jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Bezkonkurenční Lučina, dělaná doma

Bezkonkurenční Lučina, dělaná doma
Lučina doma dělaná
nahoru
Bezkonkurenční Lučina, dělaná doma Bezkonkurenční Lučina, dělaná doma Bezkonkurenční Lučina, dělaná doma Bezkonkurenční Lučina, dělaná doma Bezkonkurenční Lučina, dělaná doma Bezkonkurenční Lučina, dělaná doma Bezkonkurenční Lučina, dělaná doma Bezkonkurenční Lučina, dělaná doma Bezkonkurenční Lučina, dělaná doma Bezkonkurenční Lučina, dělaná doma Bezkonkurenční Lučina, dělaná doma Bezkonkurenční Lučina, dělaná doma Bezkonkurenční Lučina, dělaná doma Bezkonkurenční Lučina, dělaná doma Bezkonkurenční Lučina, dělaná doma Bezkonkurenční Lučina, dělaná doma Bezkonkurenční Lučina, dělaná doma Bezkonkurenční Lučina, dělaná doma Bezkonkurenční Lučina, dělaná doma
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Ostatní
Doba přípravy Doba přípravy: 24 hodiny a 30 minut
Počet porcí Počet porcí: asi tak 500 g

Suroviny:

3 velké bílé jogurty(jeden 500 ml)
1 celá smetana na vaření, nebo šlehačka(250 ml)
špetka soli

větší hustý cedník
plátýnko

Postup přípravy receptu

V míse smícháme jogurty se smetanou a solí, směs přendáme do cedníku s plátýnkem, trochu překryjeme a cedník položíme na misku, která by měla mít na odkapávání pod cedníkem prostor, aby dobře odkapávala syrovátka po 24 hodin v lednici. Hotovou Lučinu si dáme do nějaké plastové krabičky a uložíme si jí v lednici. Měla by takto uchovaná vydržet docela dlouho.

Poznámka

Recept mi poslala moje sestra, že na ní hodně ušetří, má jí větší množství-z těchto ingrediencí je jí půl kila a pravila, kam se hrabe kupovaná Lučina-což mohu potvrdit, je lahodná, jemňoučká a hutná! Dochucení a použití pak už záleží na každém samotném. Mě chutná na pečivu s máslem, posypaná pažitkou. Protože jsem jí dělala poprvé a neměla jsem zkušenost, udělala jsem jen z 1 jogurtu 500 ml, ale příště už půjdu do 3 jogurtů bez problému! Syrovátku použiji do polévky. Kdo má rád Lučinu, doporučuji vyzkoušet!

Autor Autor: (Janinka)
Datum vložení Datum vložení:
48 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Bezkonkurenční Lučina, dělaná doma"

vloženo: 26.04.2014 14:11:00   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

okamžitě ukládám,a co nejdříve udělám smajlik

autor: Bibinka
vloženo: 17.04.2014 20:39:52   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Biton: Jani, tak to mám radost, že chutná a díkysmajliksmajlik

autor: Biton
vloženo: 17.04.2014 18:03:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak jsem také vyzkoušela - jen použila 400 g zakysané smetany a 160 ml smetany ke šlehání a trochu soli a je fakt výborná! Budu dělat častěji.smajliksmajlik

autor: Bibinka
vloženo: 15.04.2014 20:44:13   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jana: Jani, já myslím, že by to šlo, nevidím důvod proč ne, ale nezkoušela jsem tosmajlik

autor: Jana (neregistrovaný/á)
vloženo: 15.04.2014 18:23:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Chtěla bych se zeptat, zda je nutné použít jogurt? Nešlo by to třeba jen ze zakysané smetany a šlehačky nebo z tvarohu a šlehačky? Děkuji

autor: jirina (neregistrovaný/á)
vloženo: 27.02.2014 21:20:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ahojky, ja to delam z kefiru. Vyjde to pohadka. Kefir si delam z bakterii na kefir. smajlik

autor: Bibinka
vloženo: 20.02.2014 17:24:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Renata: Renčo, udělejte lučinu z jogurtu Hollandia 500 ml, nebo Selského 500 ml(z toho dělám já), jsou tučnější a lučina je skvělá. Taky používám syrovátku do chleba, nebo když dělám nějakou polévku nakyselo. Ať se dařísmajliksmajlik

autor: Renata (neregistrovaný/á)
vloženo: 20.02.2014 17:04:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Takže já jsem ji dělalaz jogurtu 10% tuku- půl litrový kelímek z Kauflandu, a pak 31% smetanu ke šlehání, lehounce jsem ji osolila, a dnes jsme si poprvé pochutnali na domácím žervé které je velmi chutné, možná mohlo být více smetanové jen nevím jak to udělat.Ze syrovátky jsem dala péct chleba takžde s nic nevyhodí, no až bude chlebík hotový toto žervé k němu bude akorát smajlik

