Štrúdl z bílého jogurtu
Už vás nebaví dělat štrúdl z listového těsta? Vyzkoušejte něco nového, máme pro vás skvělý recept. Těsto je, díky jogurtu, vláčné, skvěle se s ním pracuje a navíc je univerzální a lze ho použít pro sladké i slané pečení. Teď už jen zvolit tu nejlepší náplň.
Suroviny pro 2 kusy
2 kusy
Nutriční hodnoty
Energie | 12 515 kJ / 2 991 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 59,35 g |
Tuky | 164,23 g |
Vláknina | 12,00 g |
Cholesterol | 279 mg |
Sodík | 1,02 g |
Sůl | 3,05 g |
Sacharidy | 312,97 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Pokud do těsta zabalíme makovou či tvarohovou náplň, získáme chutnou makovou, příp. tvarohovou buchtu. Těsto lze použít i pro slanou úpravu - plnění masovou, špenátovou směsí. Ale jako štrúdl se osvědčilo nejlépe.
V poslední době dělám tento recept častěji a osvědčilo se mi udělat těsto dříve a nechat pár hodin nebo přes noc zabalené v lednici. Pak včas vyndat na pokojovou teplotu, aby se s ním dobře pracovalo. Výsledek je znatelně lepší. :-)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 2. 2024 11:54
Jednoduché těsto, krásně křehké. Doporučuji ☺️
12. 9. 2020 16:47
MamlajdaD: Moc a moc děkuji za krásná slova
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
11. 9. 2020 16:09
Taddy1: Tenhle tvůj komentík se mi moc líbí! Recepty po babičkách jsou vždycky ty nejlepší, nejen proto, že jsou opravdu moc dobré, ale i proto, že jsou plné krásných vzpomínek! ![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:-8 :-8](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/9.png)
A budeš se divit, také znám radost ze znovu objevevého ztraceného receptu! To se mi přihodilo dost nedávno. ![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
. Přeji ti hodně úspěchů v životě, ve vaření a taky hodně zdraví! ![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:-8 :-8](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/9.png)
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
11. 9. 2020 08:32
MamlajdaD: Děkuji moc. Já mám s tímhle receptem opravdu velký úspěch u každého, kdo ochutná. Těsto dělávala moje babička a já jsem ztratila sešítek, kde byl recept napsaný. Babička už mi shůry recept znovu dát nemohla a trvalo hodně let, než mi vypadl z dlouho nečtené knížky babiččinou rukou napsaný recept na lístku ze starého trhacího kalendáře.
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
7. 9. 2020 17:07
taddy1: To se stane každému, že se upíše, já mám spoustu překlepů, vše po sobě čtu a i tak mi semtam nějaká chybka uteče.
Ale recept se mi moc líbí, možná někdy zkusím. ![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![<3 <3](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/4.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![<3 <3](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/4.png)
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
7. 9. 2020 13:11
ivulinka: Děkuji a omlouvám se za takový nesmyslný překlep.
7. 9. 2020 13:10
Lenka01: Děkuji za všímavost. Často podle tohoto receptu také dělávám, už vyhazuji staré popsané papírky s recepty, ale toho jsem si vážně nevšimla, že jsem tam napsala takový nesmysl. Tím se všem omlouvám a děkuji za opravu.
7. 9. 2020 08:29
Lenka01: Opraveno
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
6. 9. 2020 15:09
Lenka 01: ![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
Jsi opravdu všímavá! ![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
Některá z děvčat moderátorek to jistě opraví na gramy, ale je legrace, že si toho za osm let nikdo nevšiml. ![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:-8 :-8](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/9.png)
6. 9. 2020 12:29
2,5kg hery? Vážně??
![:-O :-O](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/21.png)
![:-Q :-Q](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/3.png)
3. 10. 2015 17:17
ja třeba dala misto strouhanky musli a bomba
![:-8 :-8](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/9.png)
20. 1. 2015 20:33
mika59: S mákem ho také dělám a je moc dobrý. Tohle těsto je dobré i pro slanou nápln, případně nejen jako štrůdl, ale jdou z toho dělat dobré šátečky nebo "šneky" - at už sladké a nebo slané. Těsto je dost univerzální, dala jsem ho sem jako štrůdl, protože ten se dočkal největší obliby v mém okolí.
20. 1. 2015 20:30
potkanek: Samozřejmě lze použít máslo i jiný tuk vhodný do pečení, případně kombinace, ale mám vyzkoušeno, že z Hery je opravdu nejlepší. Ona má v sobě jinou chut, která těstu dodá "šmrc".
20. 1. 2015 15:05
vyzkouším s mákem,vypadá dobře ![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
20. 1. 2015 14:53
Mohu použít máslo , když zrovna nemám heru nebo dát půl na půl děkuji
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Losos se zeleninou v papilotě
Přidáno před 14 hodinami
Mirabelková marmeláda z varného mixéru
Přidáno před 14 hodinami
Bramborový koláč z pánve
Přidáno před 16 hodinami
Vepřová libečková polévka
Přidáno před 17 hodinami
Lilek s fazolkami a rajčátky
Přidáno před 20 hodinami
Pečený čaj z čerstvého ovoce
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Cukeťák II
kittygamer uvařila před 5 hodinami
Cuketové Míša řezy
zdenatumova@email.cz uvařila před 6 hodinami
Pasta s krevetami, česnekem a rajčaty
Mirkaduskova uvařila před 6 hodinami
Pečená rajčata ve vlastní šťávě
Mikik uvařila před 6 hodinami
Uzená kuřecí stehna na červené cibuli se žampiony
skopek uvařila před 7 hodinami
Sušenky z ovesných a pšeničných vloček
speedfilip uvařila před 8 hodinami
Gaspacho - vychlazená španělská polévka
mares-mikulas uvařil před 9 hodinami
Rychlá smetanová pepřová omáčka
Lunka uvařila před 10 hodinami
Rebarborový koláč s pudinkem
Czaryfuk uvařila před 10 hodinami
Lívance II.
kachlicka77 uvařila před 10 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: štrudl z jogurtu výborný štrůdl z jogurtu štrůdl z héry a jogurtu těsto na štrůdl z bílého jogurtu štrůdl z bílých jogurtů těsto na štrudl z jogurtu bez hery těsto na štrudl z héry těsto z bílého jogurtu bílý jogurt recepty recept na štrůdl z jogurtu pečeme z jogurtu těsto na štrůdl z jogurtu pečení z bílého jogurtu jogurtový štrúdl štrudl s jogurtu strůdl jogurt jogurtové těsto na štrůdl bílý jogurt recept pečeni z jogurtu závin z bílého jogurtu
Suroviny: mouka polohrubá, tuk hera, vejce, prášek do pečiva, jogurt bílý, sůl, jablko, cukr, skořice mletá, rozinky, ořechy vlašské, strouhanka, vejce
Štrúdl z bílého jogurtu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0Og7
32 názorů