Aloo Paratha

michsamant Kuchařka: michsamant

Bramborová jídla 13 názorů

Suroviny

Těsto:
1,5 hrníčku mouky (hrnek = 250 ml)
sůl
2 lžíce ghee (nebo rozpuštěného másla)
vlažná voda
Náplň:
3 středně velke brambory uvařené v slupce
sůl
1/4 lžičky kurkumy
1/4 lžičky Amchoor (sušeného manga) nebo nahradit šťávou z citronu
1/3 lžičky Garam masala
koriandrová nať
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Zo surovin na cesto vypracujeme elasticke, nelepive cesto a na pol hodinky ho nechame bokom odlezat v miske, ktoru zakryjeme utierkou. V druhej miske roztlacime osupane zemiaky, ktore sme vopred uvarili v supke a nechali dobre vychladnut. Pridame sol, kurkumu, Amchoor, Garam masala a nasekanu koriandrovu vnat a vsetko spolu dobre zmiesame.

  2. Cesto aj zemiakovu zmes si rozdelime na rovnaky pocet casti. Teda k 5tim gulockam cesta 5 gulocok zmesy. Gulocky zo zmesy musia byt o nieco mensie ako tie z cesta.

  3. Postupne zoberieme vzdy jednu gulocku z cesta a rozvalkame ju na asi 1/2cm hrubu placku. Do stredu ulozime gulocku zo zemiakov. Zemiakovu zmes do cesta zabalime a vytvarujeme buchticku.

  4. Buchticku valcekom rozvalkame opatrne na 1/2 cm hrubu placku (nepouzivame uz muku na valkanie). Nesmieme valkat rychlo a prilis tlacit na placku. Radsej dlhsie a zlahka, aby sa nam cesto neprasklo a plnka neskoncila na stole.

  5. Panvicu poriadne rozhorucime. Ked je dost horuca, ohen stiahneme na strednu silu a placku opecieme nasucho z oboch stran do hneda. Hotovu placku potrieme maslom a ulozime do utierky, aby neoschla a zostala makka. Su to vyborne ranajky, desiata ci olovrant pre deti.

  6. Tip: Placky sa daju aj zmrazit a to tak, ze po vyvalkani placky na nu polozime plastovy kuchynsky obal, polozime dalsiu placku a takto pokracujeme, kym ulozime vsetky na seba; oddelene tym plastovym obalom. Vsetky zbalime do alobalu a dame zmrazit. Mali by takto vydrzat az 2 mesiace v mraznicke. Ak ich chceme upiect; rozpalime panvicu a zmrazenu placku na strednom ohni opecieme. Placky pred opekanim nerozmrazujeme, idu na panvicu zmrznute.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Aloo Paratha

  • magdalenka magdalenka

    michsamant: podľa vzoru Andrejky som dala aj cesnak a mangold miesto špenátu. Sú výborné. neviem, či sem ešte nazrieš niekedy...

    Odpovědět

  • michsamant michsamant(autorka receptu)

    Andrei :-):yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Míšo, díky za recept:-K, dopadly skvěle, jsou výborné. Přidala jsem k bramborům ještě trochu česneku a špenát. Nafotila jsem i postup, ten je pro zájemce u mě na blogu http://inkitchenopen.blogspot.cz/ Posílám ti fotky z realizace;-)

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    V mojom recepte, mam v gramoch, ine pomery muky a zemiakov, takze mi vyjde 8 placiek. Do cesta som nedavala ghee ale orechovy olej. Potrebujem ho minut....keby som ho nemala tak dam normalny repkovy. Vynechala som aj mangovy prasok. U Inda v samoske som ho sice videla, ale som si zauvazovala, ze slovak, alebo cech sa k nemu tak lahko nedostane. Zemiaky som korenila trochu inak...davala som chilli vlocky, zazvor, a cerstvo namlete korenie. No a samozrejme aj koriandrovu vnat...
    Placky su skvele, robila som ich k mrkvovemu kari a dokonalost sama. Rozhodne si zasluzia bod.
    Fotospostup mam na http://chalupnikovi.com/recepty/?p=3524

    Odpovědět

  • papricka papricka(neregistrovaná)

    blitka s palačinkama

    Odpovědět

  • michsamant michsamant(autorka receptu)

    Ahoj Mirule. Som rada, ze vam paratha chutili :-):yes:

    Odpovědět

  • Mirule Mirule

    :-p vyzkoušela jsem a mňaminka. S kamarádkou na podobné placky chodíme do Indické restaurace, ale teď už nemusíme:-).Chuťově byly stejné, jen jsme si do některých přidaly strouhaný sýr. Udělaly dresink z jogurtu, Garam masly,čerstvé petželky a česneku.
    Pochutnaly jsme si:-p:-K
    Pridávám s dovolením fotku.;-)

    Odpovědět

  • misza misza

    Ukládám:-p;-):-K:yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Děkuju.

    Odpovědět

  • michsamant michsamant(autorka receptu)

    Tak ako spagetka pise.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Eliz - olovrant - svačina ;-)
    Jinak od miši další receptík do vyzkoušení, jak já to stihnu? :-D:-p:yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Ode mě taky...:yes::-K
    Prosím, co je to olovrant? Jen zvědavost :-8...

    Odpovědět

  • Lucasinka Lucasinka

    teda, tohle vypada moc dobre...prvni bodik je jasny :-K

    Odpovědět

Tématické fráze: paratha paratha recept protha recept aloo protha recept parantha recept aloo protha placky parátha indická placka páratha paratha recepty inkitchenopen aloo parotha recepty indická placka paratha recept paraty placky olovrant recept aloo indická placka pratha placky paráta parantha co je paratha

Zapomněl/a jsem heslo