autor: Simonnice (neregistrovaný/á)
vloženo: 18.01.2014 21:05:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vše dělám v plátýnku,bez pomocí cedníků,,hrnců,....Zavážu a pověsím na háček,pod to dám misku:)Konzistence ,tak akorát,není suchá

autor: Cleric (neregistrovaný/á)
vloženo: 28.12.2013 19:56:28   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dáša: ano jde to i bez cedniku ale musi bit neco jako cajovy sitko

autor: Bibinka
vloženo: 30.10.2013 10:12:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Monika:Moni, jsem ráda, že chutnalasmajlik

autor: Monika (neregistrovaný/á)
vloženo: 30.10.2013 09:55:46   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Opravdu výborná Lučina,doporučuji zkusit.smajliksmajlik

autor: Bibinka
vloženo: 20.09.2013 14:21:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Petr:Petře, každá zkušenost se cení, člověk se učí celý život a jak udělat něco lépe je prima-díkysmajliksmajlik

autor: Petr (neregistrovaný/á)
vloženo: 20.09.2013 14:02:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak jsem pročetl recept i všechny komentáře a nedá mi to, abych nereagoval. Lučinu už nějaký pátek doma děláme a to takto:
V misce smícháme 2x 500g Bílý jogurt od Hollandie (Selský, Gazdovský) a 250 ml smetanu (smetana alespoň 15% tuku. Nedělejte Lučinu z jogurtu s méně jak 3,5% tuku. To už není jogurt). Zamícháme větší špetku soli. Dáme do plátýnka na cedníku v hrnci, plátýnko zavážeme a postavíme na něj ještě jeden menší hrnec a do něj žulovou kostku (nebo naplnit vodou). Takový menší lis. Dáme odkapat 12 hodin do chladna. Pak vytáhneme a konzistence je jako kupovaná Lučina jen je toho za ty peníze mnohem víc. Zkoušeli jsme z Lidlu také bílý krémový jogurt, ale ten má zvláštní chuť a na Lučinu nám moc nechutná. Čím tučnější suroviny, tím chutnější Lučina, ale pozor, všeho moc škodí! smajlik (tuku)

autor: Bibinka
vloženo: 04.06.2013 18:17:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dáša:Dášo, zachovejte se tak, jak vám správně píše Hostasmajlik Bez nějakého plátýnka raději ani ránusmajlik

Hosti děkuji ti za suplovánísmajlik

autor: hosta
vloženo: 04.06.2013 17:36:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dáša: Je důležité! Jakýkoliv cedník má otvory, kterými spousta sraženého tvarohu (lučiny) uteče, přes plátno(gázu, starou plenu, čistý kapesník....)se zachytí a odkape jen syrovátka a taky se ztvaruje a vyždímesmajlik

autor: Dáša (neregistrovaný/á)
vloženo: 04.06.2013 17:13:28   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

dobrý den, je plátýnko důležité ? Udělá se sýr správně i při odkapání jen z cedníku ? smajlik Díky za odpověďsmajlik

autor: Bibinka
vloženo: 28.04.2013 21:12:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ivcatkoo:Ivčoí, díky, že jsi jí dělala, jsem ráda, že vám chutnalasmajlik Já od té doby co mám na ní recept taky Lučinu nekupujismajliksmajlik

autor: Ivcatkoo
vloženo: 28.04.2013 20:36:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jejda, to byla dobrota ! Už nikdy Lučinu nekoupíme !smajlik

autor: janina (neregistrovaný/á)
vloženo: 26.04.2013 20:59:56   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

http://www.brydova.cz/recepty/vychytavky/990-domaci-maslo

tady je zase super receptík na domácí máslo...taky paráda smajlik, mám vyzkoušeno smajlik

Ivana64:

autor: Ivana64
vloženo: 24.04.2013 11:07:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Kroupovka: suchým kořením a solí určitě, bylinky přidávám až po okapání. Jen pamatuj, pokud budeš chtít dál využít vykapanou syrovátku, že i ona bude ochucená.

autor: Irule
vloženo: 23.04.2013 11:40:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Kroupovka:nejsem autor, ale já ji trochu osolila před odstředěním a byla výborná. Budu už dělat další várku smajliksmajlik

autor: Kroupovka
vloženo: 23.04.2013 11:33:53   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik je to vynikající, povedlo se. Jen mám dotaz, jestli lze osolit nebo ochutit kořením před odstředěním (zamíchat do jogurtu) ??

autor: Bibinka
vloženo: 20.04.2013 19:42:35   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

MartaU:Marti, neděkuj, já mám radost, že vám chutnala a že ti zdomácní to je pro mne čest-díky, že jsi jí vyzkoušelasmajliksmajlik

autor: MartaU (neregistrovaný/á)
vloženo: 20.04.2013 16:38:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Takže i já se přidávám k ochutnávačům domácí lučiny.Je opravdu bezkonkurenční.Dělala jsem ze dvou velkých jogurtů a smetany.Přidala jsem trošičku soli.Chtělo by to kousek pažitky.Takže si ji přidávám mezi jedlé a budu dělávat.Je vynikající a děkuji za výýýýborný recept.

