Noky s brynzou

lenka Kuchařka:

4 porce Bezmasá jídla 6 názorů

55

Suroviny

500 g polohrubé mouky
1/8 l vlahé vody
sůl
4 vejce
máslo
brynza koupená na váhu
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Mouku, sůl, vejce a 1/8 l vody (vlahé) smícháme v míse nebo v robotu. Mícháme tak dlouho až se dělají bubliny.

  2. Do hrnce dáme vařit alespoň 2 litry vody, osolíme. Když se začne voda vařit, tak si dáme na navlhčené prkénko trochu těsta a odkrajujeme malé kousky do vody. Ztlumíme var a čekáme až noky vyplavou napovrch.

  3. Na scezené noky dáme máslo, brynzu nebo strouhanou nivu, kečup, podle chuti.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Noky s brynzou

  • sikulka7 sikulka7

    vlastamit: Mně se recepis líbí, hlavně tento komentář podle babičky se škvarkama . Určitě vyzkouším!!:-*

    Odpovědět

  • vlastamit vlastamit(neregistrovaný)

    Babička ještě přidávala k mouce,vodě,vajíčku a soli trochu prášku do pečiva a s usmaženými vajíčky(a když byly,tak i škvarky) tomu říkala kapané knedlíky. A k tomu okurkový salát.Mńam.Nejedla jsem to 30 let,ale teď to udělám.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Súhlasím so Svetlankou, keď s bryndzou, tak halušky, nie noky. Noky sú dobré s vajíčkom, ale bryndza chce svoje...;-)

    Odpovědět

  • Gabina Gabina

    Dělám haluška jako Jana, jen polohr. mouka, sůl, voda. Uvařené smíchám s osmaženou cibulkou a uzeným, k tomu sterilované sladkokyselé zelí.. mňam :-p

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Světlano, jsou to vlastně halušky taky, ale bez brambor. Kdysi, když nebylo peněz, taky jsem to tak dělala, mouku, vodu a třeba ani vajíčko nebylo, jen trochu soli a šlo to na všechny způsoby. Nasladko, se špekem a vajíčkem, s kečupem, s tvarohem, no, se vším a opravdu to bylo skvělé a nacpali se všichni:-p Je to takový univerzál;-)

    Odpovědět

  • Svetlana Svetlana

    ...:-O:-O, tak s bryndzou či Nivou dělám halušky z bramborového těsta...neumím si tyto noky s bryndzou nějak představit...noky co píšeš používám jako přílohu třeba k paprikové omáčce, nebo i ke guláši...

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo