jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Játrová paštika

Játrová paštika
nahoru
Játrová paštika Játrová paštika Játrová paštika
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Zavařeniny

Suroviny:

1 kg tučného vepřového masa (nejlepší je podbradek, i s kůží), 500g syrových jater, 250g sádla (vaničku, kostku), 7 vajec, talíř krájené cibule, sůl, paštikové koření

Postup přípravy receptu

Podbradek uvaříme v troše vody doměkka a cibuli zpěníme na sádle do mazlava. Uvařené maso a játra umeleme, přidáme cibuli se sádlem, syrová vejce, sůl a koření a trochu vývaru z podbradku, aby směs měla konzistenci řidší kaše. Dobře promícháme, dochutíme a pokud paštiku před naléváním do zavařovaček ještě po částech rozmixujeme, je při mazání na chleba k nerozeznání od kupované.

Masovou kaši plníme do zavařovaček do 2/3 jejich výšky, dobře zavíčkujeme (víčky s červenou gumičkou) a zaváříme 1hod při 100°C. Druhý den sterilaci zopakujeme. (Nebo rovnou zaváříme 2hod, také při 100°C.)

Poznámka

Pokud do paštiky nepřidáme tu trochu polévky, po zavaření je to spíš taková paštika ke krájení.
Koření s míchám podle naší chuti, ale nikdy nesmí chybět mletý hřebíček.
Po otevření to pak zavoní celou místností.....

Autor Autor:
Datum vložení Datum vložení:
16 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Játrová paštika"

autor: jarda (neregistrovaný/á)
vloženo: 28.02.2014 21:50:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

andrysek.jaroslav229používám paštikové koření TRUMF-játrová paštika,odkaz na w.w.w.koření trumf

autor: Olda (neregistrovaný/á)
vloženo: 12.12.2013 10:01:53   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Toto je nejlepší návod na výrobu játrové domácí paštiky. Děláme ji při domácí zabíjačce každý rok. Jen nedáváme cibuli ani česnek, změní to trochu tu pravou játrovou chuť, jako koření pak dáváme jen sůl a pepř. Dobře zavařit a dobrou chuť.

autor: uzenář (neregistrovaný/á)
vloženo: 10.02.2013 09:55:43   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

JÁTROVÁ DOMÁCÍ PAŠTIKA:
Naše rodina dělá tuto játrovou paštiku:
1 kd vepřových jater
1 kg syrového sádla
0,1 kg vepřové kůže vařené rozmixované ve vývaru (nemusí být)
3 stroužky česneku větší
1 menší cibule
40 gr soli pragandy(vede každá drogerie)
koření do paštiky,neobo jen pepř,sůl,špetku skořice,špetku nového koření,apd.
Postup: umeleme 2 x jádtra co nejemněji,sádlo 1x také,každé zvlášť.při mletí jater přidáme sůl a koření,česnek i cibuli.Játra promícháme a necháme asi 2 hod,prorůžovět(to udělá pragada sůl)potom tyčkovým mixérem mixujeme játra za postupnmého zašlehávání mletého sádle,nakonec zašleháme kůže.Postupně se spojí do kompaktní játrové hmoty,která velmi lepí.Tuto hmotu naplníme do vhodné nádoby,srnčí hřbet a zatížíme,nebo skleniček s víčky a na plechu v troubě necháme táhnout při teplotě 85 st.2,5 hod.Nádoby můžeme vyložit plátky anglické slaniny,nebo podobně.Po vychlazení je super.Skleničky uložíme do mrazáku k postupné komzumaci.Dobrou chuť.Děláme ji doma mnoho let. Nepřekročit teplotu 90 st.C.

autor: cathleen
vloženo: 10.04.2011 16:57:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

rebeka: Nadi, koření melu na umělohmotném ručním kávomlýnku, sypu ho přiměřeně, míchám, semtam ochutnám a čeho je třeba, přisypu - tak, aby to bylo podle naší chuti (třeba jako při kořenění sekané).
Hřebíčku dávám poměrně dost, až ho tam vsypneš (po troškách), uvidíš, že ucítíš "játrovou paštiku"smajlik. Je dobré směs malinko přesolit (ale malinko), dost soli se vsákne do masa (to je nesolené) při zaváření. Ale i kdyby se nezdařilo a paštika byla míň slaná, dosolit na chlebu ji můžeš vždyckysmajlik

autor: rebeka
vloženo: 10.04.2011 14:59:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

