Tortilla moučná

Jitka a Vlastik Kuchař:

Ostatní 44 názorů

518
Recept si zatím oblíbilo 18 kuchařů

Suroviny

2 šálky hladké mouky
1 lžička soli
asi 50 g sádla
0,5 šálku vlažné vody
Recept si zatím oblíbilo 18 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na válu smícháme mouku, sůl a sádlo.

  2. Za postupného přilévání vody uhněteme tuhé těsto. Těsto musí být hladké. Můžeme jej dále zpracovávat okamžitě, nebo jej uložit na 24 hodin v mikroténovém sáčku do lednice. Při dalším zpracování by však mělo mít pokojovou teplotu.

  3. Těsto rozdělíme na 10 až 12 kousků a na pomoučeném válu jej rozválíme na tenké placky, které opečeme na rozpálené suché litinové plotně, cca 30 sekund z každé strany.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 26 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Tortilla moučná

  • Naty2003 Naty2003

    Vynikajicí :yes: :-* Doporučuji všem vyzkoušet :-K

    Odpovědět

  • MirkaL MirkaL

    Pridavam 15. bodika!:-K

    Odpovědět

  • MirkaL MirkaL

    Tak jsem to take konecne vyzkousela ...super testo, mnamky tortillas!
    Pridala jsem fotecku. Tu zeleznou panev (26cm) jsem koupila za pouhych $1,99 v Goodvillu, uz asi pred 6 lety a delam na ni vsechno mozne jak na sporaku, tak v troube ...steaky, ryby a dokonce na ni pecu i Apple Pie, Pizzu, ta panev je proste k nezaplaceni.:yes::-))
    Diky za receptik!:-K

    Odpovědět

  • Martinečka Martinečka(neregistrovaná)

    Děkuji za radu těsto je super už patří do mé kuchařky :)

    Odpovědět

  • aja.g aja.g

    Vynikající těsto, perfektně se s ním pracuje, výborné, za chvilinku usmažené Tortilly.:yes:

    Odpovědět

  • ViR ViR(neregistrovaný)

    A:Se sádlem je to asi o chlup lepší, ale dá se jak máslo, tak i chuťově a "pachově" neutrální olej (třeba panenský olivový není dobrý nápad).

    Jinak já si celkem běžně dělám třeba jen 1 (slovy jednu :-) ) tortillu, když nestihnu koupit pečivo, nebo když dojde. A je to všechno jen variace na téma... 50 g mouky, 5 - 10 g sádla, cca 1g soli 30 ml(g)vroucí vody. mouku se solí a sádlem dám do běžného hlubokého talíře, zaleji vroucí (!) vodou. Napřed trochu rozpatlám lžící nebo vidličkou, tak po čtvrt až půl minutě (docela rychle to chladne) to už jde bez problémů propracovat rukou a je to jen příjemně teplé...

    Udělám z toho kuličku,na linku položím mikroténovou fólii (třeba sáček), na ní tu kuličku a zase fólii a rozmáčknu tu kuličku těsta do co nejtenčí placky dnem kastrolu. Podle tuhosti těsta (není vždy úplně 100% stejné) pak případně ještě tu placku prsty roztáhnu do požadované velikosti - viděl jsem v istruktážním videu, jak to dělají v jižní Americe domorodkyně :-). mezitím už rozehřívám normální teflonku (odhad tak na 200°C), na které to prostě opeču tak říkajíc od oka (řekl bych 10 - 15 s. po každé straně). A je hotovo. Celé to netrvá víc, jak nějakých 5 minut. Což je méně, než kdybych si skočil do sámošky pro dva rohlíky, kterým tak jedna takováto tortilla odpovídá.:-))

    Odpovědět

  • A A(neregistrovaný)

    Zkoušel jsem to s máslem místo sádla, protože jsem zrovna sádlo doma neměl a dalo se to. Věřím, že se sádlem to bude super.

    Odpovědět

  • hannyy hannyy

    Super rychlé a hlavně chutné, jen těch dvanáct placek se mi moc nedařilo, byly malé ;-) díky za recept a posílám bod

    Odpovědět

  • eeeeeeeeee eeeeeeeeee(neregistrovaný)

    výborný recept:-)) akorát že z polovičního množství mám jen 4ks:-O a smažím na klasické palačinkové pánvi,takže myslím že jsou tenké dost:-D

    Odpovědět

  • miguell miguell(neregistrovaný)

    jo a ještě samo , že best je litina , ale udělat je jasně můžete i na teflonce sklokeramice atd. z toho se už tak nestřílí ale před podáváním (ohřívat) zrovna tak , takže zapomeńte na mikrovlny z toho se střílí ;-)to samé při zapékání do trouby , do grilu ne mikro !

    Odpovědět

  • miguell miguell(neregistrovaný)

    Ahoj tak tohle je ten skutečně správný recept přímo , jak je dělají Mexičani pročítal jsem pár dotazů odp. č 1 - tortilly jsou pšeničné i kukuřičné a č.2 - lámou se proto , že je dlouho pečete (spíš sušíte) - skladovat se dají v igelitu v lednici cca.týden - převod 1 kg mouky - 500g sádla - důležitá je ta voda musí být vlažná - po upečení rozložit pak na sebe naskládat asi po 20 ti , otočit a ještě jednou poskládat do vlhké utěrky a potom do igelitu , pokud nějaké zbudou ;-) a musí to fungovat - ohřát znovu na plotně před podáváním

    Odpovědět

  • Andrea Andrea(neregistrovaná)

    Moc dobré! Dělala jsem je z poloviční porce a dala jsem víc mouky, protože se mi to hodně lepilo (ale možná jsem předtím nechtěně dala víc vody - čtvrt hrnku se špatně odhaduje...). Smažila jsem je na pánvi na palačinky a před podáváním uložila do igelitového pytlíku.

    Odpovědět

  • JudyVa JudyVa(neregistrovaná)

    JudyVa:
    Omlouvám se, nevím proč to vynechalo písmenko "r". Pochopitelně "do kastrolu".....

    Odpovědět

  • JudyVa JudyVa(neregistrovaná)

    Šárka:
    Upečené tortilly skládám do kastolu, každou pomašluji sádlem (tak jako třeba bramborové placky - lokše). Kastol přiklopím pokličkou. Placky tím teplem provlhnou a jsou krásně vláčné. Případně je ještě v kastole všechny otočím.

    Odpovědět

  • Bobos Bobos

    tak musím říct,že recept bezva,vše se spojilo,nic nedrobilo,jen má šikovnost při válení ploacek je na nic-ne ne udělat tenoučkou,natož kulatou ;-( tortilku!!! ale i ty šišatý byly mňamkozní:-),jen se po první várce zaprášilo.Děkuji za tento receptík,jsi šikulka!jo,jen jsem je dávala pak na talíř,potřela mašlovačkou jen vodou a dala to celé do igelitky.Jedna tortilka byla víc ve středu upečená:-p,tak se málem zlomila,ale tu jsem ještě jednou potřela a počkám,až zvlhne:yes:

    Odpovědět

1 2 3 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo