje maminka....
Masovky s plechovýma držákama mívala kdysi dávno moje maminka....
14. 5. 2012 12:09
a zavarujete to v zavarovacim hrnci a nebo v troube a nebo normalne v hrnci?
14. 5. 2012 12:07
Děvčata, proto zavařuju dvakrát, a vždycky se snažím tu teplotu držet tak 1,5 hodiny na 110 stupních. A stejně byly nejlepší masovky sklínky, ještě s těma plechovýma držákama! Na obalu víček Omnia jsem nedávno četl - nevystavovat teplotě nad sto stupňů!!
14. 5. 2012 11:55
magdalenka: je na každém, co si zvolí. Když jsem chtěla koupit víčka "na maso", neexistovalo jiné, než klasické s červenou gumičkou - vyráběné přímo na zaváření masa.
Jasně, hotové, zavařené maso dostaneš v obchodě koupit i pod šroubovacíma víčkama, ale to není zavářeno doma, takže je v něm navíc spousta konzervantů a maso se nekazí.
Jasně, hotové, zavařené maso dostaneš v obchodě koupit i pod šroubovacíma víčkama, ale to není zavářeno doma, takže je v něm navíc spousta konzervantů a maso se nekazí.
14. 5. 2012 11:49
cathleen:aj ja používam šrobovacie viečka...a paštika je v pohode.
Kadliku,
Kadliku,
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 13 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 13 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Právě bylo uvařeno:
Křupavé zapečené brambory
Judis uvařila před 28 minutami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Franibald uvařila před 3 hodinami
Losos s hořčično-smetanovou omáčkou
pvpa@email.cz uvařila před 3 hodinami
Pikantní krkovice na žampionech
MirkaD uvařila před 3 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
MilosCz uvařila před 5 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
MilosCz uvařila před 5 hodinami
Ananasová buchta
Yvona uvařil před 5 hodinami
Vepřové koleno v pomalém hrnci
Pacucha uvařila před 6 hodinami
Kuře neskutečně dobré
Okina uvařila před 6 hodinami
Nadýchané věnečky (50 ks)
Alhana uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na chleba ve vajíčku? Aby byl perfektní, potřebujeme dobře ochucená vajíčka a správně rozehřátý olej
Hraběnčiny řezy: Dokonale vláčný moučník se šťavnatými plátky jablek pod slaďoučkou a nadýchanou sněhovou peřinkou
Rebarbora dá jedinečkou chuť koláčům i džemům. Nejezte ji syrovou a sklízejte pouze do letního slunovratu
Další recepty
Tématické fráze: zavařování paštiky zavařená domácí paštika paštika z vepřové hlavy zavařená paštika jak dlouho zavarovat pastiku jak dlouho vařit paštiku jak zavařit paštiku konzervace paštiky zavařování pastiky do sklenic zavařování paštik domácí paštika zavařená jak dlouho se zavařuje paštika zavařovaná paštika zavařování domácí paštiky konzervace paštik jak zavařit domácí paštiku domaci zavařena paštika zavarovani pastiky v troube paštika zavařování domácí paštika z vepřové hlavy
Suroviny: hlava vepřová, játra vepřová, cibule, kuře, rohlík, bobkový list, pepř celý, sůl, tymián, pepř mletý, majoránka, chilli
Kadlíkova vepřojátrová paštika
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y78P
38 názorů