cathleen:joooj,můj gurusmajliksmajlik znamenám sismajliksmajliksmajlikono by se to koření dalo i utlouct v porculánovém hmoždíři,he josmajliksmajliksmajlik
jenom aby potom konzumenti neutloukli mě...smajliksmajliksmajlik
a děkujismajliksmajlik
jejda a málem bych zapomněla:toho kořeníčka asi přiměřeně,přiměřeněsmajliksmajliksmajlik ale kolik toho hřebíčku..s tím asi opatrně..jeden..dvasmajliksmajliksmajlik a česnek vůbec žádnýsmajliksmajlik Magduška dává..tak nevím..já s tím nemám pražádnou zkušenostsmajlik

autor: cathleen
vloženo: 10.04.2011 14:56:27   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

rebeka: Nadi, davam mlety cerny pepr, zazvor, trochu sladke papriky, mleteho noveho koreni, muskatoveho kvetu (taky troska, ale nemusi byt), co u nas nesmi chybet - mlety hrebicek. Ten dela pastiku pastikou.
Maso uvar v trose vody a tento vyvar pak pridej do toho namleteho tak, aby se to dalo namixovat.

autor: magdalenka
vloženo: 10.04.2011 14:54:35   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

rebeka:medveďa už od dneska naháňa maris...smajlik

autor: rebeka
vloženo: 10.04.2011 14:52:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

magdalenka:smajliksmajliksmajlika kde si nehala medveďasmajliksmajliktu neidesmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: magdalenka
vloženo: 10.04.2011 14:50:35   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Cat vám určite odpovie, ale ja dávam aj cesnak a staročeské korenie...

autor: chocolate
vloženo: 10.04.2011 14:48:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Domácí paštiku milujismajlik.
A mám úplně stejný dotaz jako Rebekasmajlik.

autor: rebeka
vloženo: 10.04.2011 14:45:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

cathleen,prozradíš mi,prosím,jaké koření si mícháš do téhle dobrotysmajliksmajlik jistě se dá i koupit hotová směs,nemám s tím zkušenost..nikdy jsem domácí paštiku nedělalasmajlik
ale zkusit se má všechno,žesmajliksmajlik a tohle vypadá dost dobře a nijak složitě..možná bych to zvládla i jásmajliksmajliksmajlik

autor: Marcela (neregistrovaný/á)
vloženo: 10.04.2011 14:43:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Zapoměla jsem dodat, že játra a vejce dávám na cibulku, podusím a pak to vše umixuji, je to rychlé a není práce se zavařováním - výsledek je stejný.

autor: cathleen
vloženo: 10.04.2011 14:39:28   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Marcela: do toho mrazaku muzete dat mozna tak vasi pastiku. Tady, jestli jste si nevsimla (neprecetla), jsou syrova jatra a syrova vejce. Takze pastika se zavarovanim vlastne "dodelava". A zavarila bych ji stejne, mame ji jako "konzervy" na vylety nebo manzelovi na svacinu do prace smajlik

autor: Marcela (neregistrovaný/á)
vloženo: 10.04.2011 14:29:28   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Paštiku místo zavařování lze dát do mrazáku. smajlikJá už to jinak nedělám, dám do malých skleniček a zavíčkuji. Když ji chceme na př. k snídani, večer ji vyndám a k snídani je už rozmrazená a posléze i snědená.smajlik

autor: cathleen
vloženo: 23.09.2010 10:12:35   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlikMilu, díky....

autor: KOMI (neregistrovaný/á)
vloženo: 23.09.2010 09:41:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ivu, nežasla jsem nad nádhernou fotkou paštiky a přesně podle Tvého receptu vyzkoušela - je úžasná, chutná jak kupovaná, ale je samozřejmě mnohem lepší a kvalitnější. Díky.

autor: Titus Ž. (neregistrovaný/á)
vloženo: 05.04.2010 10:34:47   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tato paštika je perfetní a já přidávám ještě stroužek česneku a trochu mletého nového koření a bílého pepře.smajliksmajlik

autor: cathleen
vloženo: 08.01.2010 07:37:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlikKarle a vy jste ji zkoušel udělat? Jestli ano, děkuji za důvěru. A díky i za vaše ohodnocenísmajlik
Ano, vím, z čeho všeho se může kupovaná paštika vyrábět....ale lidé jsou na ni zvyklí a já jim potřebovala tu svou nějak víc přiblížitsmajlikaby si dovedli představit, jakou asi konzistenci a chuť má výsledný výrobek. Bez náhražek, ochucovadel, barviv a hlavně - z pocitvého masasmajlik

autor: KarelVit
vloženo: 07.01.2010 20:06:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