autor: Ivana64
vloženo: 19.04.2013 20:11:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Bibinka: nám taky chutná smajlik
Gita (neregistrovaný/á: do Tiramisu místo Mascarpone - to musím vyzkoušet! smajlik

autor: Bibinka
vloženo: 17.04.2013 16:56:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Marcíku+Irule, jsem moc potěšená, že vám ta Lučina chutná a určitě jí budete dělat častějismajliktaky jí mám v lednici, už včera byla k večeři na doma dělaný chlebasmajlik

autor: Irule
vloženo: 17.04.2013 12:37:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Takže lučina je opravdu bezkonkureční smajliksmajliksmajliksmajlik. Opravdu moc dobrá, můžu jen doporučit smajlik

autor: Irule
vloženo: 15.04.2013 15:02:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

taky ji mám v lednici, jsem na ni zvědavá. Už se těším jak dojdu z práce domů a ochutnám smajliksmajlik

autor: marcik
vloženo: 15.04.2013 13:51:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

+34smajlik výborná Lučina, taková jemná smajlik Bude se u nás dělat i nadálesmajlik+ fotečky smajlik

autor: Jana (neregistrovaný/á)
vloženo: 14.04.2013 15:06:52   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Šárka:

výborná já zase místo oříšků dala najemno nasekanou bazalku

autor: Šárka (neregistrovaný/á)
vloženo: 14.04.2013 09:14:47   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Taky jsem dělala,ale poprvé jen z 1 jogurtu a dala jsem 1/2 zakys.smetany. Bylo to opravdu super a jeden z mých receptíků: do misky jsem si dala lučinu, a vmíchala vlašské ořechy a polila tekutým medem smajlik

vloženo: 12.04.2013 20:03:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Bibinko,bodík už nedávno šelsmajliksmajliktak dnes poděkování za velice chutnou Lučinusmajlik a pár fotek k tomusmajlik

autor: Irule
vloženo: 05.04.2013 09:31:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

vyzkouším smajlik, lučinu mám moc ráda smajlik

autor: Bibinka
vloženo: 18.03.2013 18:38:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Gita:Gito, to mám radost, že jsi s Lučinou tak spokojená-těší mne to a díky, že jsi jí vyzkoušelasmajliksmajlik

autor: Gita (neregistrovaný/á)
vloženo: 18.03.2013 17:33:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

tak aj ja som uz vyskusala a je to super! velmi som tomu neverila,som taky skepticky typ,ale bola som velmi milo prekvapena hlavne mnozstvom vysledneho produktu. Z jedneho 500 g jogurtu (grecky z Lidlu) a jednej 200 ml smotany na slahanie bolo 417 g syra! Pouzila som ho na vyrobu tiramisu namiesto mascarpone a plnka bola na nerozoznanie! Vdaka!!!smajlik

autor: Bibinka
vloženo: 14.03.2013 19:10:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

borovec:tak jsi to pojala jako takovou dietní Lučinu, ale hlavně, že chutnalosmajliksmajlik

autor: borovec
vloženo: 13.03.2013 21:29:53   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Bibinka: smajlik udělala jsem z jednoho Valašského 500 g jogurtu.Stačí nám.Syrovátku jsem vypila jen tak samotnou.Z lučiny pomazánka na chleba bez másla.Osolila,pepř,cigárko nakrájené na slabá kolečka,cibulka jarní natě.Šlehačku jsem nedala,zbytečně tučná.smajlik

autor: Bibinka
vloženo: 11.03.2013 09:48:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Eva:Evi, úplně stačí....jsem ráda, že chutnásmajliksmajlik

autor: Eva (neregistrovaný/á)
vloženo: 11.03.2013 09:09:24   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Chtěla bych se ještě zeptat,stačí na dva jogurty jedna smetana? Jinak Lučina je výýýbornáásmajlik

autor: Eva (neregistrovaný/á)
vloženo: 26.02.2013 16:03:02   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Bibinka:Děkuju za radu,určitě vyzkoušímsmajliksmajlik

autor: Bibinka
vloženo: 26.02.2013 08:54:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Eva:Evi, já obvykle dělávám jen z 1.jogurtu a z 1.smetany(200 ml)-jsme dvá, tak aby se to snědlo a když, tak se lehko udělá znovasmajlik Vazkoušej, nebudeš litovat....

