Veselé býčí koule

cathleen Kuchařka: cathleen

Jiné maso 17 názorů

Suroviny

býčí žlázy
kousek špeku
sádlo
větší množství cibule
čerstvá paprika (pokud možno, více barev)
celerová nať
pórek
1 rajče
sůl
pepř
paprika sladká
paprika pálivá
trocha mouky na zahuštění
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Žlázy namočíme na pár hodin do mléka, pak je nakrájíme na kostky. Na suché pánvi opečeme nakrájený špek a na něm osolené a opepřené maso. Nepodléváme, žlázy pustí dostatek šťávy.

  2. Na jiné pánvi na sádle trochu osmahneme kolečka cibule, pak přidáme ostatní zeleninu, po chvíli i mleté papriky, osmahneme dohromady a přidáme k masové směsi.

  3. Přikryjeme a dodusíme doměkka. Chvíli před dokončením zahustíme trochou mouky v kapce vody a dovaříme.
    Podáváme s chlebem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Veselé býčí koule

  • Pepa z Kozojed Pepa z Kozojed(neregistrovaný)

    Na výkend jseme si s koupily býčí žlázy tak si je uděláme jako řízek obalovaný a k tomu pivečko to bude pochoutka:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Jenny Jenny

    na řízečky sqwělééé,ale tohle musím vyzkoušet...+:yes::-O:yes:

    Odpovědět

  • atitas atitas(neregistrovaný)

    V pátek jsem je zrovna koupila,už jsem je nejedla nejmín 30 let. Ale jako mladá to byla naše vyhledávaná pochoutka.Nejlepší jsou smažené jako řízek.Už se hrozně těším.

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    :-)Odhoď předsudky a vyzkoušej:yes:Mně víc chutnají smažené, než dušené - třeba jako řízečky. Recept na ně tu taky je;-)

    Odpovědět

  • Ikala1 Ikala1

    Tak tohle se mi moc do pusy vzít nechce, ale když to tak všechny chválíte, tak asi přehodnotím názor. Jsem zvor zvědavý. Jedny máme v mrazáku, přítel mi slibuje, že mi je jednou udělá a že to ani nepoznám. Zatím tam ještě jsou. Ale jinavšem dobrou chuť!!!!:-)):-)):-)):-p

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Cathleen, ja si z Hodonína nosím konský salám, u nás sa zoženie málokedy. Zjem všetko - beriem to jednoducho ako MASO, nesmiem si predstaviť, ako to vyzeralo predtým, za živa. To by som umrela asi od hladu...

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Cathleen:-)parádička-jedu k vám:-D.Ty ale umíš provokovat člověka na dovče:-S;-):-).Taky dělám jako směs,ale na způsob číny a je fakt dost šmrncovní jídlo:-p.Opět boďka:yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Barevné jídlo = veselé....proto;-). Býků by mi mohlo být jen líto, ale tímhle způsobem přemýšlet nemůžu, protože pak bychom museli z jídelníčku vyřadit vlastně všechno maso:-//Jediný, co fakt nemůžu, je konina - segra chová spoustu koní a poníků....

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Prečo sú veselé?
    Švagor veterinár takto robí aj z kančích vajíčok...(z mladých samčekov - prasiatka) ale tie mi akosi nesadli...

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Ivuš, už mám v oblíbených a určitě vyzkouším;-). Posílám pátý bodík. :-)):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Iriska Iriska

    Tak to je kvalita :-!:-!:yes:+

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    :yes:Tak tohle miluju!!!!na jakýkoli způsob a i můj tchán - jen musím říct, že jsme jediní z naší velké rodiny, kdo tohle papá na jakýkoli způsob. A řízky z nich :-p:-p:-p. takže když jsem chtěla udělat tchánovi radost na oslavě, tak už tušil, jaká ingredince to bude:-*:-*:-p

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Jiřinko, já to pojala vesele, protože jsou veselé i v názvu, ale je fakt, že jsem si za boha nevzpoměla na jiný a slušný název:-D:-))

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka

    Ani nevím jestli bych to mohla jíst,nikdy jsem je nejedla a teď ten výraz "spermosliz" :-(:-O....I když vypadá to na fotce krásně a kdybych nevěděla co je to..... :yes::-D:-D.Nechci tímto nikoho odrazovat,jenom vyjadřuji svůj pocit :-*:-*Cathleen promiň :-))

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    :-D:-Dspermosliz...!:yes: U nás je seženeš normálně, nejsou ani drahý (50kč/kg)

    Odpovědět

1 2

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: býčí žlázy recept bíčí koule bíčí žlázy býčí žlázy býčí žlázy recepty kančí koule bici koule recept recept na byci zlazy veselé recepty býčí kule recept bičí koule recepty býčí žlázy kančí žlázy recept byčí žlázy smažené býčí žlázy recepty-býčí koule bíčí koule recepty recept na bíčí koule byčí maso rizky z bycich kouli

Zapomněl/a jsem heslo