

Noky s brynzou
Suroviny 4 porce
- 500 g polohrubé mouky
- 1/8 l vlahé vody
- sůl
- 4 vejce
- máslo
- brynza koupená na váhu
Postup přípravy receptu
Mouku, sůl, vejce a 1/8 l vody (vlahé) smícháme v míse nebo v robotu. Mícháme tak dlouho, až se dělají bubliny.
Do hrnce dáme vařit alespoň 2 litry vody, osolíme. Když začne voda vařit, tak dáme na navlhčené prkénko trochu těsta a odkrajujeme malé kousky do vody. Ztlumíme var a čekáme, až noky vyplavou napovrch.
Na scezené noky dáme máslo, brynzu nebo strouhanou nivu, kečup, podle chuti.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Noky s brynzou
-
vlastamit: Mně se recepis líbí, hlavně tento komentář podle babičky se škvarkama . Určitě vyzkouším!!
-
Babička ještě přidávala k mouce,vodě,vajíčku a soli trochu prášku do pečiva a s usmaženými vajíčky(a když byly,tak i škvarky) tomu říkala kapané knedlíky. A k tomu okurkový salát.Mńam.Nejedla jsem to 30 let,ale teď to udělám.
-
Súhlasím so Svetlankou, keď s bryndzou, tak halušky, nie noky. Noky sú dobré s vajíčkom, ale bryndza chce svoje...
-
Dělám haluška jako Jana, jen polohr. mouka, sůl, voda. Uvařené smíchám s osmaženou cibulkou a uzeným, k tomu sterilované sladkokyselé zelí.. mňam
-
Světlano, jsou to vlastně halušky taky, ale bez brambor. Kdysi, když nebylo peněz, taky jsem to tak dělala, mouku, vodu a třeba ani vajíčko nebylo, jen trochu soli a šlo to na všechny způsoby. Nasladko, se špekem a vajíčkem, s kečupem, s tvarohem, no, se vším a opravdu to bylo skvělé a nacpali se všichni
Je to takový univerzál
-
...
, tak s bryndzou či Nivou dělám halušky z bramborového těsta...neumím si tyto noky s bryndzou nějak představit...noky co píšeš používám jako přílohu třeba k paprikové omáčce, nebo i ke guláši...