...při mazání na chleba k nerozeznání od kupované..
no Vaše paštika je lahůdkou ale co se dává do hame a ostatních, kteří ani snad nemají vlastní jatka, takže co asi, odstředěné maso z něčeho a játra z něčeho, do pixly a hotovo. Tak prosím nepodceňujte tu svoji paštiku.Ta Vaše je Královská paštika: smajlik přepište to

autor: magdalenka
vloženo: 21.11.2009 22:08:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Robím obdobu, ale miesto tučného mäsa dávam iba surové sádlo (to čo je na vytápanie)ale aj trochu cesnaku. Keď boli deti malé, bez tejto paštéty boli dovolenky nepredstaviteľné...smajlik

autor: Jikotka
vloženo: 13.01.2009 21:25:13   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Já neměla jiné sklenice po ruce,večer bych musela do sklepa,tak jsem dala paštiku do těhle.Nemám strach že by se zkazila,bude brzy pryč,protože na to mám odběratele,syna a vnuka a my s mužem můžem paštiku každou snídani.Janko,maso bylo z prorostlé plece,jiné neměli,ale paštika mi moc chutnásmajliksmajliksmajlik

autor: cathleen
vloženo: 13.01.2009 11:17:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jani, týden asi nehrozísmajlik
Manuálně pracující manža ji v práci stláskne celou (je pravda, že je to jeho jediné jídlo za směnu). Kolega se prý na něj díval s hraným pohoršením a pravil: Paštika se maže, ne jí...moja by ti dalasmajlik Já dostanu Májku a ještě by byla ráda, kdybych jí kus donesl zpátky domů...smajliksmajliksmajlik

autor: cathleen
vloženo: 13.01.2009 11:11:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jiři, jsem moc ráda, že chutnásmajliksmajlik A vypadá nádherněsmajlik

Jen jedna připomínka - musí se, protože je to maso, zavářet do sklenic s červenými víčky a to ty šroubovací určo nejsou!smajlik
Hrozí, že se ti to po čase zkazí, nebo - a to je ještě horší, že se kvůli botulotoxinu můžete otrávit. Maso je na zavařování hrozná náročná potvora....

vloženo: 13.01.2009 10:45:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jiřko, ty chlebíky vypadají skvěle! Mňam!!! Z čeho jsi to nakonec dělala? Z laloku, nebo bůčku? Dej vědět! Já bych to snad ale dala do menších skleniček, aby se to po otevření spotřebovalo a my jsme doma jen 2, tak to bysme asi nic jiného nejedli týden!smajlik

autor: Jikotka
vloženo: 13.01.2009 09:26:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Cathleen,dávám 1,povedlo se,moc chutná smajlik,přidávám fotosmajliksmajliksmajlik

autor: Jikotka
vloženo: 12.01.2009 21:21:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak už zavařuju,jsem zvědavá jak to dopadne,ale věřím že dobře,když jsem si s tím dala práci že josmajliksmajliksmajlik

vloženo: 12.01.2009 13:19:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jiřko, dej pak vědět, držím palce, ale já ji vyzkouším, ikdyby nevím co bylo, jen teď nemám potřebné ingrediencesmajlik

autor: cathleen
vloženo: 12.01.2009 13:14:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jiřinko, asi jako když kořeníte sekanou. Nějakou míru v oku jistě máte. Jen toho mletého hřebíčku fakt víc, však očichávejte a třeba i ochutnejte.smajlik
Už jsem i psala, že se hodí také koření na mletá masa, to je základ. Pak muškátový oříšek a květ a ten hřebíček....Každá naše paštika chutná trošínku jinak, ale každá je výbornásmajlik

autor: Jikotka
vloženo: 12.01.2009 11:19:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Chystám se udělat paštiku,našla jsem i stránku s kořením,ale nevím kolik jednotlivých koření mám do směsi dát aby to k něčemu bylosmajliksmajliksmajlikcathleen,recept láká,chtěla bych aby se mi povedlsmajliksmajlik

autor: Marta
vloženo: 08.01.2009 14:29:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

super smajlik, jsem ráda, že jí sem někdo dal, určitě se nebude příliš lišit od té naší a opravdu božsky voní smajlik

autor: Jikotka
vloženo: 08.01.2009 13:46:14   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Taky to zkusím i když jsem žádné maso nikdy nezavařovalasmajliksmajlik.Už si to tisknusmajliksmajlik

autor: Merylas
vloženo: 08.01.2009 13:06:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajlik

autor: spagetka
vloženo: 08.01.2009 12:49:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

