jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  39 000  receptů

Halušky s bryndzou

Halušky s bryndzou
Halušky
nahoru
Halušky s bryndzou Halušky s bryndzou Halušky s bryndzou
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu:

Bramborová jídla

Suroviny:

Brambory
Hrubá mouka
2 vajíčka
Sůl
Trochu vody
Slanina
Bryndza

Postup přípravy receptu

Syrové brambory nastrouhat najemno.

přidat hrubou mouku, vajíčka, sůl a trochu vody.

Udělat polohusté těsto.

Vodu přivést k varu, osolit a při opětovném varu naházet halušky skrz speciální síto (voda musí vřít!!!)

Nechat povařit a když budou halušky hotové tak je slít.

Opéct slaninu nakrájenou nadrobno a omastek ze slaniny nalít do halušek.

Přidat bryndzu a promíchat.

Dosolit dle chuti

Autor Autor:
Datum vložení Datum vložení:
3 6 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Halušky s bryndzou"

vloženo: 27.03.2013 13:29:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Marti, taky na ně došlo. Dovolím si přidat ti fotosmajlik a plusík. Nějak nedopatřením jsem zapomělasmajlik

autor: tejaja
vloženo: 20.05.2009 07:10:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Janka ďakujemsmajliksmajlik
Dášenka, bez vajca a z polohrubej múky.smajlik Od vajíčka sú dosť pevné. Pozri na môj recept http://www.toprecepty.cz/recept/1882-halusky-s-tva... . Urobíš rovnako, len pridáš namiesto tvarohu rozdrobenú bryndzu a poleješ rozpraženou slaninou. Môžeš preliať aj trochou kyslej smotany. Ak teda máš chuť sa naň pozrieťsmajliksmajlik

vloženo: 19.05.2009 17:59:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dášo, tady na halušky asi nejlepší tejaja, ale každý má jinou chuť, je to asi krajem, co já vím. Tak buď si zadej do vyhledavače halušky a vyjede ti dost receptů, ze kterých si určitě vybereš anebo třeba zkus tady tyhlehttp://www.toprecepty.cz/recept/3030-halusky-s-hla.... Někde se vajíčko dává, někde nesmajlik

autor: dáša ---- medasa@seznam.cz (neregistrovaný/á)
vloženo: 19.05.2009 17:51:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

no,tak to vám teda děkuji,jak je mám teda udělat???s vejcem?nebo bez??jedla jsem je před 5 lety a strašně mi chutnaly.Zítra je chci uvařit,brynzu už mám!ted jsem z toho jelen,chci je mít ,tak jak je znášaám,jak to mám udělat???prosím dobrou duši o radu.díky Dáša Jičínsmajlik

autor: tejaja
vloženo: 14.04.2009 11:44:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

pipre, v reštaurácii nejde ani tak o zvyk ako o šetreniesmajliksmajlik Inak halušky robím vždy z polohrubej múky a bez vajíčka. Z hladkej sú príliš mäkké, z hrubej príliš tvrdé. Ale je to vec zvyku, kto má aké radšejsmajlik

autor: pipre
vloženo: 14.04.2009 08:57:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Já také dělám halušky jen z brambor a hl. mouky, ale viděla jsem pořad v televizi, kdy tam někdo přidával vejce a uváděl to jako recept ze Slovenska. Já to zkusila, ale halušky byly tužší. Poprvé vidím, že se dají dělat i z hrubé mouky. Vyzkouším. Na Slovensku v restauraci jsem jedla vynikající halušky, ale brynza byla dost řídká, podle číšníka trochu ředěná šlehačkou. Takže co kraj,to jiný zvyk. Bodík dávám smajlik

autor: Drobenka
vloženo: 27.03.2009 13:19:56   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ercicka, k haluškám do vařící vody přilíváte vodu studenou nebo horkou?