autor: Eva (neregistrovaný/á)
vloženo: 25.02.2013 21:46:30   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

chtěla bych se zeptat..když bych dělala jen ze dvou nebo jednoho jogurtu,kolik smetany bych měla dát? Určitě vyzkoušímsmajlik

autor: Bibinka
vloženo: 25.02.2013 18:12:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

aviaris:Aviaris, to si piš, že je to prudce jedlésmajlikfunguje to asi tak, že čím kvalitnější dáš jogurt a čím větším % tuku, tím chutnější Lučinasmajlik Když jsem ho vyráběla poprvé dala jsem úplně normální obyčejný bílý jogurt a smetanu 30% a byla jsem nadšená, což znamená, že je Lučina jedlá s čímkoliv.smajliksmajlik

autor: aviaris
vloženo: 25.02.2013 17:59:43   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tohle vypada prudce jedle. Jen dva dotazy. Kolika procentni jogurt na to pouzivat a kolik procent ma smetana na vareni. Jsem v UK tak at vim po cem se mam koukat. Dekujismajlik

autor: renata (neregistrovaný/á)
vloženo: 16.02.2013 10:38:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

inspirovali ste ma, idem do chladnicky pozriet jogurt :)

autor: luci (neregistrovaný/á)
vloženo: 14.02.2013 10:18:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

verys: a mohla byste nám poslat recept na domací šunku nebo paštiky? to v obchodě je plné éček, přestali jsme salámy kupovat a ejhle, děti máme normálně zdravé, přestaly nevysvětlitelné křeče v bříšku a průjmy atd.... smajlik

autor: verys (neregistrovaný/á)
vloženo: 11.02.2013 00:07:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Bibinka: pomohla si nám hodně, vzhledem k tomu že malému Lučina chutná (jsem ráda, že mu nemusím cpát něco, co by nechtěl, protože tavené sýry jsou ještě slušně řečeno svinstvo, ale to jsem se dozvěděla až na gastru a mrzí mě, že jsem to dětem dávala, člověk pak úplně přehodnotí stravování celé rodiny) ušetří se opravdu hodně a hlavně je to zdravější pro celou rodinusmajlik kdybych Lučinu pořád kupovala, přišli by jsme o dost pěněz, protože jsem to pocítila za ty dva měsíce dost. Měj se krásně a recept posílám dál smajlik

autor: Bibinka
vloženo: 10.02.2013 20:34:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

verys:Verys, udělala jsi mi ohromnou radost, že jste z této Lučiny nadšení(já také) a to zvlášť kvůli malému- je to docela složitá a drahá dieta, tak jsem moc ráda, že jsem vám tou Lučinou alespoň malinko pomohlasmajliksmajlik

autor: verys (neregistrovaný/á)
vloženo: 10.02.2013 19:39:47   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ahoj, jdu se podělit se svou zkušeností. Jelikož mému 6letému synkovi zjistili crohnovu nemoc, začala jsem dělat hodně domácích věcí. Paštiky šunku atd... a hledala jsem i Lučinu, protože je dost drahá. Vyzkoušela jsem recept a všichni jsou doma nadšení. Jen jsem místo šlehačky dala zakysanou smetanu a Lučina je luxusní. Mě hlavně nadchla i úspora peněz a to, že domácí Lučina jde krásně namazat, což se o kupované nedá říct. Takže moc děkuju a už se těším na léto, až bude čerstvá pažitka na posypánísmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Atinka (neregistrovaný/á)
vloženo: 07.02.2013 20:12:16   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajlik 1****

autor: Bibinka
vloženo: 06.02.2013 17:09:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Katka H:Katko, jsem ráda, že chutnala a fotka je prímasmajlik

autor: Katka H
vloženo: 05.02.2013 22:44:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Bezva nápad. Snadné a tak dobré. smajlik A dovolila jsem si přidat fotku. smajlik

autor: Bibinka
vloženo: 04.02.2013 19:05:46   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

babiminka:jsem ráda, když se recept dostane mezi lidi, tak děkuji za rozšířenísmajlik

autor: babiminka
vloženo: 03.02.2013 16:18:46   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Já si občas nechám vykapat velký jogurt a pak "ulizuju".smajlik Takže tohle určitě vyzkouším, máme Lučinu rádi,vnoučata taky, tak půjde na odbyt.RCP jsem poslala dceři,aby si to taky udělala.smajlik

autor: Bibinka
vloženo: 31.01.2013 20:31:51   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

jabl.ko:to jsi mě fakt potěšila, že jsi jí udělala, nám taky moc chutná a čím dáš kvalitnější jogurt, tím je lepšísmajlik Mám radost, že chutnalasmajlik

autor: jabl.ko
vloženo: 31.01.2013 20:16:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak jsem ji taky vyzkoušela a super smajliksmajliksmajliksmajlik
Dala jsem dva selské jogurty a smetanu, vykapalo z toho asi půl litru syrovátky!!! smajlik Na domácím chlebu to byla skvělá večeře! smajliksmajliksmajliksmajlik

autor: janatka
vloženo: 29.01.2013 15:45:16   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak jsem vyzkoušela s jiným jogurtem(Choceňský Selský),to už bylo znám i na jiné chuti,bylo lepší než s tím levnějším a snědlo se to hned.Budu určitě dělat i nadále.smajlik

