Smažené býčí koule
Rádi experimentujete? Podle tohoto receptu si můžete připravit jednu z nejopomíjenějších pochoutek - býčí žlázy. Jejich maso je libové, velmi jemné a třeba jim díky řízkové úpravě přijdete na chuť i vy.
Suroviny pro 6
6
plátků
Nutriční hodnoty
Energie | 442 kJ / 106 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,68 g |
Tuky | 7,56 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 99 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 0,70 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Ve většině popisů najdeme info o několikahodinovém namáčení do mléka. Je to jen psychická berlička, kde se podvědomě zbavujeme nežádoucích pachů moči. Ze stejného důvodu se je například hodně potírá česnekem. Je to ale jen psychický problém, ve skutečnosti pokud je jen oloupeme a opláchneme, tak ničím nesmrdí - tato varianta je ideální pro první vyzkoušení této pochoutky, pak je již možno s pradávným afrodisiakem experimentovat podle chuti a nálady.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 12. 2012 20:01
Díky
Jinak všem děkuji za reakce, debata je úsměvná. A těm co se bojí, říkám nebojte se a ochutnejte. Je to fakt super
7. 12. 2012 19:32
Ešte by som dodala, že fakt nie je potrebné žiadne namáčanie v mlieku a pod. Sú úplne bez pachu.
6. 12. 2012 20:55
Tvůj velice precizní popis si zaslouží další bodík
6. 12. 2012 16:18
6. 12. 2012 14:17
6. 12. 2012 14:08
6. 12. 2012 13:22
6. 12. 2012 12:27
6. 12. 2012 09:16
6. 12. 2012 06:44
přesto nechám tuto pochoutku jiným labužníkům..
5. 12. 2012 23:02
5. 12. 2012 22:31
5. 12. 2012 21:56
5. 12. 2012 21:53
5. 12. 2012 21:03
Tak nic, jdu uklidit kuchyň (je z ní bojiště po pečení cukroví).
Snad recept jednou vyzkouším a děkuji za důkladný popis a rozbor
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Salát s masem a sýrem
Přidáno před 37 minutami
Melounový salát s olivami a rukolou
Přidáno před 1 hodinou
Ananasové kytičky
Přidáno před 5 hodinami
Bramborový guláš s klobásou a paprikami
Přidáno před 6 hodinami
Caesar salát wrap
Přidáno před 8 hodinami
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Polévka z kuřecích hřbetů
milan.pohy uvařila před 58 minutami
Buchta - prošívaná deka
Nicoolka uvařila před 1 hodinou
Krémová pórková polévka
eliskac uvařil před 2 hodinami
Mrkvový řez
Petula69 uvařila před 3 hodinami
Uzená krkovice pečená na zelí s bramborami
Pavelvan uvařila před 3 hodinami
Uzený vývar s uzenými knedlíčky
Fitulka uvařila před 4 hodinami
Výborný piškotový korpus na dorty
Mafka uvařila před 4 hodinami
Gratinovaná cuketa s brambory
Fitulka uvařila před 4 hodinami
Kuřecí chuťovky
Fitulka uvařila před 4 hodinami
Margot pohár
Foxina88 uvařil před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak využít jednozrnku? Prastarý druh pšenice má měkká a lehce křupavá zrna, nahradí rýži v rizotu i těstoviny v polévce
Vnitřnosti a oblíbené pokrmy z nich. Jak nejlépe zpracovat játra, ledvinky či srdce?
Smažené sýrové kuličky ze dvou ingrediencí: Vyzkoušejte tento skvělý recept podle videa
Další recepty
Tématické fráze: byci koule byci koule recept býčí žlázy recept na byčí koule býčí koule recepty recepty býčí koule byci zlazy recept recept byci koule bici koule býčí žlázy recepty smažené býčí žlázy recept na býčí žlázy recept býčí žlázy bici zlazy bici koule recept byčí kule recepty býčí žlázy bycie zlazy recept recepty na byčí žlázy býčí žlázy smažené
Suroviny: vejce, mouka hladká, strouhanka, sůl, pepř mletý, olej
Smažené býčí koule
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4GBn
29 názorů