autor: ercicka
vloženo: 27.03.2009 10:35:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

no tak my robievame halusky bez vajca (zemiaky+muka)! to vajce uplne zmeni chut.... vajcia ale davame do nokrli (muka+vajcia+voda alebo mlieko)... a varime ich tak, za najprv sa voda speni, premiesam, dolejem trochu vody a vyberam az pri druhom zovreti smajlik

autor: Bibinka
vloženo: 27.03.2009 09:42:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ano, halušky jsou nenahraditelná dobrůtka, já je můžu vždy a všudesmajlik. To vejce-nevejce ap. to je opravdu zvyk toho či onoho kraje. Je to jako s jinými jídly, které se i jinak jmenují a je to totéž, třeba cmunda,bramborák,toč,báč...a co já vím ještě, ovšem halušky jsou všude halušky, byť se malinko rozchází v ingredienci.smajliksmajlik

autor: tejaja
vloženo: 27.03.2009 09:33:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Semy, k haluškám musíš mať silný citový vzťahsmajliksmajliksmajlik Je to niečo, čo sa nedá nahradiť, a je jedno či s tvarohom, hlávkovou alebo kyslou kapustou, bryndzou...predáva sa to u nás už mnoho generácií a je to bombasmajliksmajliksmajlik

autor: Semy.cz
vloženo: 27.03.2009 09:29:28   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Já mám k haluškám skoro citový vztah...učila mě je dělat moje tchýně když se dozvěděla že se budeme brát s jejím synem...smajlik...smajlik

autor: tejaja
vloženo: 27.03.2009 09:27:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

lenka má pravdu, vajíčko sa do halušiek, teda ozaj halušiek ( strapačiek ), nie nokov, nedáva a halušky netreba povariť, akonáhle vyplávu na povrch, treba ich scediť, sú hotovésmajlik

vloženo: 27.03.2009 09:11:52   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jasně, Martino, moje děcka se po nich dodnes mohou umlátit a už jsou oba dospělí a je jim úplně šuma-fuk, jestli jsou v nich brambory, nebo vajíčko. Halušky rozhodně mohou jíst ke všemu, snad i ke špenátusmajliksmajlik

autor: Semy.cz
vloženo: 27.03.2009 09:09:24   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jani vidím to úplně stejně.....já mám tento recept od mojí tchýně, která ho takhle dělá celý život. Je z Košic.....důležité přece je že jsou tááák výborné smajlik

vloženo: 27.03.2009 09:07:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Lenko, tak to je věc názoru a jak říká tejaja i kraje. Někdo dává, někdo ne. Pravda bude někde jinde, ale myslím, že nějaké normy na halušky snad ani nejsou. Kdysi jsem dělala tzv halušky jen z mouky a vody, dnes přidávám brambory a vajíčko, ale někdo dělá jen mouku, vodu a vajíčko. Někdo tomu říká noky, někdo halušky.Ale vlastně je to jen příloha, kterou každý dělá holt jinak, podle toho, jak mu vyhovuje a jaké suroviny má zrovna po ruce.smajlik

autor: lenka (neregistrovaný/á)
vloženo: 27.03.2009 07:48:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vajičkosmajlik!!! do pravých halušek s bryndzou se vajičko nikdy nedáva.


Přidat komentář

Váš komentář se na stránkách zobrazí až po jeho ověření kliknutím na odkaz v emailu, který vám ihned zašleme na vyplněnou emailovou adresu. Z daného počítače poté můžete psát další komentáře bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

halušky bez brambor slovenské halušky s bryndzou bryndza recept recept halušky s bryndzou halušky s bryndzou a slaninou recepty bryndza halušky hrubá mouka bryndza na halusky halušky s brynzou recept bryndzové halušky recept nejlepší halušky halušky z mouky halusky bryndza jak udelat halusky halušky s bryndzou recept bramborové halušky s brynzou jak se delaji halusky halušky recept bramborový báč halušky s bryndzou nejlepší bramborové halušky halušky mouka halušky z hrubé mouky halusky jen z mouky halušky bryndza recepty recept na halusky vynikající halušky bramborové halušky recept bryntza na halušky halušky ne z brambor bramborove halušky recept na halusky s bryndzou jak delat halusky halusky s brindzou recepty s bryndzou halušky recept bez brambor halušky z bryndzou recept na halušky bez brambor recepty halušky bramborové halušky s bryndzou halušky bez brambor recept



Copyright © 2008 - 2015 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partner: Videorecepty               Obecné podmínky | Pexeso | RSS | Kontakty | Google+ | přihlášení přes Facebook
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz