Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tortilla moučná

Lehký oběd nebo večeře ve stylu pikantní mexické kuchyně? Na to rozhodně potřebuje tortillu! Křehké placky se dají běžně koupit, ale domácí jsou prostě lepší a navíc je jejich příprava opravdu snadná.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 25 min

25 min (24 min příprava + 1 min tepelná úprava)

27. 3. 2008 13:31

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energetická hodnota9 454 kJ / 2 260 kcal
Bílkoviny58,50 g
Tuky59,50 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol45 mg
Sodík3 207 mg
Sůl8,00 g
Sacharidy365,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

Acraj

20. 11. 2017 21:43

Martinečka: Prosím, sádlo rozehřáté?

Naty2003

15. 7. 2016 15:55

Vynikajicí :yes: :-* Doporučuji všem vyzkoušet :-K

MirkaL

13. 4. 2015 15:57

Pridavam 15. bodika!:-K

MirkaL

13. 4. 2015 15:56

Tak jsem to take konecne vyzkousela ...super testo, mnamky tortillas!
Pridala jsem fotecku. Tu zeleznou panev (26cm) jsem koupila za pouhych $1,99 v Goodvillu, uz asi pred 6 lety a delam na ni vsechno mozne jak na sporaku, tak v troube ...steaky, ryby a dokonce na ni pecu i Apple Pie, Pizzu, ta panev je proste k nezaplaceni.:yes::-))
Diky za receptik!:-K

Martinečka

23. 1. 2015 18:46

Děkuji za radu těsto je super už patří do mé kuchařky :)

aja.g

5. 4. 2014 15:03

Vynikající těsto, perfektně se s ním pracuje, výborné, za chvilinku usmažené Tortilly.:yes:

ViR

27. 1. 2014 04:09

A:Se sádlem je to asi o chlup lepší, ale dá se jak máslo, tak i chuťově a "pachově" neutrální olej (třeba panenský olivový není dobrý nápad).

Jinak já si celkem běžně dělám třeba jen 1 (slovy jednu :-) ) tortillu, když nestihnu koupit pečivo, nebo když dojde. A je to všechno jen variace na téma... 50 g mouky, 5 - 10 g sádla, cca 1g soli 30 ml(g)vroucí vody. mouku se solí a sádlem dám do běžného hlubokého talíře, zaleji vroucí (!) vodou. Napřed trochu rozpatlám lžící nebo vidličkou, tak po čtvrt až půl minutě (docela rychle to chladne) to už jde bez problémů propracovat rukou a je to jen příjemně teplé...

Udělám z toho kuličku,na linku položím mikroténovou fólii (třeba sáček), na ní tu kuličku a zase fólii a rozmáčknu tu kuličku těsta do co nejtenčí placky dnem kastrolu. Podle tuhosti těsta (není vždy úplně 100% stejné) pak případně ještě tu placku prsty roztáhnu do požadované velikosti - viděl jsem v istruktážním videu, jak to dělají v jižní Americe domorodkyně :-). mezitím už rozehřívám normální teflonku (odhad tak na 200°C), na které to prostě opeču tak říkajíc od oka (řekl bych 10 - 15 s. po každé straně). A je hotovo. Celé to netrvá víc, jak nějakých 5 minut. Což je méně, než kdybych si skočil do sámošky pro dva rohlíky, kterým tak jedna takováto tortilla odpovídá.:-))

A

16. 1. 2014 21:03

Zkoušel jsem to s máslem místo sádla, protože jsem zrovna sádlo doma neměl a dalo se to. Věřím, že se sádlem to bude super.

hannyy

24. 11. 2013 13:25

Super rychlé a hlavně chutné, jen těch dvanáct placek se mi moc nedařilo, byly malé ;-) díky za recept a posílám bod

eeeeeeeeee

19. 7. 2013 15:00

výborný recept:-)) akorát že z polovičního množství mám jen 4ks:-O a smažím na klasické palačinkové pánvi,takže myslím že jsou tenké dost:-D

miguell

15. 6. 2013 01:03

jo a ještě samo , že best je litina , ale udělat je jasně můžete i na teflonce sklokeramice atd. z toho se už tak nestřílí ale před podáváním (ohřívat) zrovna tak , takže zapomeńte na mikrovlny z toho se střílí ;-)to samé při zapékání do trouby , do grilu ne mikro !

miguell

15. 6. 2013 00:51

Ahoj tak tohle je ten skutečně správný recept přímo , jak je dělají Mexičani pročítal jsem pár dotazů odp. č 1 - tortilly jsou pšeničné i kukuřičné a č.2 - lámou se proto , že je dlouho pečete (spíš sušíte) - skladovat se dají v igelitu v lednici cca.týden - převod 1 kg mouky - 500g sádla - důležitá je ta voda musí být vlažná - po upečení rozložit pak na sebe naskládat asi po 20 ti , otočit a ještě jednou poskládat do vlhké utěrky a potom do igelitu , pokud nějaké zbudou ;-) a musí to fungovat - ohřát znovu na plotně před podáváním

Andrea

5. 12. 2012 20:12

Moc dobré! Dělala jsem je z poloviční porce a dala jsem víc mouky, protože se mi to hodně lepilo (ale možná jsem předtím nechtěně dala víc vody - čtvrt hrnku se špatně odhaduje...). Smažila jsem je na pánvi na palačinky a před podáváním uložila do igelitového pytlíku.

JudyVa

10. 11. 2012 10:49

JudyVa:
Omlouvám se, nevím proč to vynechalo písmenko "r". Pochopitelně "do kastrolu".....

JudyVa

10. 11. 2012 10:47

Šárka:
Upečené tortilly skládám do kastolu, každou pomašluji sádlem (tak jako třeba bramborové placky - lokše). Kastol přiklopím pokličkou. Placky tím teplem provlhnou a jsou krásně vláčné. Případně je ještě v kastole všechny otočím.

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelů

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: tortila recept tortilla recept tortilla tortilla recept tortila recept tortilla tortilla recepty tortilla těsto kukuřičná tortila recept tortilly recept moucne placky tortila těsto tortila recepty recepty tortilla tortilla wraps výroba domací tortilly kukuřičné tortily recept recept na tortillu kukuřičná tortilla recept tortilla recept na těsto

Suroviny: mouka hladká, sůl, sádlo, voda

TopRecepty.cz

Tortilla moučná

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8Vl