autor: Bibinka
vloženo: 29.01.2013 09:36:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Pajaska:Pajasko, jsem ráda, že chutnalo a vidíš, do toho chleba dát tu syrovátku je bezvadný nápad-brzo vyzkoušímsmajlik

autor: Pajaska
vloženo: 28.01.2013 23:35:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Měla jsem doma dva velké Selské jogurty a volba padla na tvojí lučinu.Povedla se, je to lahoda sama.Půlku jsem snědla jen tak smajlik,z druhé jsem udělala pomazánku ,,budapešť".Syrovátka mi nechutná,tak jsem ji použila na chléb,v kterém je super.Vynikající věc toto.smajliksmajlik Příště ji udělám i nasladko,na tvé vdolečky místo smetany.smajliksmajliksmajlik
Fotky nemám - servis.smajlik

autor: Bibinka
vloženo: 28.01.2013 16:32:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

dexulka: Dexulko, fotky jsou pěkné, jsem ráda, že tak chutnala a všechny tvé přidané ingredience mám doma a mohu vyzkoušet. Mám ráda kombinaci sýru s vlašskýni ořechysmajliksmajlik

autor: dexulka
vloženo: 28.01.2013 12:17:35   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak jsem tuhle dobrotu dnes pozvedla na luxusní záležitost: do části jsem přidala pesto a krájená sušená rajčata,do druhé na jemno sekané vlašské ořechy a kapku medu.Pokud máte rádi kombinaci sýra a ořechů jako já,určitě vyzkoušejte,je to lahoda smajlik Přidávám foto smajlik

autor: dexulka
vloženo: 28.01.2013 11:27:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

magdalenka:jj,tam jsem se inspirovala smajlik

autor: magdalenka
vloženo: 27.01.2013 20:44:52   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

dexulka:ja robím podľa Aishy...z jogurtu a kyslej smotany.http://www.toprecepty.cz/recept/31223-arabsky-laba...

autor: dexulka
vloženo: 27.01.2013 20:36:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Velmi dobrý nápad smajlik Dělala jsem z jogurtu a kysané smetany (inspirace jinde) a bylo to také jemné a dobré (vůbec ne kyselé)a dalo se i krájet na plátky smajlik Určité zopakuji smajlik Zkusím smíchat s křenem i bylinkami s česnekem.Posílám bod i fofo smajlik

autor: janatka
vloženo: 24.01.2013 08:31:37   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dělala jsem ze šlehačky a koupila jogurt v Lidlu zn.Pilos.Vykalpalo to nádherně,jen si myslím,že takovou tu správnou tvarohovou chuť(tu známe z lučiny) a konzistenci(mám ji spíše na namazání jen,nemůžu ji ukrojit,tak aby z ni šel plátek udělat a držel pokupě to nemá.Jinak je to moc dobré,už jsme měli pomazánku a vynikající to bylo na lívance.Příště určitě znovu vyzkouším jen koupím lepší jogurt.smajliksmajlik

autor: Bibinka
vloženo: 21.01.2013 08:41:16   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

jarka skrobakova: Jaruško, to jsi mě teda potěšila, nám to taky moc chutná a čím kvalitnější jogurt a šlehačka tím lepší, dělám jí často. Babička budeš supr, protože to vnoučatům chutná a ještě je to zdravé-suprsmajliksmajlik

vloženo: 20.01.2013 21:33:10   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Bibinko, udělala jsem Tvou vynikající lučina. Je opravdu moc dobrá dala jsem šlehačku. To byla mňamina. Už nikdy nebudu kupovat ty blivajzy z obchodu. Udělala jsem to nasladko pro mou vnučku s pudingem a ta se olizovala. Jsem teď nejlepší babička. A pro nás jsem dělala pomazánku z křenem. Posílám veliký za velikou dobrotu a foto jako důkaz. Bodík posílám moc ráda Janičko je to bomba smajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

vloženo: 06.12.2012 23:57:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ten Selský jogurt je obecně moc dobrý, tak to z něj vyzkouším příštěsmajliksmajlik

vloženo: 06.12.2012 23:56:28   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Já jsem dělala tu lučinu Andrej z toho Choceňského jogurtu a něměla jsem tři jogurty, tak jsem pak dala jednu zakysanku na doplnění gramáže, ale trnula jsem, co bude, a zda bude dobrá Lučina, ale manžel mi na ní chodí, moc ci ji chválí a já jsem z ní nadšená, díky za tip všemsmajliksmajlik

autor: magdalenka
vloženo: 06.12.2012 12:33:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

1974andrea: mne sa na toto najviac pozdáva ten "grécky" z Lidla...
Samozrejme, percentá tuku si nepamätám.smajlik

autor: 1974andrea
vloženo: 06.12.2012 10:12:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

spagetka:Je jasné, že se musí použít hustý smetanový jogurt s vyšším obsahem tuku, což Choceňský i Selský jesmajlik

autor: spagetka
vloženo: 06.12.2012 09:51:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

