jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  38 000  receptů

Rajská omáčka II.

Rajská omáčka II.
nahoru
Rajská omáčka II. Rajská omáčka II.
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Omáčky

Suroviny:

rajský protlak, kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel), menší cibule, 1 bobkový list, 3 kulaté pepře, 2 lžičky skořice, 1 stroužek česneku, olej, tmavá jíška, 10 kostek cukru, hovězí přední, sůl

Postup přípravy receptu

Na kolečka nakrájenou zeleninu, cibuli a česnek osmažíme na oleji, přidáme bobkový list, pepř a skořici, vše osmažíme. Přidáme protlak, sůl a zalijeme vodou nebo vývarem z masa. Osladíme cukrem a vmícháme jíšku. Vaříme hustší omáčku. Pokud zhoustne, zředíme ji vodou nebo vývarem z masa. Vaříme tak dlouho, až je zelenina měkká. Pak omáčku přelijeme přes síto.

Poznámka

Podáváme s hovězím masem a s knedlíkem.

Autor Autor:
Datum vložení Datum vložení:
15 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Rajská omáčka II."

autor: Petronila (neregistrovaný/á)
vloženo: 30.04.2014 11:44:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Zsmajlikahušťuju strouhaným perníkem, na závěr přidám kapičku slivovice nebo rumu

autor: iveta (neregistrovaný/á)
vloženo: 10.02.2014 14:29:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

max:a naservirovany je to taky na pikachu.jime prece i ocima

autor: max (neregistrovaný/á)
vloženo: 10.02.2014 14:22:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

kupovany knedliky ble

autor: Katka (neregistrovaný/á)
vloženo: 24.06.2013 12:21:47   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tomáš:přesně smajlik

autor: lili (neregistrovaný/á)
vloženo: 15.05.2013 11:15:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik

autor: Antipsycholožka (neregistrovaný/á)
vloženo: 26.04.2013 19:18:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Luxusní

vloženo: 08.04.2013 08:48:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Recept mi přijde zvláštní, ta zelenina mi tam nějak nesedí .... ale proti gustu ... smajlik Jinak pečená rajská může být dobrá, my takhle pečeme gulášek smajlik

autor: Alexiss
vloženo: 04.04.2013 15:38:56   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jana: To mne zaujalo. Peču segedín, ptáčky, guláš, samozřejmě svíčkovou, ale s rajskou mne to kdovíproč nenapadlo. smajliksmajlik
Pouze se obávám, že zapékací miska na sporáku rupne. smajlik

autor: Jana (neregistrovaný/á)
vloženo: 04.04.2013 10:01:54   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

zkuste pečenou rajskou.Maso dát péct se zeleninou a kořením. po upečení maso vyndejte a zeleninu rozmixujte, přidejte rajský protlak a krátce povařte v zapékací míse na vařiči,dochuťte a je opravdu výborná smajlik

autor: mirek (neregistrovaný/á)
vloženo: 22.02.2013 11:35:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tomáš:promiň ,ale prorostené maso patří mezi špičku,projeď si net najdi di fotky japonského masa chovaného v evropě a budeš se divit co většině normálních lidí chutnásmajlik

autor: Tomáš (neregistrovaný/á)
vloženo: 13.02.2013 20:39:52   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

tak toho masa bych se ani vidličkou nedotknul, sorrysmajlik

autor: aginca
vloženo: 22.12.2012 15:58:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Mám ráda rajskou.Tohle nebude nějak horší, dávám 1 bodsmajlik

autor: ladybej (neregistrovaný/á)
vloženo: 05.12.2012 12:38:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vynikající omáčka. Díky za recept. smajlik

autor: sršeň (neregistrovaný/á)
vloženo: 02.12.2012 00:01:51   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

jen ty knedlíky nejsou asi domácí?smajlik

autor: sršeň (neregistrovaný/á)
vloženo: 01.12.2012 23:58:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik

autor: Hanysa (neregistrovaný/á)
vloženo: 17.10.2012 02:39:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Výborná omáčka nemá chybu.Máš bodík.smajlik

autor: Zbyňa (neregistrovaný/á)
vloženo: 16.08.2012 11:52:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

zkuste do základu kolečko citronu , pak tam nemusíte myslím cpát ocetsmajlik

autor: dianka (neregistrovaný/á)
vloženo: 11.08.2012 10:26:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlikPamatuji,že babička zahušťovala omáčku strouhaným perníkem,tak jako se zahušťuje guláš strouhaným chlebem.Byla skvostná.

autor: Kamila (neregistrovaný/á)
vloženo: 25.07.2012 10:47:02   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Omáčka je výborná, konečně jedna co chutná celé rodině. Děkuji za prima receptík a už jinou dělat nebudusmajlik

autor: Karel (neregistrovaný/á)
vloženo: 03.07.2012 14:43:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Moc mi chutnala, ale dal jsem méně skořice, bál jsem se ať není moc aromatická. Jinak supersmajliksmajliksmajlik

autor: spagetka
vloženo: 13.06.2012 15:02:27   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Demon: Rajských omáček je jako podobných přidaných dost pod tímhle receptem, tak si vyber takový, kde je to množství uvedeno přesně smajliksmajlik

autor: Demon (neregistrovaný/á)
vloženo: 13.06.2012 14:59:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Asi bude dobrá...ale pro začátečníka je to problem...kolik zeleniny?...kolik protlaku...kolik masa a pro kolik je to asi porcíííí...??? Jinak dobré.

autor: silvie (neregistrovaný/á)
vloženo: 13.05.2012 11:42:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

vyborna omacka diky!!!

autor: MachrMiky (neregistrovaný/á)
vloženo: 24.03.2012 16:01:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Peckasmajlik

autor: Steinie (neregistrovaný/á)
vloženo: 21.03.2012 13:24:37   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Omačka skvěla, vyborný recept..diky z Brnasmajlik

autor: jtrek (neregistrovaný/á)
vloženo: 31.01.2012 21:00:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

ještě se dá zahustit strouhaným perníkem

autor: jtrek (neregistrovaný/á)
vloženo: 31.01.2012 20:58:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

přidat lžíci nebo dvě domácích povidel to je teprve luxus

autor: xiver (neregistrovaný/á)
vloženo: 18.12.2011 09:04:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

já přidávám ještě asi 8 ks hřebíčku pro vůni :0))skořici zásadně celou !!!!

autor: Ája (neregistrovaný/á)
vloženo: 11.12.2011 10:42:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Omáčka je naprosto luxusní! Ta skořice tam udělá strašně moc, děti i my s manželem ji milujeme a já konečně docílila velkmi podobné chuti omáčky, jako u babičky. smajlik

autor: chews
vloženo: 03.11.2011 11:08:46   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vyzkouším, dělám jí zatím jen z protlaku, takovou rychlou, ale s tou zeleninou a skořicí to musím zkusit. Posílám bodík...

autor: kasicka
vloženo: 28.10.2011 10:10:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Omáčku jsem vařila podle tohoto receptu dvakrát,poprvé jsem tam přidala ještě čerstvá rajčata,kterých jsme měli doma nadbytek a byla výborná!!!! Včera jsem ji vařila podle stejného receptu bez rajčat,jen s protlakem a už to jakoby není ono,cítím tam vyvařenou tu kořenovou zeleninu,asi jsem jí tam dala moc.smajlik Ale je to mnohem zdravější z tou zeleninou.Velmi dobrý a zajímavý receptíksmajlik

autor: Raula
vloženo: 19.08.2011 22:03:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

mirca75:

Hanka:
Já to dělám stejně,jen cukr dávám hned do zásmažky a pak to má krásně slaďoučkou chuť...

autor: lucka (neregistrovaný/á)
vloženo: 25.05.2011 13:09:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

skořice je úžasná vůbec by mě nenapadlo jak moc je to dobré i s plněnými paprikamismajlik

autor: Merylas
vloženo: 21.03.2011 14:55:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jani Remková, nakoukla jsem na podobný receptík co tady dnes přibyl. Vím,že není Tvůj, jen fotky. Ta druhá, není tady omylem?smajlik Do rajské by měla jít jen kořenová zeleninasmajlik

autor: Bart28 (neregistrovaný/á)
vloženo: 09.03.2011 11:58:56   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Sem kuchar amater ale tenhle recept je dobry.smajlik.Jen sem vynechal skoricismajlik snad mi to i tri deti pochvalej. co k nam prijdou na obed smajlik

autor: Dan (neregistrovaný/á)
vloženo: 30.01.2011 09:13:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Recept je fajn, skořici nedávám, ale co ta brokolice a květák na fotce?smajlik

autor: Jiří Cikán (neregistrovaný/á)
vloženo: 17.12.2010 18:41:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Kořenová zelenina - tak je správný základ ! S tím česnekem jsem to nikdy nezkoušel. Nevím, nevím... Taky se skořicí se to nesmí přehnat, stačí jen 1/4 moka lžičky... Ale jinak recept dobrý ! smajlik

autor: malakolog@seznam,cz (neregistrovaný/á)
vloženo: 31.07.2010 09:05:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Právě tento recept se zeleninou vyzkouším,uvidíme.

autor: Iveta (neregistrovaný/á)
vloženo: 14.04.2010 13:06:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

tak já jsem neměla doma kořenovou,tak jsem tam dala mochovskou směs,a jelikož mi doma změkla rajčata,tak jsem je tam dala taky,hned po dolití vody a protlaku. Celá, a když se mi spařila ,nakrájela jsem je a pak vše rozmixovala. smajlik

autor: Hanka (neregistrovaný/á)
vloženo: 13.03.2010 19:04:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Do rajské omáčky nedávám žádnou kořenovou zeleninu jen udělám zásmažku a zaleji vývarem, povařím s kouskem celé skořice,přidám protlak a dochutím,osolím a taky malinko přisladím.

autor: mirca75
vloženo: 23.02.2010 08:46:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jestli smím-ono je lepší používat do omáček skořici celou a vždy si do ní jen odlomit kouseksmajlik.Mletá totiž při vaření nabyde na intenzitě chuti a pak má omáčka spíš štiplavou chuť.

autor: Lusinda79
vloženo: 23.02.2010 08:24:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Skořice dávám tak na špičku nože, podle toho, zda mám čerstvě otevřený sáček, nebo už nějakou dobu otevřený.smajlik

autor: Šárka (neregistrovaný/á)
vloženo: 23.02.2010 08:20:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

S tou skořicí bych to tak nepřeháněla, dala jsem radši jen jednu lžičku a i to bylo až moc. Ale jinak fajn.

autor: Jaruna18
vloženo: 26.07.2009 20:58:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jani,děláš mi chutě.Dáváš tam tuhle všechnu zeleninu nebo jen kořenovou? Jinak ji dělám podobně i se skořicí.Máš boďana.smajliksmajliksmajlik


Přidat komentář

Komentáře/příspěvky se na stránkách zobrazí až po jejich ověření. To probíhá tak, že Vám na vyplněnou e-mailovou adresu zašleme e-mail, ve kterém je třeba kliknout na odkaz. Poté se Váš komentář/příspěvek zobrazí na webových stránkách. Dokud nedojde ke změně IP adresy, tak z daného zařízení (počítač, tablet, mobilní telefon) můžete psát další komentáře/příspěvky bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

recepty na omáčky rajská omáčka pro děti recept rajská rajska omacka top recept rajská omáčka se zeleninovým základem domácí rajská omáčka omačky recepty na rajskou omáčku rajská omáčka s hovězím čufty s rajskou omáčkou rajská z protlaku recepty-rajská omáčka recept na rajskou rajská omáčka se skořicí rajský protlak rajska rajský protlak recept omacka rajska rajská omáčka podle hrušky rajská omáčka z protlaku rajská recept recepty rajska rajská omáčka s vepřovým masem rajská omáčka s perníkem omáčky recepty rajska omacka s korenovou zeleninou recept rajská omáčka recept na rajskou omáčku rajská omáčka s hovězím masem rajská omáčka s plněnými paprikami video rajska omacka s hovezim masem recept rajská omáčka recept recepty omacky rajska pro deti rajská omáčka rajská omáčka pro kojence rajská omáčka omáčky pro děti hovězí s rajskou omáčkou omacka rajska omacka recepty recepty rajská omáčka




Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               Obecné podmínky | Pexeso | RSS | Kontakty