Omáčka Velouté s přidáním řapíkatého celeru, houbami a kyselých okurek
Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Energie | 3 097 kJ / 740 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,66 g |
Tuky | 47,83 g |
Vláknina | 49,20 g |
Cholesterol | 128 mg |
Sodík | 935 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 34,37 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Omáčku můžeme vykouzlit z jakéhokoliv masa, já měla kousek hovězího předního s kostí a maso jsem obrala do omáčky. Protože jsem vývar nepoužila všechen, byla ještě hovězí polévečka. Do této základní francouzské omáčky, lze přidat ingredience dle vlastní chuti, jinak Velouté základ obsahuje jen máslo+mouku+vývar+sůl+pepř a smetanu!
Tato moje má sladkokyselou, jemnou a výtečnou chuť. Pro přirovnání je malinko podobná chuti plíčků a kdo je má rád, ocení i Velouté! Dejte si k ní knedle.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
24. 11. 2012 13:37
21. 11. 2012 12:05
21. 11. 2012 12:04
21. 11. 2012 11:57
21. 11. 2012 11:56
21. 11. 2012 11:25
21. 11. 2012 11:22
21. 11. 2012 11:13
21. 11. 2012 11:02
Velouté je ta základní omáčka a mám to tam poznamenaný a do ní si můžeš přidat cokoliv má kdo rád-je to o chutích. a já bych ti dala ráda ochutnat
Danuš61, přesně tak to je a díky
21. 11. 2012 10:52
21. 11. 2012 09:10
20. 11. 2012 23:45
Vždyť ty v popisku píšeš Velumé...a s velouté to nemá nic společného.
20. 11. 2012 21:14
20. 11. 2012 21:01
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno před 15 hodinami
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Právě bylo uvařeno:
Extra rychlé lívance
sikorovaadel uvařila před 35 minutami
Kuře na paprice se smetanou
Petra.kaw uvařila před 2 hodinami
Tvarohový dezert do skla
Jamca uvařila před 3 hodinami
Sladkokyselé kuře (Sweet&Sour Chicken)
lambadario uvařila před 4 hodinami
Ředkvičkový salát s majonézou
busy_dad uvařil před 5 hodinami
Ovesné placičky s brokolicí
Kikahad uvařila před 5 hodinami
Hrachová polévka s klobásou (žlutý hrách)
MICHAL23 uvařil před 5 hodinami
Bábovka tvarohová
laura_s uvařila před 7 hodinami
Kuřecí mléčná polévka s trhaným masem
MirkaP uvařila před 8 hodinami
Kuřecí nudličky se sušenými rajčaty opékané na másle
MirkaP uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Omáčka z pomazánkového másla? Poradíme, jak na to. Vyplatí se hlavně při vaření menších porcí, vyzkoušejte třeba houbovou omáčku
Ceny občerstvení na MS v hokeji v Praze: Pivo za 110 Kč, hranolky za 80 Kč a 70 Kč „vysolíte“ za vodu v „petce“
Další recepty
Tématické fráze: rapikaty celer omacka okurkova kysela polevka omáčka veluté veluté recept na veluté co z řapíkatého celeru koprové velouté polévka z kyselé okurky kysele okurky celerove veloute kyselé okurky recept velute omáčka omáčka řapíkatý celer jak použit řapíkaty celer polévka kyselé okurky omáčka z kyselé okurky velouté polévka kam použít řapíkatý celer recepty smetanove rybi velute co je velute
Suroviny: vývar masový, cibule, máslo, mouka hladká, smetana, pepř zelený, celer, houby čerstvé, okurky sterilované, hořčice hrubozrnná
Omáčka Velouté s přidáním řapíkatého celeru, houbami a kyselých okurek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PWwA
14 názorů