1974andrea: souhlasím, jak jsem psala níž, v Kaufu jsem koupila jen 3% jogurt, došlo mi až doma, že jsem se měla kouknout na obsah tuku už v krámě. Zachránila jsem to tou kysanou smetanou, ale určitě lepší bude ten Selský, taky ho máme rádi. Udělám opět, stejně ten první už byl spapán ještě než dokapal, tkže určitě nezbude opět smajliksmajliksmajlik

autor: 1974andrea
vloženo: 06.12.2012 09:04:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Chtěla bych sem napsat jeden můj poznatek, možná se bude někomu hodit. Tuhle Lučinu jsem dělala zatím 2x, prvně z Choceňského a podruhé ze Selského ( Gazdovského) jogurtu. Musím říci, že z jogurtu Selského je Lučina mnohem lepší, jak chuťově, tak konzistencí ( je hustá jako ta ve staniolu).

vloženo: 05.12.2012 17:11:05   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

spagetka: no, tak to jsem ráda, trnula jsem, zda jsem něco nepokazila,smajlik a čučela jsem do toho co chvíli, jka na malý zázraksmajlik a one je naopak velmi jemná, díkysmajliksmajlik

autor: spagetka
vloženo: 05.12.2012 16:34:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

varilamyskakasicku: tu zakysanku jsem tam právě dala taky a bylo to vynikající

vloženo: 05.12.2012 16:29:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak Janinko, už ji mám hotovou, sice jsem neměla tolik jogurtu a tak jsem tam dala kelímek zakysané smetany, aby toho bylo 500 g a jinak podle Tebe, výsledek skvělý, díky, je lahodná, manžel už si ji maže chlebík podle Tebe, díky mocsmajliksmajliksmajlik

autor: 1974andrea
vloženo: 01.12.2012 19:11:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Wikki:Může to být taky kvalitou jogurtu

autor: Bibinka
vloženo: 01.12.2012 19:01:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Wikki:Wiki, to by mě vážně mrzelo, neudělala jsi něco špatněsmajlik třeba jestli jsi jí mela v lednici, jestli je to 24 hodin-pokud ano, tak jí nechej odkapávat další densmajlik Ona vyloženě tuhá není, je taková akorát na namazánísmajlik

autor: Bibinka
vloženo: 01.12.2012 18:57:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

oriental.dancer:to mě těšísmajlikale tebe si taky nechásmajlik kdo by mu tu dobrou Lučinu dělal nésmajliksmajlik

autor: Wikki
vloženo: 01.12.2012 16:08:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Nevím, kde je chybasmajlik mám po okapání stále řídkou hmotu.

vloženo: 01.12.2012 14:14:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

jedním slovem luxusní záležitost...dlouho sem plánovala udělat...a přítel už nechce jinousmajlikjako tu lučinu myslím :D

autor: Bibinka
vloženo: 29.11.2012 17:11:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

spagetka:Špagi, jakou vostudu, vždyť to máš pěkné a je na tom dobře vidět, jak se ochutnává a mizí-to je účel, když chunásmajlik a díkysmajlik

autor: spagetka
vloženo: 29.11.2012 16:17:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Bibinka: tak nevím, zda si mám dělat vostudu s mojí fotkou smajliksmajliksmajlik, každopádně mňam. Jen byla změna - já trubka si nevšimla, že v Kaufu kupuju jejich jogurt jen s 3%, takže jsem místo třetího dala zakysanou smetanu s 15%. Je to vynikající, jemné, lze jakkoli dochutit, pokud teda zbude, mně to ujídali ještě nevykapané už včera, syrovátku samozřejmě zneužiju jinak, pokud zbude, neb jsem přistihla mužíčka, že ji upíjí smajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Bibinka
vloženo: 29.11.2012 11:59:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

1974andrea:Andrejko, supr a fotka skvělásmajlik Mám radost, že chutnásmajliksmajlik

autor: 1974andrea
vloženo: 29.11.2012 11:35:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Bibi, vyzkoušela jsem i tuhle lučinu a je výborná, příště ještě zkusím z tvarohusmajlik Posílám foto

autor: spagetka
vloženo: 28.11.2012 17:45:05   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Anna Kocikova:Hezký výraz "lučinuju"smajliksmajlik, no u mě dokapává a už se ochutnává. Taky dělám na lince, smajliksmajliksmajlik

vloženo: 28.11.2012 17:29:24   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Zajímavý nápad s tou smetanousmajliksmajliksmajlik
Já vždycky do hotvé"domácí lučiny"pro zjemnění ještě zašlehávám pomazánkové máslo,také je to prímasmajlikUdělám i tu Tvou verzi BibinkosmajlikJá,když nemám místo v lednici,normálně"lučinuji"na kuchyňské lince.V létě i teď,když se v bytě topí a zatím byla vždy chutnásmajlik

autor: spagetka
vloženo: 28.11.2012 13:02:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Bibinka: Pupínky z polívek od Bibinky? Tak ať si na ně dá tekutý pudr smajliksmajliksmajliksmajliksmajlik
A sákryš, do lednice? Hm, jdu se mrknout, ale s ístem bude problém, ovšem na balkonu mám chladno taky, to by taky šlo ne?