To vypadá hodně zajímavě ;-, taky se mrknu po tom koření a vyzkouším smajlik

autor: cathleen
vloženo: 08.01.2009 12:27:02   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Zapomněla jsem ve výčtu na muškátový oříšek i květ....
A mrkni sem:http://www.koreni.cz/detail.php?pid=243

vloženo: 08.01.2009 12:11:43   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

No, víš, cathleen, tys do receptu nenapsala to koření, tak fajn, že je tady k tomu nějaký komentář. Třeba ten hřebíček by mne vůbec nenapadl, je vlastně až v dovětku receptu. Tak fajn, mrknu se v Hyperce na to paštikové koření, ale včera jsem tam zrovna hledala jalovec, si říkám, takový velký supermarket a co myslíš? Kulové!smajlik A toho paštikového bych si všimla, už proto, že jsem to nikdy neslyšela.Ale aspoň, že vím, že se to dá nějak nahradit kořením do mletých mas. Díky.smajlik

autor: Bibinka
vloženo: 08.01.2009 11:51:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

cathllen,také si každý rok dělám prášek, ale z hlívy ústřičnésmajlikprotože je silně antikarcinogenní(fuj to je slovo)smajlikblízko nás jí pěstují, tak si jí na konci sezony koupím hodně a čarujusmajlik nejraději bych jí dávala do všeho, snad i do buchetsmajliksmajlikjsme na ní úplně ulítlísmajlik

autor: cathleen
vloženo: 08.01.2009 11:42:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Nee, se mnou ne, Jani.
A paštikové koření se dá jednak koupit, moc se mu podobá koření na mletá masa a jen tak, z hlavy, aniž bych nahlížela do svých zásob: dávám pepř, papriku, zázvor, majoránku, hřebíček, i ždibec nového koření, vše samozřejmě mleté.
Solím víc, sůl se pak vsákne do masa. Vlastně nejlepší je vzít si k dodělávání paštiky třeba trochu vína, pak se nebojím solit a kořenitsmajliksmajliksmajlik Manža po ochutnání směsi vždy sýčkuje, že to bude moc slané a kořeněné, ale nikdy se to nestalosmajlik
Paštiku dělám každý rok a z té staré mi už zbyla jen jedna sklínka - experiment, kde jsem kromě koření přidala mnou vyrobený prášek z hubsmajlik

vloženo: 08.01.2009 11:32:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

No, ještě vlastně dotaz..co je to paštikové koření? Nejsem si jistá, že bych ho někde viděla a dá se to něčím nahradit?smajlik

autor: zizala
vloženo: 08.01.2009 11:32:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Moji rodiče vždycky část jater nakrájeli na kostičky a orestovali na cibulce a pak vmíchali k ostatnímu. Domácí paštika je super!!smajlik

vloženo: 08.01.2009 11:31:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

No, tak to si hned dávám do oblíbených a moooc děkuji cathleen za receptíksmajliksmajlikTeď si nejsem jistá, to s tebou jsem mluvila o té paštice, jak si říkala, že se musíš zeptat mamky?smajlik Hlava děravá, jsem já, ale opravdu moc díky!!!!smajlik


Přidat komentář


Vaše jméno:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.
Antispam: do kolonky zadejte aktuální rok

Tématické fráze

koření do paštiky jak se dělá paštika jak udělat jatrovou paštiku nejlepší játrová domácí paštika bez vajec nejlepší játrova domácí paštika paštika jatrovapastika zavarovani pastiky jak vyrobit paštiku nejlepší játrová paštika domácí játrová paštika jatrova paštika zavařování paštiky v troubě na plechu játrová paštika recept domácí paštika recept játrová paštika paštikové koření zavařování paštik jaké koření do paštiky návod na výrobu domácí paštiky koření do játrové paštiky recept na játrovou paštiku paštika játrová recept jatrova pastika zavařování domácí paštiky zavařování paštiky v troubě jak zavarit domaci pastiku koření na paštiku domácí paštika domaci jatrova pastika recept nejlepsi pastika nejlepsi domaci pastika jatrove pastiky jak udělat paštiku jake kořeni dat do domací paštiky masová domácí paštika do skleniček pastika zavarovani zavařováni játrové paštiky nejlepsi domaci pastika recept jak zavařit paštiku koření do domácí játrové paštiky domácí paštika zavarování




Náhodný článek


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Partneři

Recepty online Dobré Recepty Videorecepty Máminy recepty
Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Výměna odkazů | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
toprecepty.czToprecepty.cz toprecepty.skToprecepty.sk toppotraviny.czToppotraviny.cz topmoucniky.czTopmoucniky.cz topkonicek.czTopkonicek.cz