Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelí do sklenic bez zavařování

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 1440 min

1440 min (1440 min příprava)

24. 1. 2011 22:21

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie13 948 kJ / 3 334 kcal
Bílkoviny167,84 g
Tuky21,34 g
Vláknina274,56 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 81,69 g
Sůl200,00 g
Sacharidy480,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Hodí se k teplé i studené konzumaci.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

Jaaja

28. 9. 2018 09:02

Něco jsem udělala asi špatně, protože mi to zeli začalo bublat jak je smíchané na těch 24 hodin na uležení. Myslim, že kvasit nemá. Mám to vyhodit? Co jsem pokazila? Poradíte mi? Dekuji

Jaaja

28. 9. 2018 09:01

senky:

senky

26. 9. 2018 19:36

Jaaja: :yes:

Jaaja

26. 9. 2018 19:07

senky: děkuji, jdu udělat zelíčko, ale sacharin nemám

senky

26. 9. 2018 18:59

Jaaja: Jedna tableta umělého sladidla bývá náhradou za jednu kostku, jedna kostka cukru bývá 7 g, takže 50 x 7 = 350 g ;-)

Jaaja

26. 9. 2018 18:34

Kolik je přepočítané množství cukru, prosím?

Marie H.

17. 8. 2017 21:04

bobina: Ten kmín bych nedávala, zelí hořkne, já dávám trochu hořčičného semínka a nechám vykvasit.

Luz maria

25. 6. 2017 13:30

Pyrosiřičitan je sice chemie,ale jakmile ho do zelí nedáte zešedne ve sklenicich. V obchodě taky vybíráme zelí bílé a ne šedé ,ale i v něm je pyrosiřičitan. Takže buď šedé někdo, i trochu divné chutí,ale bez pyrosiřičitanu,nebo krásné bílé sladkokyselé chuti,ale s pyrosiřičitanem.

Luděk

20. 4. 2017 12:18

Mnozí z Vás mají pravdu.Proč ještě zatěžovat při nakládání zelí organismus chemií.Je jí o kolo nás v naší stravě až moc.Již naši předkové věděli,že nejlepší a nejzdravější způsob je mléčné kvašení.Proto na zelí jedině sůl,kmín a cibuli.Buď dát vakvasit do soudku a nebo jak mnozí píšete do sklenic.To je správná volba.Žádná chemie!!!
:-p

Svirova

26. 10. 2016 19:19

Myslím tím - nakrouhané zelí prosolit, prokmínovat, promačkat, nechat do rána stát, pak nacpat do sklenic uzavřít víčky na závit nechat tak 3 týdny stát v místnosti, přes víčka vytéká kvalitní kysaná tekutina ze zelí- mimochodem velmi zdravá na pití. Dotáhnout uvolněná víčka a uložit do špajzu. Bez chemie.

Svirova

26. 10. 2016 19:15

bobina: souhlasím, takto dělám zelí mnoho let, je vynikající a nekazí se, klasické sudové zelí .:yes:

e.Pospí

12. 10. 2016 19:50

Hana:
Je to stejný nálev jako na okurky .

Chemie je kolem dost a dost, takže přírodně kysané zelí v sudu je bezkonkurenční a zdravé.:-((

Hana

19. 8. 2016 22:03

Nemate prosim nekdo recept na takove to bile zeli jak prodavaji v obchode ve sklenickach s horcicnymi seminky a je ve sladkokyselem nalevu.Dekuji.

Jaroslav

24. 10. 2015 10:46

Tento recept je nejlepší co znám . Chuť vynikající !!!!!!!!!!!!!!:-)

senky

21. 3. 2012 15:25

ANNA: Andulko, ale nikdo nikoho přece nenutí, aby recept použil, nelíbí se mi, nevyhovuje, jdu dál.... Vše v dobrém;-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: zelí s pyrosiřičitanem nakládání zelí do sklenice zavařování kysaného zelí nakládání kysaného zelí do sklenic nakládaní zelí do sklenic nakládané zelí s pyrosiřičitanem zavařujeme zelí jak nakládat zelí nakládání zelí s pyrosiřičitanem zavařování červeného zelí nakládání zelí jak nakládat zeli do sklenic pyrosiřičitan nakládání zelí bez zavařování sterilovane zeli s pyrosiricitanem pyrosiřičitan draselný zavarovani kyseleho zeli recept na zelí s pyrosiřičitanem nakládané zelí bez zavařování zavařování

Suroviny: zelí, cibule, kmín drcený, pyrosiřičitan draselný, voda, ocet, sůl, spolarin

TopRecepty.cz

Zelí do sklenic bez zavařování

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lpll