autor: Bibinka
vloženo: 28.11.2012 13:00:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

spagetka: Špagi, koukej to vrazit do lednicesmajlik jinak jsem ráda, že jí děláš. Dneska jsem udělala z té syrovátky polévku a jaká je lahodná-možná jí sem dám, pokud už na ty moje polévky nemá někdo pupínkysmajliksmajlik

autor: Bibinka
vloženo: 28.11.2012 12:57:56   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

lovie:Lovie, ano, hmotu necháme odkapávat v lednicismajlik Já jsem to chtěla do rp. vepsat a tak jsem se v něm zamotala, že jsem ho musela mírně přepsatsmajliksmajlik

autor: spagetka
vloženo: 28.11.2012 12:26:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

lovie:zcela určitě normálně doma.
Já to dělám ve sprchovém koutě, tam to nijak nepřekáží, jo a syrovátku nevylévat, bylo by jí škoda!!!!!!!!!!
Bibi, mám naloženo, odkapávásmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: lovie
vloženo: 28.11.2012 12:21:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Taky se na tuhle dobrotu chystám, jen se chci zeptat pro doplnění - těch 24 hodin v cedníku probíhá při pokojové teplotě? Tak jsem to z postupu rcp pochopila. Děkuji :)smajlik

autor: Bibinka
vloženo: 28.11.2012 09:46:14   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Všem vám moc děkuji za kladné hodnocenísmajlika budu moc ráda, když jí vyzkoušíte-někdo už se tady na to chystá, tak jsem zvědavá, jak vám bude chutnatsmajlik

autor: Dana61 (neregistrovaný/á)
vloženo: 28.11.2012 09:29:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

vypadá velmi velmi chutněsmajliksmajlik

autor: chocolate
vloženo: 28.11.2012 09:19:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Bezvadný nápad Bibi, ukládámsmajlik.

autor: Zdena z JM
vloženo: 28.11.2012 09:16:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Bibinka:díky.Jedu dnes nakupovat,tak nakoupím ingredience a vyzkouším.Zatím jsem dělala vždy jen z jogurtu.S tou smetanou to bude asi ještě lepší.

autor: Bibinka
vloženo: 28.11.2012 08:26:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Zdena z JM:Zdenko, množství máš doplněnésmajlik

autor: srettka
vloženo: 28.11.2012 08:07:05   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

No, tak to asi taky průbnusmajliksmajlik

autor: Zdena z JM
vloženo: 28.11.2012 07:06:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Můžete upřesnit množství?3 velké jogurty a jedna celá smetana je dost neurčité.Děkuji.

autor: MajkaM
vloženo: 28.11.2012 06:08:16   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Lučinu z jogurtu dělám často, příště přidám šlehačkusmajliksmajlik

vloženo: 28.11.2012 00:07:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Janinko, tak se tento týden do ní dám, ještě jsem se k tomu nedostala, takže zrealizuji už také, díky Janismajlik

vloženo: 28.11.2012 00:02:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

aisha: to je super nápad Aishi, to js hodná, že jsi to napsala, prima, díky za tipsmajliksmajlik

autor: Oskeruska
vloženo: 27.11.2012 22:33:10   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Bibi,moc se mi to libi..jen jsem se chtela zeptat,jestli cela smetana je mysleno bezna velikost 250ml nebo velka 0,5l..prodavaji se oboje..rada bych to zkusila,ale nechci pokazitsmajliksmajlik

autor: Bibinka
vloženo: 27.11.2012 21:43:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Péťa: Péťo, když jí budete uchovávat v lednici, tak vydrží, dokud jí nesníte a já si myslím, že jí sníte dost brzysmajlikzvlášť, když jí máte rádismajliksmajlik

autor: aisha
vloženo: 27.11.2012 20:31:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

lenullka: Slehacku davam take..na 1/2 kg jogurtu 100 ml slehacky a 200 ml zakysanky..koukam, ze jsem psala zakysanku v gramech..spravne ma byt v ml. Original arabsky labane ma byt pouze kysana smetana a jogurt v pomeru 1:1..coz je na me hodne kysele. Slehacka syr krasne zjemni. Jogurt davam 7%.

