jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Halušky s bryndzou

Halušky s bryndzou
Halušky
nahoru
Halušky s bryndzou Halušky s bryndzou Halušky s bryndzou
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Bramborová jídla

Suroviny:

Brambory
Hrubá mouka
2 vajíčka
Sůl
Trochu vody
Slanina
Bryndza

Postup přípravy receptu

Syrové brambory nastrouhat najemno.
přidat hrubou mouku, vajíčka, sůl a trochu vody.
Udělat polohusté těsto.
Vodu přivést k varu, osolit a při opětovném varu naházet halušky skrz speciální síto (voda musí vřít!!!)
Nechat povařit a když budou halušky hotové tak je slít.
Opéct slaninu nakrájenou nadrobno a omastek ze slaniny nalít do halušek.
Přidat bryndzu a promíchat.
Dosolit dle chuti

Autor Autor: (Martina Beneová)
Datum vložení Datum vložení:
6 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Halušky s bryndzou"

vloženo: 27.03.2013 13:29:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Marti, taky na ně došlo. Dovolím si přidat ti fotosmajlik a plusík. Nějak nedopatřením jsem zapomělasmajlik

autor: tejaja
vloženo: 20.05.2009 07:10:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Janka ďakujemsmajliksmajlik
Dášenka, bez vajca a z polohrubej múky.smajlik Od vajíčka sú dosť pevné. Pozri na môj recept http://www.toprecepty.cz/recept/1882-halusky-s-tva... . Urobíš rovnako, len pridáš namiesto tvarohu rozdrobenú bryndzu a poleješ rozpraženou slaninou. Môžeš preliať aj trochou kyslej smotany. Ak teda máš chuť sa naň pozrieťsmajliksmajlik

vloženo: 19.05.2009 17:59:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dášo, tady na halušky asi nejlepší tejaja, ale každý má jinou chuť, je to asi krajem, co já vím. Tak buď si zadej do vyhledavače halušky a vyjede ti dost receptů, ze kterých si určitě vybereš anebo třeba zkus tady tyhlehttp://www.toprecepty.cz/recept/3030-halusky-s-hla.... Někde se vajíčko dává, někde nesmajlik

autor: dáša ---- medasa@seznam.cz (neregistrovaný/á)
vloženo: 19.05.2009 17:51:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

no,tak to vám teda děkuji,jak je mám teda udělat???s vejcem?nebo bez??jedla jsem je před 5 lety a strašně mi chutnaly.Zítra je chci uvařit,brynzu už mám!ted jsem z toho jelen,chci je mít ,tak jak je znášaám,jak to mám udělat???prosím dobrou duši o radu.díky Dáša Jičínsmajlik

autor: tejaja
vloženo: 14.04.2009 11:44:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

pipre, v reštaurácii nejde ani tak o zvyk ako o šetreniesmajliksmajlik Inak halušky robím vždy z polohrubej múky a bez vajíčka. Z hladkej sú príliš mäkké, z hrubej príliš tvrdé. Ale je to vec zvyku, kto má aké radšejsmajlik

autor: pipre
vloženo: 14.04.2009 08:57:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Já také dělám halušky jen z brambor a hl. mouky, ale viděla jsem pořad v televizi, kdy tam někdo přidával vejce a uváděl to jako recept ze Slovenska. Já to zkusila, ale halušky byly tužší. Poprvé vidím, že se dají dělat i z hrubé mouky. Vyzkouším. Na Slovensku v restauraci jsem jedla vynikající halušky, ale brynza byla dost řídká, podle číšníka trochu ředěná šlehačkou. Takže co kraj,to jiný zvyk. Bodík dávám smajlik

autor: Drobenka
vloženo: 27.03.2009 13:19:56   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ercicka, k haluškám do vařící vody přilíváte vodu studenou nebo horkou?

autor: ercicka
vloženo: 27.03.2009 10:35:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

no tak my robievame halusky bez vajca (zemiaky+muka)! to vajce uplne zmeni chut.... vajcia ale davame do nokrli (muka+vajcia+voda alebo mlieko)... a varime ich tak, za najprv sa voda speni, premiesam, dolejem trochu vody a vyberam az pri druhom zovreti smajlik

autor: Bibinka
vloženo: 27.03.2009 09:42:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ano, halušky jsou nenahraditelná dobrůtka, já je můžu vždy a všudesmajlik. To vejce-nevejce ap. to je opravdu zvyk toho či onoho kraje. Je to jako s jinými jídly, které se i jinak jmenují a je to totéž, třeba cmunda,bramborák,toč,báč...a co já vím ještě, ovšem halušky jsou všude halušky, byť se malinko rozchází v ingredienci.smajliksmajlik

autor: tejaja
vloženo: 27.03.2009 09:33:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Semy, k haluškám musíš mať silný citový vzťahsmajliksmajliksmajlik Je to niečo, čo sa nedá nahradiť, a je jedno či s tvarohom, hlávkovou alebo kyslou kapustou, bryndzou...predáva sa to u nás už mnoho generácií a je to bombasmajliksmajliksmajlik

autor: Semy.cz
vloženo: 27.03.2009 09:29:28   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Já mám k haluškám skoro citový vztah...učila mě je dělat moje tchýně když se dozvěděla že se budeme brát s jejím synem...smajlik...smajlik

autor: tejaja
vloženo: 27.03.2009 09:27:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

lenka má pravdu, vajíčko sa do halušiek, teda ozaj halušiek ( strapačiek ), nie nokov, nedáva a halušky netreba povariť, akonáhle vyplávu na povrch, treba ich scediť, sú hotovésmajlik

vloženo: 27.03.2009 09:11:52   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jasně, Martino, moje děcka se po nich dodnes mohou umlátit a už jsou oba dospělí a je jim úplně šuma-fuk, jestli jsou v nich brambory, nebo vajíčko. Halušky rozhodně mohou jíst ke všemu, snad i ke špenátusmajliksmajlik

autor: Semy.cz
vloženo: 27.03.2009 09:09:24   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jani vidím to úplně stejně.....já mám tento recept od mojí tchýně, která ho takhle dělá celý život. Je z Košic.....důležité přece je že jsou tááák výborné smajlik

vloženo: 27.03.2009 09:07:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Lenko, tak to je věc názoru a jak říká tejaja i kraje. Někdo dává, někdo ne. Pravda bude někde jinde, ale myslím, že nějaké normy na halušky snad ani nejsou. Kdysi jsem dělala tzv halušky jen z mouky a vody, dnes přidávám brambory a vajíčko, ale někdo dělá jen mouku, vodu a vajíčko. Někdo tomu říká noky, někdo halušky.Ale vlastně je to jen příloha, kterou každý dělá holt jinak, podle toho, jak mu vyhovuje a jaké suroviny má zrovna po ruce.smajlik

autor: lenka (neregistrovaný/á)
vloženo: 27.03.2009 07:48:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vajičkosmajlik!!! do pravých halušek s bryndzou se vajičko nikdy nedáva.


Přidat komentář

Komentáře/příspěvky se na stránkách zobrazí až po jejich ověření. To probíhá tak, že Vám na vyplněnou e-mailovou adresu zašleme e-mail, ve kterém je třeba kliknout na odkaz. Poté se Váš komentář/příspěvek zobrazí na webových stránkách. Dokud nedojde ke změně IP adresy, tak z daného zařízení (počítač, tablet, mobilní telefon) můžete psát další komentáře/příspěvky bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

halušky recept bez brambor halušky s bryndzou recept recepty z bryndzy halušky s bryndzou a slaninou slovenské halušky s bryndzou halušky z bryndzou jak udelat halusky recept halušky s bryndzou halušky z mouky bryndzové halušky recept recept na halušky bez brambor recept na halusky s bryndzou recept na halusky bramborové halušky recept bryndza recept halušky z hrubé mouky bramborové halušky s bryndzou recepty s bryndzou recepty bryndza halušky bez brambor nejlepší halušky vynikající halušky jak se delaji halusky bramborový báč halušky s brynzou recept halušky bryndzové halušky recepty halušky prave slovenske halusky s brynzou jak delat halusky recept na halušky z bramborového těsta bramborové halušky s brynzou halušky bez brambor recept halusky jen z mouky halušky mouka halusky bryndza halušky recept bryndza recepty halušky s bryndzou halusky s brindzou halušky ne z brambor bramborove halušky




Náhodný recept


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               Obecné podmínky | Pexeso | RSS | Kontakty