Tortilla de patatas
Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Energie | 2 621 kJ / 626 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 43,04 g |
Tuky | 34,34 g |
Vláknina | 7,50 g |
Cholesterol | 1,17 g |
Sodík | 462 mg |
Sůl | 0,95 g |
Sacharidy | 33,75 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
www.youtube.com/watch?v=pvlkYYdIBV0 video pro lepší představu o postupu :)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 4. 2017 17:06
Minulý týden jsem testovala v Barceloně asi na deseti místech různé druhy Tortilla de patata. Minulý týden i před 16 lety, kdy jsem jsem ve Španělsku pobývala to bylo stejné. Co restaurace, jiná podchuť , jiná tloušťka omelety. Nejvíce mi chutná klasická s uvnitř opečenou cibulkou. Jedli jsme jí i bez ní, to nám moc nechutnalo, výborná byla i verze s pórkem ( veliké množství uvnitř) - tu si udělám a také se špenátem. Opravdu si nedovedu představit (neznám) ani chuťově verzi se sýrem a olivami, ale každý tvoříme pro své chuťové buňky :) Za nás úžasnost této omelety je v její jednoduchosti a tanec chutí vejce, oliváče, opečené cibulky je spolu na parketu mého talíře špičkovou klasikou doporučenou minimálně k vyzkoušení, ne -li k zařazení do vašeho kulinářských repertuáru :)
27. 2. 2013 22:05
kuchařinka: Děkuji. Vím, že jsem měla pravdu a p. Jana psala trochu z cesty a nutně potřebovala ukázat svou důležitost, ale i tak mě těší, že i někdo jiný uzná, že pravda je někde jinde než u ní
27. 2. 2013 21:58
Terezko, postup máte správný a máte naprostou pravdu v tom, že si každý může přidat co chce dle své chuti. Ano, existují tortilly, o kterých píše paní Jana, ale nikdo si ve španělsku na tohle nehraje. Pravý španěl vám řekne - přidat můžete cokoliv dle vaší chuti. S tím výzkumem tortilla to jsem se ale pobavila stejně tak s řepkovým olejem, o kterém jste se vůbec nezmiňovala. Mimochodem v každé části se opravdu vaří trochu odlišně, stejně jako tak v každé rodině jsou jiné chutě. Nenechte se odradit a dál kuchtěte různá jídla
27. 1. 2013 20:33
terysha.mathey:
Správna kritika bolí (hoci ja som sa snažila len komentovať a informovať...).
Správna kritika bolí (hoci ja som sa snažila len komentovať a informovať...).
27. 1. 2013 20:00
Takže Jano, za prvé já to mám přímo od ŠPANĚLKY, rozené, za druhé i u nás v republice se každé jídlo vaří v jiném kraji jinak a každý si ho upraví a nikdy se nedá říct, který je ten původní recept a co je "klasické".
Vůbec nechápu, co řešíte. Btw. já jsem netvrdila, že tam má být španělský olej ze zakázané řepky, já to vařila v ČR
Tímto s Vámi končím debatu, protože mě nebavíte
Vůbec nechápu, co řešíte. Btw. já jsem netvrdila, že tam má být španělský olej ze zakázané řepky, já to vařila v ČR
Tímto s Vámi končím debatu, protože mě nebavíte
27. 1. 2013 19:48
terysha.mathey:
Je mi ľúto, ale nemáte pravdu. Ja tu (v Španielsku) žijem viac ako 30 (tridsať) rokov a zhodou okolností Tortilla de patata patrí medzi moje špeciality (mám na mysli výskum a jej typické i netypické kombinácie) a musím Vám oznámiť, že nemáte pravdu. Tortilla de patata je len Tortilla de patata a nie je základom pre žiadnu inú omeletu.
Ten Váš dodatok o neregistrovaných špecialistkách je len ďalší dôkaz o Vašej neinformovanosti.
Nebola by som nič komentovala, keby som to nemala 100 % overené...!
Na dotaz o oleji ste nereagovala...! Ten klasický olej je z repky olejky, ten ktorý je v Španielsku zakázané vyrábať už 30 rokov?
Je mi ľúto, ale nemáte pravdu. Ja tu (v Španielsku) žijem viac ako 30 (tridsať) rokov a zhodou okolností Tortilla de patata patrí medzi moje špeciality (mám na mysli výskum a jej typické i netypické kombinácie) a musím Vám oznámiť, že nemáte pravdu. Tortilla de patata je len Tortilla de patata a nie je základom pre žiadnu inú omeletu.
Ten Váš dodatok o neregistrovaných špecialistkách je len ďalší dôkaz o Vašej neinformovanosti.
Nebola by som nič komentovala, keby som to nemala 100 % overené...!
Na dotaz o oleji ste nereagovala...! Ten klasický olej je z repky olejky, ten ktorý je v Španielsku zakázané vyrábať už 30 rokov?
26. 1. 2013 09:44
Jano,každý si ve Španělsku přidává do omelety, co jen chce a pořád je základem Tortilla de patatas.
Poznámku o oleji raději nebudu komentovat
Miluju takové specialistky, hlavně ty neregistrované
Poznámku o oleji raději nebudu komentovat
Miluju takové specialistky, hlavně ty neregistrované
26. 1. 2013 02:10
Ako myslí autorka použitie oleja:
"lze použít ale i klasický"?
Jediný, ktorý sa na varenie používa je olivový a tak nerozumiem, čo chcela tým povedať.
Tortilla de patata je omeleta, v ktorej nie je okrem vajec a zemiakov nič iné. Ak sa pridá napr. cibuľa, tak je to Tortilla de patata y cebolla. V omelete nikdy! nebýva syr a ani olivy. To je možno variácia autorky, ale v Španielsku taká verzia neexistuje.
Existuje omeleta so špenátom (Tortilla de espinacas), so šampiňónmi (Tortilla de champiňones), s cuketou (Tortilla de calabacín), ale neexistuje so syrom alebo s olivami.
"lze použít ale i klasický"?
Jediný, ktorý sa na varenie používa je olivový a tak nerozumiem, čo chcela tým povedať.
Tortilla de patata je omeleta, v ktorej nie je okrem vajec a zemiakov nič iné. Ak sa pridá napr. cibuľa, tak je to Tortilla de patata y cebolla. V omelete nikdy! nebýva syr a ani olivy. To je možno variácia autorky, ale v Španielsku taká verzia neexistuje.
Existuje omeleta so špenátom (Tortilla de espinacas), so šampiňónmi (Tortilla de champiňones), s cuketou (Tortilla de calabacín), ale neexistuje so syrom alebo s olivami.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 10 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 10 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 11 hodinami
Šunkafleky z multifunkčního hrnce
Přidáno před 12 hodinami
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 19 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Tofu se smetanou
Stepazdepa uvařil před 6 hodinami
Bábovka z podmáslí
daninako uvařila před 7 hodinami
Rychlý koláč z kyselého mléka.
Adlla uvařila před 7 hodinami
Čočka nakyselo s vejcem
Kattyy uvařila před 7 hodinami
Domácí kmínový chleba
gabriella18 uvařila před 8 hodinami
Chléb z ovesných vloček
Monysek.w uvařila před 8 hodinami
Vláčné mrkvové cookies
MonikaHo uvařila před 9 hodinami
Buchta - prošívaná deka
Evik.ka uvařila před 10 hodinami
Extra rychlé lívance
MarketaPe uvařila před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Čínské retro řízečky: Z málo masa vyčarujeme hodně řízků a ještě do nich můžeme využít zbytky
Kvíz na téma tradiční dorty: Znáte je opravdu dobře? Vyzkoušejte svoje znalosti
Milujeme retro! Kuchyně našich babiček a maminek zdobily remoska, cibulák i hliníkové příbory, stále je používáme
Další recepty
Tématické fráze: patatas tortilla recept brambory patata tortilla s cuketou tortilla recepty tortila video patatas recept tortila recept video youtube video recepty tortilla recept video spanelska patata youtube.com příprava tortily video video recept na tortilu tortila recept tortilla de paptatas patata brambora recepty na tortily tortilla tortilha de batata youtube videorecepty
Suroviny: brambory, vejce, cibule, sůl, pepř, olej olivový, špenát, sýr, klobása, sýr balkánský, olivy, šunka
Tortilla de patatas
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VZNX
8 názorů