autor: lenullka (neregistrovaný/á)
vloženo: 27.11.2012 20:20:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Bibinka: děkuju, to je důležité. nevedela jsem zda jde použít i obyc, ale asi je jasné že kvalitní jogurt kvalitní lucina smajlik

autor: Péťa (neregistrovaný/á)
vloženo: 27.11.2012 20:19:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlikTak tohle určitě uděláme, tvaroh , jogurty sýry milujeme. Jen prosím, mám dotaz.Jak asi dlouho Lučina vydrží?smajliksmajlik

autor: Bibinka
vloženo: 27.11.2012 19:40:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

lenullka: Lenulko, stačí úplně ten obyčejný, ale je to na tobě, který si chceš koupit a je jasný, že čím víc %, tím lepší výrobeksmajlik

autor: lenullka (neregistrovaný/á)
vloženo: 27.11.2012 19:31:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

aisha:takže místo šlehačky používáte zakysanou smetanu ? tj. na ty 3velké jogurty 600g zakysané smetany a postup stejný

autor: lenullka (neregistrovaný/á)
vloženo: 27.11.2012 19:29:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

vypadá to dobře, ale jaké jogurty? stačí 1,5% nebo 3% nebo 10%,..... aby se to povedlo --- děkuji

autor: Bibinka
vloženo: 27.11.2012 19:11:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

aisha:Aisho, to je dobrej nápad ty kuličky i ta zakysanka, ale tím oliváčem by se to pěkně prodražilo, ten je tu dost drahej...teda myslím kvalitnísmajlik Já bych to taky nazvala jogurtový sýr, už jsem to chtěla do sýrů i zařadit, ale raději jsem dala do ostatníchsmajlik

autor: aisha
vloženo: 27.11.2012 19:02:14   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Znam a delavam velmi casto smajlik..pouze pridavam na kazde 1/2 kg bileho jogurtu 200 ml zakysane smetany. U nas se tomu rika labane - arabsky jogurtovy syr. Aby vydrzel i nekolik mesicu skladujeme ho v olivovem oleji tak, ze si ze syra rukou tvarujeme kulicky, ktere nechame v lednici do druheho dne ztuhnout, dame do sklenice, zalijeme olivovym olejem, uzavreme a skladujeme v chladu.

autor: Míša (neregistrovaný/á)
vloženo: 27.11.2012 18:56:56   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

řekla bych, že stejných receptů už je tu více, ale nevadí. A jinak těžko to nazývat Lučinou, když to s Lučinou nemá nic společné...Když už tak možná žervé - Gervais smajlik
Ale jinak je to opravdu výborné

autor: rebeka
vloženo: 27.11.2012 18:54:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

tak tohle s tou smetanou zkusím, mňáámsmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: AniCiz
vloženo: 27.11.2012 18:35:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlikje to vylepšená lučina..smajliksmajliksmajlik

autor: Bibinka
vloženo: 27.11.2012 18:10:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

1974andrea: Andrejko zaručeně, spočítej si půl kila kupované Lučiny a pak 3 bílé velké obyčejné jogurty a jednu smetanu= levnější už na pohled, ono i z toho jednoho jogurtu je toho dost-viz. dezertní talířek a hlavně ta chuť, ta je lepší o mnohosmajlik

BILKOVAI:Ivetko, já dělala dokonce z té šlehačky, tu 12% na vaření jsem doma neměla a to víš, že ňamkasmajliksmajlik

autor: 1974andrea
vloženo: 27.11.2012 17:55:10   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Bibi a vyjde to pořád ještě levněji než normální lučina v obchodě?

autor: BILKOVAI
vloženo: 27.11.2012 17:51:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Z jogurtu jsem zkoušela, ale s tou smetanou to musí být ještě lepšísmajliksmajliksmajlik

autor: Inka1
vloženo: 27.11.2012 17:40:27   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajlik Zajímavé , určitě vyzkouším smajliksmajlik


Přidat komentář

Komentáře/příspěvky se na stránkách zobrazí až po jejich ověření. To probíhá tak, že Vám na vyplněnou e-mailovou adresu zašleme e-mail, ve kterém je třeba kliknout na odkaz. Poté se Váš komentář/příspěvek zobrazí na webových stránkách. Dokud nedojde ke změně IP adresy, tak z daného zařízení (počítač, tablet, mobilní telefon) můžete psát další komentáře/příspěvky bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

domácí výroba lučiny jak udelat doma lučinu lučina domácí výroba na doma recepty domácí lučina z jogurtu a smetany recept na lucinu recept na lučinu z jogurtu recept na lučinu sýr domácí lučina se zakysané smetany domácí výroba sýru lučina lučina výroba lučina z jogurtu a šlehačky výroba lučiny recept lucina domácí lučina z jogurtu výroba sýru lučina lučina recept lučina z jogurtu a smetany lučina z bílého jogurtu výroba lučiny z jogurtu a smetany domácí lučina výroba lučiny z jogurtu a šlehačky domaci lucina z jogurtu a slehacky jak vyrobit domaci lucinu lučina z jogurtů výroba domácí lučiny domácí lučina recept bezkonkurenční lučina výroba jogurtů doma doma.cz domácí lučina ze zakysané smetany sýr lučina recepty jak vyrobit lučinu lučina doma bezkonkurenční domácí lučina jak doma vyrobit lučinu sýr z jogurtu domácí lučina z jogurtu a šlehačky recepty z tv sýr z jogurtu a smetany lučina výroba lučiny doma domácí lučina z jogurtu recept




Náhodný článek


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty