Patatas à la Importancia

Bramborová jídla Doba přípravy: 30 minut 18 názorů

Bramborová jídla Doba přípravy: 30 minut 18 názorů

Suroviny

3-4 brambory
2 lžíce mouky
2 vejce na obalování
3 lžíce strouhanky
100 ml suchého vína
250 ml na podlití vývaru
na smažení olej
1 nasekaná cibule
2 stroužky česneku
2 bobkové listy
sůl
šafrán
olej olivový
pepř černý mletý

Postup přípravy receptu

  1. Zemiaky oskrabene a nakrajame na cca 1 cm kolecka.

  2. Osusime papierovou utierkou a obalime v trojobale.Ja som ochutil muku ale kazdy podla svojho.

  3. Dame rozohriat olej a vyprazame do zlatista cca 5 minut - nie do makka!

  4. Vyprazene zemiaky odlozime na stranu na papierovu utierku.

  5. Medzi tym na vacsom pekaci rozpalime olivovy olej a dame oprazit do sklovita cibulu a cesnak. Podlejeme vinom, nechame alkohol vyvarit, pridame oprazene zemiaky, petrzlenovu vnat, bobkovy list a zalijeme vyvarom, v ktorom sme rozmiesali trosku safranu. Ochutime podla potreby. Dostaneme do varu, znizime teplotu a dusime cca 20 minut do makka, az sa nam stava zahusti zredukuje. Servirujeme same alebo ako prilohu k masu ci rybam. V nasom pripade to bola svieckova s omackou Mojo.

Poznámka od kuchařky

Takze zemiaky vyprazane v trojobale a podusene vo vine so safranom.

Spanielska klasika "Patatas à la Importancia" alebo dulezite brambory.

Komentáře k receptu Patatas à la Importancia

  • JaVan JaVan

    Tento recept určitě vyzkouším, moc se mi líbí..........:-K :yes:

    Odpovědět

  • vybusna vybusna

    jarda + ivan + maria a dalsie = mezsarosovaibolya = pusta *varecha,
    Kedze tato uzivatelka, bola z toprecepty.cz a toprecepty.sk vylucena, jej prispevky su automaticky vymazuvane.

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Z príma surovin moc hezky připravené jídlo:-p+12:yes:

    Odpovědět

  • Nonya Nonya (autorka receptu))

    jarda :
    Hmm::-O:-O...jarda :-? ty ma daako moc dobre poznas nie si nahodou jarka : ;-), teraz naozaj musim tvrdo rozmyslat ktora to bola sorry.Alebo si z Anglickych stranok kde pisem kritiku na hotely a restauracie:-?
    Ale vazne , ked je dlho clovek vonku tak sposob jeho vyjadrovania je nechtiac neprijemny, kombinacia bol som videl som a ovela horsia slovencina.Dik za upozornenie dam si viac pozor.
    Preco viac nickov , neviem na ktorej stranke sa udomacnim.
    Ked si si vsimol ja som nikdy nenapadol dakoho za Cesku alebo Slovensku kuchynu... lebo ju neviem.Ale tak ako si stojim za svojim na anglickych strankach ked dakdo vari totalny blivajz a vola to Cina so specifickym menom tak si poviem svoje aj na Ceskych alebo Slovenskych aj ked sa to vela ludom nepaci.
    Cheers

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Super, že jsi to vrátil. Vždyť by to byla škoda, je to úžasný receptík.:yes: A na neregistrované výpady nic nedej, to je jen projev zbabělosti. Posílám bod, jako snad každému z tvých výtvorů.++

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Zajímavý recept,který tady určitě v tomhle provedení není. Já ho teda do repertoáru zkusím zařadit:-p:yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka (moderátorka)

    Nonya:Žijem na Slovensku, na juhu, u nás sú vysmážané zemiaky známe...ako decko som tým nebola nadšená, preto ich ani teraz nemám v repertoári.
    Tvoj recept je úžasný, ako aj všetky ostatné.:yes:

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Nonya:tak to jsem ráda,že jsi recept dal;-):yes:je to velmi zajímavý receptík;-)+1:yes:

    Odpovědět

  • Nonya Nonya (autorka receptu))

    Pridany naspat je to naozaj daco ine, aspon ja som sa s tym nestretol na Slovensku kde sa vypraza vsetko mozne ale nie zemiaky.

    Odpovědět

  • AniCiz AniCiz

    :yes:joooooooooo,dávám bod:-K

    Odpovědět

  • AniCiz AniCiz

    recept byl docela originální,škoda..:-((

    Odpovědět

  • nachos nachos

    recept vrátit, ale honem, páč měš zajímá;-):yes::yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Sprostej je akorát tak ten neregistrovaný jarda :-((:no: a mě velmi mrzí, že mi recept unikl...:-/

    Odpovědět

  • Merylas Merylas (moderátorka)

    Nonya: Škoda, že jsi recept vymazal:-( Nešlo by ho, prosím, znovu vložit? Nevím, co neregi Jardovi vadí, je tady více uživatelů, kteří dávají své recepty i na jiné stránky a nic se neděje.:-K

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Nonya:prosím tě, ty se koukám necháš velmi rychle odradit:-O:-Ojá bych byla pro kdyby jsi si to ještě rozmyslel a receptík dal sem,pokud je tvůj tak o.k. pokud je někde převzatý tak napiš zdroj;-):yes:

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: patatas a la importancia la-patatas česnek javan patatas mojo domaci patatas recept příprava patatas