Paratha - Překládané celozrnné placky
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 2 623 kJ / 627 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,53 g |
Tuky | 31,40 g |
Vláknina | 3,00 g |
Cholesterol | 78 mg |
Sodík | 3,20 g |
Sůl | 8,00 g |
Sacharidy | 73,03 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Atta je mouka, která se používá k výrobě většiny jihoasijských placek, jako čapátí, Roti, naan a puri. Většina mouky atta se mele z polotvrdých a tvrdých odrůd pšenice, které tvoří 90% z indické produkce pšenice, a přesněji se nazývá durum atta. Tvrdé pšenice mají vysoký obsah lepku (kompozitního proteinu, který dodává mouce pružnost). Tak se těsta vyrobená z mouky atta mohou zpracovat na velmi tenké placky.
Ghí je přepuštěné máslo nebo také přečištěné máslo. Ghí má vyšší bod přepalování (200-250°C) než původní máslo (150-180°C) a delší trvanlivost i mimo lednici.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 1. 2013 16:25
27. 1. 2013 15:37
27. 1. 2013 14:59
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 15 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 15 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 17 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 22 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Právě bylo uvařeno:
Šunkofleky
Grecmanova uvařila před 5 hodinami
Šlehačková bublanina
Beruna uvařila před 9 hodinami
Meruňková marmeláda
LucietaTom uvařila před 10 hodinami
Kosmatice v banánovém těstíčku
Kava 2 uvařila před 10 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Alena Cerna uvařila před 10 hodinami
Topinky s pikantní kuřecí směsí
KatkaCechova uvařila před 10 hodinami
Vepřová plec na hořčici
barypb uvařil před 11 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
IvanKoz uvařila před 12 hodinami
Frankfurtská polévka s fazolemi
kristeena uvařila před 13 hodinami
Kopřivový sirup
Hranolka12 uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Čínské placičky: Křehká a šťavnatá směs vepřového a kuřecího masa se potřebuje předem naležet v speciální marinádě
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Šlehaná feta je skvělý dip k čerstvé zelenině nebo ke krekrům. Snadno se připravuje a božsky chutná
Další recepty
Tématické fráze: durum recept placky z celozrnné mouky parátha mouka atta durum.recept paratha recept placka na durum recept na durum placky z celozrné mouky atta mouka durum placky indicke placky paratha durum placky roti durum těsto placka na durum recept těsto na durum placky na durum čapatí parathy
Suroviny: atta, mouka, ghee, voda, sůl
Paratha - Překládané celozrnné placky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PJ51
3 názory